Dit bedrijfsobject is verkocht

Nieuwegracht 15 Utrecht

Vraagprijs € 1.550.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

Een buitenkans om in het Utrechtse Museumkwartier te wonen. Dit indrukwekkende 17e-eeuwse monumentale grachtenpand vormt samen met het buurhuis op nummer 17 'De Wereldkloot', omdat de sculptuur van Atlas met de aardbol op zijn schouders op het dak staat. Het tweelinghuis is ook in miniatuur in Madurodam te vinden.

Het rijk geornamenteerde grachtenpand met de in Utrecht bekende werfkelder bevindt zich op een geweldige locatie aan de Nieuwegracht en is de afgelopen jaren als kantoorpand in gebruik geweest, maar is door de uitstekende indeling ook zeer geschikt om weer als sfeervol woonhuis in gebruik te worden genomen.

Het Museumkwartier is het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad van Utrecht, waar de bekendste musea van Utrecht, vele leuke restaurantjes, hippe wijnbarretjes en bijzondere winkels te vinden zijn.

Meteen achter de statige voordeur voel je dat dit statige huis uit 1619 eeuwen geschiedenis herbergt. Veel authentieke stijlkenmerken zijn behoedzaam gespaard, zoals ornamenten plafonds, marmeren schouwen, een uniek Jugendstil tegelwerk en gebrandschilderde ramen. Wie ronddwaalt door deze woning wordt overal geconfronteerd met de rijke geschiedenis van een indrukwekkende pand.

Indeling

Begane grond
prachtige entree met tochtportaal, lambrisering in Jugendstil en marmeren vloer. Voorkamer, tussenkamer en suite, hal met toiletruimte, eetkamer en naastgelegen keuken met toegang naar de patiotuin. Vanuit de tuin is de berging bereikbaar.

Eerste verdieping
een bijzonder fraai trappenhuis leidt naar de eerste verdieping, waar de ruime hal toegang geeft tot verschillende vertrekken, waaronder een ruime kamer met schouw in Empire stijl en een balkon aan de Nieuwegrachtzijde, een dakterras (binnen patio) en een separaat toilet.

Tweede verdieping
de royale gang geeft toegang tot verschillende ruimtes, waaronder een ruime kamer aan de Nieuwegrachtzijde met ornamenten plafonds, prachtig houtsnijwerk en een marmeren schouw.

Derde verdieping
overloop met een eenvoudig keukenblok, toegang tot twee kamers met gebogen spanten.
De achterkamer heeft een fenomenaal uitzicht op de historische panden van het Museumkwartier, de voorkamer heeft een uniek rond raam.

Werfkelders
de werfkelders zijn via een trap vanuit de begane grond bereikbaar en geven toegang tot de Nieuwegracht.

Afmetingen
• gebruiksoppervlakte woning 399 m²
• overige gebruiksoppervlakte 59 m²
• oppervlakte externe bergruimte (berging) 20 m²
• de inhoud bedraagt 1.768 m³
• perceelgrootte 196 m²

Alle maten zijn conform de NEN-2580 methode gemeten. Een actueel meetrapport is aanwezig.

Bouwkundige keuring Vanaf 1 februari 2018 zal in de koopovereenkomst standaard een ontbindende voorwaarde voor de koper worden opgenomen voor een bouwkundige keuring. Deze keuring zal voor rekening en risico van koper en door een in opdracht van koper uit te voeren bouwkundig bureau uitgevoerd dienen te worden.

Bijzonderheden
• Bouwjaar 1619
• Fraaie authentieke kenmerken in verschillende ruimtes, waaronder ornamenten plafonds, marmeren schouwen, Jugendstil tegelwerk, lambriseringen en glas in lood ramen
• De oorspronkelijke indeling is grotendeels bewaard gebleven
• De patiotuin is gelegen op het westen
• Verwarming door middel van stadsverwarming
• Ideale mogelijkheid voor een combinatie wonen en kantoor of praktijk aan huis
• Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
399 m²
In units vanaf
399 m²
Perceel
196 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
5

Kadastrale gegevens

Gemeente
Utrecht
Sectie
B
Perceel
581
Oppervlakte
196 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Nieuwegracht 15 Utrecht