Heideweg 1 -3-5 Stroe

Prijs op aanvraag 

Omschrijving

EEN PRACHTIGE EN GOED ONDERHOUDEN PAARDENHOUDERIJ.

Op de overgang van de bosgebieden van de Veluwe naar het agrarische bedrijvenlandschap van de Gelderse Vallei ligt deze prachtige, goed onderhouden PAARDENHOUDERIJ. Het gebied wordt gekenmerkt door met houtsingels omgeven open ruimtes van wisselende grootte en kleinere bosschages, grenzend aan uitgestrekte bossen en heidevelden, waar u eindeloze buitenritten kunt maken. De rust en de ruimte maken dit een heerlijke plek om te wonen en te werken, terwijl met de kernen Stroe en Voorthuizen alle voorzieningen in de nabijheid zijn. Ook grote steden, zoals Amersfoort of Apeldoorn, zijn binnen 20 autominuten te bereiken.

Een prachtige locatie, maar ook een prachtig bedrijf! Het geheel is gelegen op een perceel van 2 hectare, 81 are en 90 centiare. Het bedrijf is ruim en doelmatig opgezet, waardoor het uitermate geschikt is voor de professionele paardenhouder. Achter de woning liggen nette en degelijk gebouwde bedrijfsgebouwen, met diverse stalruimtes en een rijhal. Tevens zijn er een verlichte paardenbak en een verlichte longeerpaddock aanwezig. Op dit moment wordt het bedrijf gebruikt voor de fok en opfok van paarden en het africhten van sportpaarden. In totaal zijn er op dit moment 40 paardenstallen aanwezig. Een gedeelte van de bedrijfsgebouwen is thans in gebruik als caravanstalling.

Komt u een kijkje nemen?

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1965; de woning is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd
Bouwwijze: de woning is traditioneel gebouwd, bestaande uit bakstenen spouwmuren en betonnen vloeren en is voorzien van een pannendak
Isolatie: de woning is volledig geïsoleerd en voorzien van HR++-beglazing
Woonoppervlakte: circa 210 m²
Inhoud: circa 681 m³
Perceeloppervlakte: 2 hectare, 81 are en 90 centiare

INDELING WONING NUMMER 1

Parterre

De woning is voorzien van een ruime hal, met de trap naar de eerste verdieping, enkele vaste kasten en een luxe toilet met urinoir. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een royale woonkamer met openslaande deuren naar het erf. De keuken grenst aan de woonkamer en is voorzien van een landelijke keuken, met diverse inbouwapparatuur. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee werkkamers, welke ook prima als slaapkamer of speelkamer gebruikt kunnen worden. Verder is de woning voorzien van een geheel betegelde wasruimte / bijkeuken, waar tevens de aansluiting voor de wasmachine en de droger zijn gerealiseerd. Vanuit de bijkeuken kunt u, via de achterdeur, de carport aan de achterzijde van de woning bereiken.

Eerste verdieping

Middels een strak afgewerkte trap komt u op de eerste verdieping, op de overloop met een vlizotrap naar de vliering en een fraai afgewerkte badkamer. In de badkamer bevinden zich een ruime douchehoek, een ligbad, toilet en een wastafelmeubel met dubbele wastafel.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de zogenaamde 'master bedroom', welke is voorzien van een grote inbouwkast en een dakkapel. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich nog twee ruime slaapkamers en een werkkamer.

INDELING GASTENVERBLIJF

Parterre

Het gastenverblijf / kantoor (nummer 3) is in het voorste gedeelte van één van de bedrijfsgebouwen gerealiseerd. De parterre is voorzien van een kleine hal met een toiletruimte, een royale keuken, met daaraan grenzend de zitkamer. De keuken en zitkamer hebben veel ramen, waardoor er veel zonlicht de ruimtes binnenkomt. Er is een modern keukenblok aanwezig, met een prachtig kookeiland en diverse inbouwapparatuur.

De gehele begane grondvloer is voorzien van een fraaie antracietkleurige tegelvloer.

Vanuit de keuken kunnen de gasten meteen de stallen inlopen. Heel handig wanneer zij in de nachtelijke uren bij één van de paarden moeten gaan kijken.

Eerste verdieping

Op de bovenverdieping zijn een viertal slaapkamers gerealiseerd, voorzien van veel kastruimte en grote dakramen. Op de overloop bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Verder is hier een moderne badkamer gelegen, welke is voorzien van een fraai hoekbad, een toilet, douchehoek en een dubbele wastafel.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Achter de woning nummer 1 staat een grote loods van circa 22 x 35 meter uit 1999, bestaande uit bakstenen gevels, stalen gevelbekleding (sandwichpanelen) en asbestvrije golfplaten. De loods is grotendeels geïsoleerd (behoudens het dak) en voorzien van een betonnen verdiepingsvloer. Thans wordt het gebouw gebruikt als caravanstalling, garage en werkplaats. De goot- en nokhoogte bedragen 4,0 respectievelijk 7,0 meter. In de zijgevel zijn drie grote overheaddeuren aangebracht. In het verlengde van de loods staat een kapschuur van circa 12 x 26 meter voor de opslag van stro. De gevels en het dak zijn gerealiseerd van stalen damwand profielplaten. Op de vloer liggen betonklinkers. De kapschuur is in 2005 gerenoveerd. Tevens bevindt zich hier een sleufsilo voor de opslag van droge mest (inhoud circa 100 m³).

Het bedrijfsgebouw, wat grenst aan het gastenverblijf / kantoor nummer 3, betreft een L-vormig gebouw, opgetrokken middels bakstenen wanden en voorzien van een pannendak. In dit gebouw zijn 13 paardenstallen gerealiseerd. Tevens bevinden zich hier een drietal stallen voor hengsten. Het resterende gedeelte van het gebouw is in gebruik als opslagruimte. Aan de achterzijde is in 2014 een nieuwe onderzoeksruimte ten behoeve van het fokken van paarden en pony's gebouwd (met een oppervlakte van circa 170 m²), tevens voorzien van een kantine en een toiletruimte.

In het verlengde van de vorige stal staat de hengstengalerij, met een oppervlakte van circa 9 x 31 meter, bestaande uit een vijftal paardenboxen en twee kantoorruimtes. De galerij is opgetrokken middels bakstenen gevels en is voorzien van een pannendak. Door het gebruik van glazen bouwstenen in de voorgevel komt er veel daglicht het gebouw binnen.

Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een grote geïsoleerde rijhal, met een oppervlakte van circa 20 x 30 meter. Tegen de achterzijde van de rijhal zijn circa 20 paardenboxen gebouwd. Naast de rijhal ligt een grote stalruimte (circa 17 x 40 meter), voorzien van 19 paardenboxen en een voerkamer met silo's. Het dak is voorzien van een ruime lichtstraat.

Verder bevinden zich op het erf:
• een buitenbak van circa 20,0 x 40,0 m², voorzien van verlichting,
• 2 paddocks van circa 12,5 x 25 m²,
• 1 longeerpaddock van circa 15 x 25 m², voorzien van verlichting,
• 3 paddocks met een totale oppervlakte van 27 x 60 m², ook te gebruiken als rijbak.

AANVULLENDE INFORMATIE

Ter plaatse van de bedrijfsgebouwen en de woningen is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1,06 hectare, voorzien van de enkelbestemming 'Agrarisch – Paardenhouderij'. Toegestaan is onder andere een gebruiksgerichte paardenhouderij (= een paardenhouderij die is gericht op het africhten en trainen van paarden, het bieden van stalruimte voor paarden, het geven van instructie aan derden, het trainen van paarden en uitbrengen in de sport, verhuur van diensten met behulp van paarden en/of de in- en verkoop van paarden, niet zijnde een manege). De totale oppervlakte van de bedrijfsgebouwen mag niet meer bedragen dan de bestaande oppervlakte vermeerderd met 25%.

De resterende gronden zijn voorzien van de bestemming 'Agrarisch'. Een gedeelte van de bossingel langs de woning en de weg is voorzien van de enkelbestemming 'Groen'. Het geheel is voorzien van een archeologische dubbelbestemming.

Conform de vigerende omgevingsvergunning milieu mogen op het bedrijf 80 volwassen paarden (3 jaar en ouder) gehuisvest worden. Er is tevens een vergunning aanwezig voor het stallen van caravans in de loods, de kapschuur en de rijhal.

BIJZONDERHEDEN

• Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en tevens voorzien van twee grondwaterpompen.
• Diverse gebouwen zijn voorzien van asbesthoudende dakbedekking.
• In de koopovereenkomst worden een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
• Het erf is volledig verhard middels betonklinkers. Er zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig.
• Alle gebouwen zijn voorzien van blusmiddelen. Op strategische punten is krachtstroom aanwezig.
• Het gehele terrein is verlicht door middel van lantaarnpalen.
• Aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
210 m²
Inhoud
681 m³
Perceeloppervlakte
28.190 m²
Bouwjaar
1960-1970
Kamers
7
Slaapkamers
5

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960-1970
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
210 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
25 m²
Bruto inhoud
681 m³
Perceeloppervlakte
28.190 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel

Energie

Isolatie
dubbel glas, volledig geïsoleerd

Kadastrale gegevens

Gemeente
Garderen
Sectie
I
Perceel
1558
Oppervlakte
25660 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Garderen
Sectie
I
Perceel
1559
Oppervlakte
2530 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
vrijstaand steen
Capaciteit
2
Bekijk alle kenmerken

Kaart Heideweg 1 -3-5 Stroe