Harskamperweg 9 A Kootwijkerbroek

Vraagprijs € 1.095.000 k.k.

Omschrijving

Dit mooie MANEGECOMPLEX met groepsaccommodatie en inpandig appartement ligt op een werkelijk unieke locatie, aan de rand van de uitgestrekte natuurgebieden rondom Kootwijk. Het perceel, met een totale oppervlakte van 23.869 m² grond, is goed bereikbaar door de ligging in de nabijheid van de provinciale weg. Een object met vele mogelijkheden!

INDELING MANEGE

Stallencomplex
Op het perceel is omstreeks 1970 een stallencomplex gerealiseerd met 36 paardenboxen, aan beide zijden van een centrale gang, en een trappenhuis naar de verdieping. Verder bevinden zich in dit gebouw de entree en een bergruimte.

Het stallencomplex bestaat uit ongeïsoleerde spouwmuren en is voorzien van een zadeldak met asbestvrije golfplaten. Het pand is grotendeels voorzien van enkel glas en wordt verwarmd middels een palletkachel en elektrische verwarming. Het bebouwde oppervlak bedraagt circa 559 m².

Op de verdieping is een kleine hal aanwezig, voorzien van een dames- en herentoilet, beiden met een doucheruimte. Tevens bevinden zich op de verdieping een groepsruimte met keuken en twee hotelkamers met elektrische verwarming, dames- en herentoiletten, beiden met douches.

Aan de achterzijde is een appartement gerealiseerd met een eigen trapopgang en voorzien van een palletkachel. Het appartement is voorzien van een entree, woonkamer, een open keuken met een mooie nieuwe tegelvloer, twee slaapkamers, een doucheruimte en een toilet. Vanaf het terras hebt u een schitterend uitzicht over de landerijen!

Rijhal
Omstreeks 1985 is aan de noordwestzijde van het stallencomplex een rijhal aangebouwd. De rijhal is voorzien van een staalconstructie met een gemetselde plint van circa 1.250 meter hoog, met daarboven geïsoleerde stalen sandwichpanelen. Ook het dak is bekleed met geïsoleerde stalen sandwichpanelen. De rijbak is niet verwarmd. De overige ruimte worden wel verwarmd, deels met vloerverwarming en deels met luchtverwarming. De oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.256 m².

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een ruime ontvangstruimte met een royale trapopgang en een vide. De oppervlakte van de ontvangstruimte bedraagt circa 350 m² en is voorzien van gescheiden toiletgroepen, een opslagruimte en een zadelkamer. Achter de ontvangstruimte bevindt zich een grote rijbak van circa 21 x 50 meter.

Op de verdieping bevinden zich diverse slaapzalen met dakramen, voorzien van in totaal 45 bedden. De verwarming vindt plaats middels palletkachels.

ERF EN BIJGEBOUWEN

Op het erf bevinden zich verder een vaste mestopslag en diverse voeropslagen, alsmede een houten chalet, een hooiberg en een buitenbak van circa 20 x 40 meter.

Het chalet bestaat uit een grote open ruimte met open keuken en wordt gebruikt als slaap- en woonruimte. Aan de zijkant is een kleine ruimte gerealiseerd met een douche en toilet. Aan de voorzijde is het chalet voorzien van een mooie veranda gerealiseerd. De verwarming geschiedt middels een palletkachel.

Het erf is grotendeels voorzien van klinkerverharding en biedt voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers, met ruimte voor het laden en lossen van grote voertuigen. Het terrein is afgeschermd door middel van een degelijk hekwerk.

VERGUNNING

Het bedrijf beschikt over een vergunning voor het houden van 49 paarden. In overleg met de gemeente is het realiseren van een bedrijfswoning wellicht bespreekbaar.

PLANOLOGIE

Ter plaatse van de manege is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 0,8 hectare. Het perceel heeft de bestemming 'Sport' met de functieaanduidingen 'manege' en 'verblijfsrecreatie', deel uitmakend van het bestemmingsplan "Buitengebied 2012" van de gemeente Barneveld. Ter plaatse van de aanduiding 'verblijfsrecreatie' is een groepsaccommodatie van maximaal 300 m² toegestaan. De bij het object behorende landerijen hebben een agrarische bestemming.

BIJZONDERHEDEN

• De uitrijmogelijkheden zijn werkelijk subliem. Aan de achterzijde van het complex rijdt u zo de bossen in alwaar u urenlang achtereen kunt rijden. Zo loopt hier de Veluwe Trail, één van de bekendste lange afstandroutes voor ruiters in Nederland. Deze 360 kilometer lange ruiter- en menroute voert je door de fraaiste natuurgebieden van de Veluwe. Het is een doorgaande route die de hele Veluwe beslaat en is opgedeeld in een negental dagroutes van 25 tot 35 kilometer.
• Het perceel heeft aansluitingen op aardgas, riolering, water en elektra. De waterleidingen zijn recent vernieuwd.

Verdere informatie over het bedrijf verstrekken wij u graag op verzoek.
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 38 a 69 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
18
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
203
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
204
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
216
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Harskamperweg 9 A Kootwijkerbroek