Verkocht

Zeggelaarsweg 24 Lunteren

Verkocht

Omschrijving

Een heerlijke plek voor paardenliefhebbers!

Deze schitterende, geheel gerenoveerde, rietgedekte BOERDERIJ ligt op een hele fijne plek in het buitengebied van Barneveld en Lunteren. Via een prachtig buitenweggetje bereikt u het verzorgde erf van deze luxe verbouwde boerderij met meerdere opstallen. Naast dat het fijn buitenaf wonen is in deze prachtige ruime boerderij, is er ook volop ruimte en mogelijkheden om de paardenhobby aan huis uit te oefenen. De sfeervolle gepotdekselde riet- en pannengedekte stal biedt plaats aan 8 paardenboxen en de schuur naast de woning biedt ruimte aan 10 paarden, een zadelkamer, berging, keuken en toilet. Ook is er zelfs een kleine binnenrijhal aanwezig. Op het terrein zijn tevens een prachtige buitenrijbaan van 20 x 60 m., een stapmolen, longeerbaan/paddock en verschillende weilanden aanwezig.
Een ideale plek buitenaf en landelijk gelegen op een perceel van circa 4,3 hectare met veel mogelijkheden tot het uitrijden op de Veluwe. Eventueel is het geheel ook met meer grond te koop.

BOUWKENMERKEN

– Bouwjaar: 1861
– Bouwwijze: traditioneel gebouwd. Zadeldak met ‘wolfseinden’ en rieten kap.
– Woonoppervlak: ca. 338 m²
– Bruto inhoud: ca. 1.344 m³
– Perceeloppervlakte: 4.30.10 ha
– Energielabel: nog aan te vragen

INDELING WONING

Parterre
Via de hoofdentree loopt u de hal in waar zich de trap naar de eerste verdieping bevindt. Ook is de kelder bereikbaar via een trap naar beneden vanuit de hal.
De dubbele glazen deuren met roedeverdeling leiden naar de gezellige woonkamer met open haard, prachtige houten vloer en balkenplafond. Tevens is er een aparte TV-kamer gecreëerd. Aangrenzend aan de woonkamer ligt het kantoor, voorzien van veel ramen, waardoor het een fijne lichte werkplek is.
Naast de hal is een garderobe met vaste kasten, een toilet en een karakteristieke trog als wastafel.
De schitterende ruime landelijke keuken is voorzien van een Lacanche gasfornuis en verschillende inbouwapparatuur en een potkachel. Een van de bijkeukens heeft aansluiting voor wasmachine en droger en deze zijn verwerkt in een keukenblok met spoelbak. Tevens is er vanuit de bijkeuken toegang tot de deel, waar zich nog 2 zeer ruime stallen bevinden.
De tweede bijkeuken heeft een keukenblok met spoelbak en tevens een entree van buiten.

Eerste verdieping
De mooie houten trap leidt u naar de overloop. De master bedroom bevindt zich aan de voorzijde van de boerderij en is voorzien van een open kap constructie. Voorzien van een prachtige houten vloer. De kastenwand verdeelt de ruimte waardoor een slaap- en kleedgedeelte is ontstaan. De badkamer is voorzien van een wastafelmeubel met dubbele wastafel, een ligbad, douche en toilet.
Op deze verdieping zijn nog 3 slaapkamers, een inloopkast met inbouwkasten, een badkamer met wastafelmeubel met dubbele wastafel en twee douches. Een los toilet ligt tegenover de badkamer.

BIJGEBOUWEN
Paardenstal 1
Prachtige stal met gepotdekselde gevels en pannen- en rietgedekte kap. Voorzien van 8 paardenboxen met te openen bovenluik in de buitendeur. Eén korte zijde heeft een overkapping. Vliering over de gehele lengte van de stal, voorzien van hooiluiken aan beide korte zijden. De totale afmeting van de stal is ca. 13,8 x 6 m. = ca. 83 m². De overkapping is ca. 3,5 x 6 m. = 21 m².

Paardenstal 2
De gevels van deze schuur zijn opgetrokken uit deels steens muren en deels damwand, voorzien van 2 schuifdeuren in de voorgevel en een in de zijgevel. 10 paardenboxen met een afmeting van ca. 3 x 3,4 m. waarvan 2 boxen met buitenluik, twee was- en poetsplaatsen, een zadelkamer met kasten en een keukenblok en toilet. Een nette stal met ruime boxen, voorzien van veel licht middels lichtplaten. De totale afmeting van de schuur is ca. 21 x 10 m. = 210 m².

Binnenbak
De gevels zijn opgetrokken uit damwandprofiel, dak voorzien van golf- en lichtplaten. De afmeting is ca. 14,5 x 27 m. = 391,5 m².

Tuinhuis/veranda
Een mooie rietgedekte schuur van ca. 8 x 4 m. heeft een open zijde en is voorzien van eikenhouten constructie en kolommen. Een fijne plek om overdekt te genieten en ontspannen.

Overige voorzieningen
– De buitenrijbaan heeft een afmeting van 20 x 60 m. en is voorzien van sproei installatie en verlichting;
– Longeerbak/paddock en weilanden;
– Mestplaat;
– Stapmolen geschikt voor 4 paarden;
– Overkapping voor trekker en opslag.

Tuin
De keurige tuin heeft mooie borders en gazons, hagen en fraaie bomen en het geheel ligt er verzorgd bij en siert de boerderij. De diverse terrassen zorgen voor zon dan wel schaduw op de verschillende momenten van de dag. Tevens is er een boomgaard aanwezig.

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Ede heeft het gedeelte van de woning met opstallen rond het erf de enkelbestemming ‘Wonen’ met de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen- agrarische nevenactiviteit’. Het overige gedeelte van het terrein met de weilanden en de daarbij horende opstallen heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch’.

Er is een vergunning Wet Milieubeheer verleend door de gemeente Ede voor 22 volwassen paarden, ouder dan 3 jaar.

AANVULLENDE INFORMATIE

– De weilanden zijn draadvrij en voorzien van deels houten hekwerk en deels met stroomband;
– Erf is voorzien van straatwerk en geheel omheind met houten hekwerk.
– Het geheel is eventueel ook te koop met meer grond, zodat de totale oppervlakte 8.57.70 hectare zou worden.
– Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
12 april 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1861

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 30 a 10 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Lunteren G 2515
Oppervlakte
0 ha 8 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
565-G-2515
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Lunteren G 2372
Oppervlakte
1 ha 59 a 85 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LTR00-G-2372
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Lunteren G 2374
Oppervlakte
1 ha 70 a 30 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LTR00-G-2374
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Lunteren G 2516
Oppervlakte
0 ha 91 a 25 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LTR00-G-2516
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Zeggelaarsweg 24
Lunteren

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker