Verkocht

Westenengerdijk 24 Harskamp

Verkocht

Omschrijving

De Harskampse Hoeve, een fraai gelegen paardenhouderij

Een fijne plek om met de paardensport bezig te zijn! Via de statige toegangspoort bereikt u via de prachtige oprijlaan met beukenhagen het erf met stallen en een fraai appartement. Een ideale locatie voor een PAARDENHOUDERIJ op wat kleinere schaal, bijvoorbeeld een combinatie van pension-/handelsstal.
De mooie buitenbak met verlichting en zelfs geluidsinstallatie, een longeercirkel en stapmolen, de paddocks en weides bieden alle mogelijkheden om prettig bezig te zijn met de paarden.
Het geheel is mooi gelegen in het buitengebied tussen Harskamp en Wekerom, aan de rand van de Veluwe en de Gelderse Vallei op een perceel van totaal 10.185 m². Door de grote verscheidenheid aan natuur zijn er prachtige uitrijmogelijkheden in de nabijheid.

Kortom een bijzonder object met een luxe verblijfsruimte boven de paardenstallen!
Het appartement is permanent te bewonen t.b.v. de paardenhouderij, het is echter niet mogelijk zich in te schrijven op dit adres bij de gemeente.

Om een beeld te krijgen kunt u op de website van de pensionstal kijken: www.deharskampsehoeve.com

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 2007
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, spouwmuren. Pannengedekt dak.
Isolatie: dak- en gevelisolatie
Woonoppervlakte: ca. 174 m²
Inhoud: ca. 573 m³
Perceeloppervlakte: 10.185 m²

INDELING

Stal met verblijfsruimte (appartement)

Begane grond/Stallen en ‘studio’
Het bedrijfsgebouw is gebouwd in 2007, in 2011 en 2021 zijn er meerdere vernieuwingen doorgevoerd. Het gebouw is opgetrokken in steens spouwmuren, de gevels zijn geïsoleerd en het mansardedak is met pannen gedekt en tevens geïsoleerd. Voorzien van hardhouten kozijnen met geïsoleerde ramen. De begane grond is ingericht met 7 paardenboxen met geïntegreerde hooiruif (merk Paco) en een toilet. Tevens is er een luxe ruimte (studio) met keukenblok en diverse inbouwapparatuur, een Husky koelkast, een apart toilet en PVC vloer met vloerverwarming. Voorheen ingericht als salon met een separate airco.
De aanbouw bevat een solarium, poets- en wasplaats met warm en koud water, een zadelkamer met zadelkasten en een voerruimte. Het gangpad van de stal bestaat uit klinkers.

Eerste verdieping/ Appartement
Via een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken. De verdieping is geïsoleerd en wordt verwarmd d.m.v. een CV-installatie (de CV- ketel is een jaar geleden vernieuwd). Middels de trap bereikt u het prachtige appartement. Rechts heeft u toegang tot de woonkamer met airco en aansluitend is er een slaapkamer en een kamer ingericht als kantoor. Links is een halletje met toilet en er is toegang tot een slaapkamer met airco en een walk-in-closet, ook voorzien van een airco. Daarnaast is er een luxe woonkeuken met Siemens 5-pits gasfornuis en diverse Miele inbouwapparatuur zoals een koffiemachine, vaatwasser, koel- en vrieskast en combi-oven. Deze ruimte heeft ook airco. De badkamer met douche, badkamermeubel met dubbele wastafel, een hoekbad en aansluiting voor wasmachine- en droger maken het geheel helemaal af.

Ook is er een vliering aanwezig met een nokhoogte van ca. 1.60 m.

Paardenstal
De stal is opgetrokken uit deels steensmuren en deels gepotdekseld hout, met Falk isolatieplaten als dakbedekking. De afmeting van de schuur is ca. 8 x 11 m. Er zijn 2 merrie/veulen boxen met geïntegreerde hooiruif van het merk Paco en 2 boxen van het merk Buitenhuis. Ook is er een zadelkamer aanwezig. Boven dit gedeelte van de schuur is een vliering. Aan de korte zijde is een overkapping van ca. 2,5 m.

Tuinhuis
Het tuinhuis is uit hout opgetrokken met shingles als dakbedekking. Afmeting is ca. 4 x 5 m. Het tuinhuis heeft een kleine veranda en een terras, waar goed zicht is op zowel de rijbaan als de tuin en de paddocks. De ruimte wordt verwarmd middels radiatoren via de CV-installatie en heeft een eigen wateraansluiting en afvoer.

Een tweede tuinhuis in de vorm van een achthoek is aanwezig naast de rijbaan. Opgetrokken uit hout met shingles als dakbedekking.

OVERIGE VOORZIENINGEN
– Buitenrijbaan van 20 x 60 m. met bodem van zand en polyvlokken. Met verlichting en geluidsinstallatie;
– Longeercirkel met een doorsnede van ca. 17 m. en eb- en vloedbodem met polyvlokken;
– Stapmolen van Q-line Equestrian voor 4 paarden van ca. 1 jaar oud, ondergrond is bestraat en met hout en band omheind;
– Mestplaat;
– Camerasysteem aanwezig op het terrein en in de stallen;
– Voorzien van nieuwe waterpomp en put geslagen ten behoeve van de sproei-installatie van de rijbak en de binnen- en buitendrinkbakken.

PLANOLOGIE
Het gehele perceel heeft conform ‘Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Ede 2012’ en ‘Partiële herziening 2019, 2e ronde, Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe’ van de gemeente Ede de enkelbestemming “Agrarisch” met functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch- paardenhouderij” en een gebiedsaanduiding “reconstructiewetzone- landbouwontwikkelingsgebied”.

NB-VERGUNNING
Het bedrijf heeft een vergunning conform de Natuurbeschermingswet voor 18 paarden.

LIGGING
Het complex ligt in het buitengebied van Harskamp en Wekerom en vlakbij de uitgestrekte Veluwe en het prachtige Nationale park De Hoge Veluwe. Alle voorzieningen zijn binnen geringe afstand te bereiken.

BIJZONDERHEDEN:
– Airco aanwezig, 3 buitenunits en 5 binnen units;
– Mechanische ventilatie in toilet, badkamer en keuken;
– Aangesloten op gemeentelijk riool, aardgas, waterleiding, elektra en tevens glasvezel- en telefoonaansluiting.
– Erf en oprijlaan bestraat met betonklinkers, voorzien van elektrische toegangspoort (motoren in 2021 vervangen).
– Het appartement is permanent te bewonen (men mag verblijven t.b.v. de paardenhouderij, maar het is niet mogelijk zich in te schrijven op dit adres bij de gemeente.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 1 a 85 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Otterlo E 2781
Oppervlakte
0 ha 3 a 20 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OTL02-E-2781
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Otterlo E 2937
Oppervlakte
0 ha 61 a 5 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OTL02-E-2937
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Otterlo F 1349
Oppervlakte
0 ha 37 a 60 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
OTL02-F-1349
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Westenengerdijk 24
Harskamp

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker