Verkocht

Ruitenbeekweg 21 Lunteren

Verkocht

Omschrijving

“Heerlijk buitenaf wonen”

Op een prachtige plek in het agrarisch landelijk gebied tussen Lunteren en Barneveld, mogen wij u deze traditionele WOONBOERDERIJ met agrarische opstallen aanbieden.
Via de eigen geasfalteerde oprit bereikt u het ruime erf; de vele opstallen maken het geheel zeer geschikt voor zowel het houden van dieren, als voor opslag of stalling, maar tevens is het een interessante plek voor bijvoorbeeld een ZZP-er.
De boerderij is in eenvoudige staat, maar is geheel naar eigen wens te renoveren naar de maatstaven van de huidige tijd. De boerderij wordt u aangeboden op een perceel van ruim 6,5 hectare.
Aan de voor-en achterzijde van het erf is het grasland gelegen.

Kortom, het geheel biedt vele mogelijkheden om fijn buitenaf te wonen en werk en/of hobby uit te oefenen op eigen erf.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1910
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd met pannen gedekt zadeldak met wolfseinden
Isolatie: isolerende beglazing
Woonoppervlakte: circa 175 m²
Inhoud: circa 754 m³
Perceeloppervlakte: 66.585 m²

INDELING

Parterre
Via de zijkant van de boerderij komt u binnen in de ruime entree. De muren zijn voorzien van schoonmetselwerk en er ligt een plavuizen vloer. Links bereikt u de woonkeuken. Het L-vormige keukenblok is voorzien van houten paneeldeurtjes wat de keuken een landelijke uitstraling geeft. De keuken is verder voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een koel- en vrieskast, combi-oven en inductie kookplaat.
Vanuit de keuken kunt u naar de woonkamer. Deze bevindt zich aan de voorzijde van de boerderij, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de landerijen. De vloer bestaat uit een parketvloer. De authentieke schouw is nog aanwezig. De kamer wordt verwarmd middels centrale verwarming.
Er is een ruime slaapkamer beneden aanwezig. Deze is zowel vanuit de hal als vanuit de woonkamer toegankelijk.
Vanuit de entree bevindt zich rechts de badkamer met ligbad/douche en wastafel en daarnaast is er een separaat toilet met fonteintje.
Vanuit de hal is de voormalige deel bereikbaar waar de authentieke staldeuren nog aanwezig zijn. Op de deel is een kantoor, een bijkeuken (voormalige hygiënesluis) en een berging aanwezig.
Het kantoor is voorzien van een schoonmetselwerk muur. Een van de gebinten is nog zichtbaar in het kantoor. De bijkeuken is betegeld en beschikt over een wastafel. In de berging bevindt zich de CV installatie.
Aangrenzend aan de boerderij bevindt zich het bakhuis. Dit bakhuis heeft een eigen entree, maar is ook via de keuken bereikbaar. Het bakhuis heeft rondom ramen waardoor dit een lichte ruimte is. Vanuit de hal van het bakhuis is er ook een deur naar de voortuin.

Eerste verdieping
Middels de vaste trap komt u op de overloop waar toegang is tot 2 slaapkamers en de voormalige originele hooizolder. De overloop beschikt over een vaste kast en een dakraam. Daarnaast is er een vliering aanwezig.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Voormalige kuikenstal
De stal is opgetrokken in gemetselde gevels, het dak is bedekt met golfplaten en is geïsoleerd. De afmetingen van deze stal zijn circa 64 x 13,5 meter met een totale oppervlakte van circa 864 m². Aan de voorzijde bij de ingang is een overheaddeur aanwezig. Aan de achterzijde is een grote schuifdeur.

Voormalige varkensstal
Opgetrokken in gemetselde gevels, het dak is gedekt met golfplaten. De afmeting is circa 34 x 9 meter met een totale oppervlakte van circa 306 m².

Loods
Deze loods is aangrenzend aan de voormalige varkensstal. De loods is opgetrokken in betonblokken en heeft gedeeltelijk ook gemetselde gevels en is voorzien van golfplaten. Een gedeelte van de loods heeft een open front en een afmeting van circa 9,5 x 17 meter met een oppervlakte van circa 161 m². Het dichte gedeelte is voorzien van een overheaddeur en heeft een afmeting van circa 12 x 8 meter met een oppervlakte van circa 96 m².

Schuur met open front en bergingen
Opgetrokken in steens muren, het dak is gedekt met golfplaten. De afmetingen zijn circa 12,5 x 27 meter, met een totale oppervlakte van circa 337 m². Het gedeelte met open front is nu in gebruik als caravanstalling. Aan de korte zijde is er een berging. De aangebouwde berging met een afmeting van circa 3,5 x 12 meter, heeft een oppervlakte van circa 42 m². Is voorzien van een dubbele houten openslaande deur.

Voormalige schapenstal
Opgetrokken uit steens metselwerk en voorzien van een abc- golfplaten dak. De afmetingen van deze schuur zijn circa 8 x 21 meter, met een totale oppervlakte van circa 168 m².

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan “Agrarisch Buitengebied Ede 2012’ van de gemeente Ede heeft de locatie een agrarische enkelbestemming met de functieaanduiding ‘Intensieve veehouderij’ en ‘specifieke vorm van agrarisch- agrarisch bedrijf groot’.

VERGUNNINGEN

Door de gemeente Ede is een vergunning Wet Milieubeheer op 20 september 2005 afgegeven voor 6 stuks Overig rundvee (RAV-code A7), 8 stuks Vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (RAV-code A3), 360 stuks Vleesvarkens (RAV-code D3.4.1), 80 stuks Schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg (RAV-code B1) en 25.213 stuks Opfokhennen en -hanen van legrassen, jonger dan 18 weken (RAV-code E1.11).

Er is een NB-vergunning afgegeven door de provincie Gelderland op 14 augustus 2013 voor
6 stuks Overig rundvee (RAV-code A7), 8 stuks Vrouwelijk jongvee (RAV-code A3), 360 stuks Vleesvarkens (RAV-code D3.100.1), 80 stuks Schapen (RAV-code B1) en 25.213 stuks Opfokhennen en -hanen van legrassen, jonger dan 18 weken (RAV-code E1.100).

BIJZONDERHEDEN

– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
– Eventueel ook te koop met minder cultuurgrond.
– Ideale locatie voor agrarisch bedrijf en/of paardenhouderij. Functiewijziging behoort ook tot
de mogelijkheden.
– Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
6 ha 65 a 85 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Lunteren I 1434
Oppervlakte
6 ha 57 a 65 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LTR00-I-1434
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Lunteren I 1498
Oppervlakte
0 ha 8 a 20 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
LTR00-I-1498
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Ruitenbeekweg 21
Lunteren

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker