Verkocht

Laakweg 51 Hoevelaken

Verkocht

Omschrijving

Zeer gunstig en rustig gelegen in het agrarische buitengebied van de gemeente Nijkerk met alle voorzieningen in de buurt, mogen wij u dit fraaie authentieke BOERDERIJCOMPLEX uit 1923 aanbieden: HOFSTEDE LAKENSTEIN.

De WOONBOERDERIJ is nog in de originele staat en beschikt over vele prachtige authentieke details. Deze hallehuisboerderij heeft een gemeentelijke monumentenstatus. De boerderij heeft een rietgedekt wolfsdak en aan de frontzijde gesneden windveren. De voorgevel wordt gekenmerkt door metselwerk met banden van gele verblendsteen, vensters met luiken op de begane grond en segmentbogen. In 2006 is de gevel voorzien van nieuwe fraaie snijvoegen en is de rieten kap vervangen.

Gelegen in een groene omgeving nabij riviertje de Laak op de grens van Utrecht en Gelderland ligt uw droomlocatie op een royaal perceel van circa 1,5 hectare. Dit in combinatie met de agrarische bestemming maken het een ideaal object voor met name paardenliefhebbers! U kunt hier uw eigen paarden, schapen, kippen of andere dieren aan huis houden en in uw eigen weide laten grazen.
Een echte buitenkans voor degene die wil genieten van rust, ruimte en privacy. En toch alle voorzieningen dichtbij. Het centrum van Hoevelaken ligt op circa 2,5 km afstand. Ook de mooie historische stad Amersfoort is binnen een kwartier met de auto te bereiken. Tevens zijn de snelwegen A1 en A28 alsmede een NS-station dichtbij.
Centraler wonen kan bijna niet!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: omstreeks 1923
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, opgetrokken middels gemetselde gevelstenen en rietgedekt.
Isolatie: de woning is gedeeltelijk geïsoleerd; de parterre is grotendeels voorzien van isolerende beglazing.
Woonoppervlakte: circa 152 m²
Bruto inhoud: circa 1833 m³
Perceeloppervlakte: 1 hectare, 52 are en 35 centiare

INDELING

Parterre
De voordeur is gelegen aan de zijkant van de woning. U komt binnen via een lange hal welke toegang biedt tot de lichte woonkamer. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is voorzien van verschillende authentieke details zoals een prachtige schouw die nog in de originele staat verkeerd en voorzien is van fraaie authentieke wandtegeltjes. Ook het oude balkenplafond is bewaard gebleven. Vanaf de bank kunt u heerlijk genieten van de mooie vergezichten over de weilanden alsmede de lange oprit naar het erf. De woonkamer beschikt over een gaskachel.
Aangrenzend is de keuken gesitueerd. Ook hier bevindt zich het traditionele balkenplafond alsmede een fraaie authentieke schouw met gaskachel. Dit tezamen met de mooie lichtinval geeft deze ruimte u een gevoel gezelligheid.
Via de keuken kunt u middels een kleine trap, naar de opkamer welke nu gebruikt wordt als slaapkamer. Onder de opkamer bevindt zich de kelder.
Aan de andere kant van de woonkamer bevindt zich de hoofdslaapkamer met vaste kastenwand en wastafel.
Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken. Hier bevinden zich de witgoedaansluitingen en het separate toilet. De vloer en de lambrisering zijn bedekt met tegels in een lichte, tijdloze kleurstelling. Vanuit de bijkeuken geeft de authentieke staldeur u toegang tot het erf.
De badkamer, die zich ook op de begane grond bevindt, komt uit het jaar 2000 en is voorzien van ligbad, aparte douch en wastafelmeubel.

Eerste verdieping
De verdieping is te bereiken middels een vaste trap vanaf de deel. Hier komt u via de ruime overloop bij twee ruime slaapkamers die zich aan de voorzijde van de boerderij bevinden.

Tuin
Aan zowel de voorzijde als de zijkant van de woning bevindt zich een goed onderhouden bloementuin met terras. Aan de zijkant naast het achterhuis bevindt zich een vrijstaande, gemetselde pomp.

BIJGEBOUWEN

Achterhuis/deel
Het achterhuis is opgetrokken uit gemetselde gevelstenen en heeft een oppervlakte van circa 177 m². Deze voormalige deel is ingericht met 8 paardenstallen met mestput door middel van roostervloer met een mestinhoud van circa 28 m³. Ook hier zijn de authentieke details bewaard gebleven. De traditionele opzet met forse deeldeuren, waarnaast gietijzeren stalraampjes, mestdeurtjes en een bescheiden laaddeur voor de zolder. Alle gevelopeningen zijn gedekt door een segmentboog. De verdiepingsvloer is in gebruikt als hooi-opslag.

Schuur
De schuur links achter de boerderij en haaks hierop georiënteerd, heeft een met rode oud-Hollandse pannen gedekt wolfsdak. De schuur is opgetrokken uit gemetselde gevelstenen en heeft een oppervlakte van circa 204 m². Voorzien van 13 paardenstallen waarvan een aantal een roostervloer met een mestinhoud van circa 8 m³ hebben en een gedeelte een volledige roostervloer met een mestinhoud van circa 38 m³. Deze schuur beschikt over watervoorziening en een toilet. De verdiepingsvloer is toegankelijk met een vaste trap. Hier bevinden zich 12 zadelkasten. De voorzijde van de zolder is bereikbaar middels een vloerluik en een bescheiden laaddeur aan de voorzijde. De voorzijde van de zolder wordt gebruikt als hooi-opslag. Tevens bevindt zich hier opslagbulk voor brokken. De schuur is voorzien van grote dubbele staldeuren aan de voorzijde, rondbogige stalraampjes en kleine staldeuren aan de zijkanten van de schuur.

Loods
De gevels van de loods zijn bekleed met houten rabatdelen. Het dak is gedekt met pannen. Afmetingen van circa 96 m². Voorzien van 7 paardenstallen en zadelkasten. Open front voorzien van windbreekgaas.

Hooiberg
Deze authentieke hooiberg met vier roeden is opgetrokken uit houten rabatdelen en heeft een rietgedekt dak. De kap is door middel van katrollen op de hoeken op hoogte te draaien. De zolder wordt gebruikt als hooi-opslag. De afmetingen zijn circa 56 m². Deze hooiberg is goed bewaard gebleven.

Berging/wagenschuur
Ronde berging, opgetrokken uit houten rabatdelen. Zeil als dakbedekking. Afmetingen circa 153 m².

BIJZONDERHEDEN/FACILITEITEN
• Het woonhuis van nr. 51 met enkele bijgebouwen is aangewezen tot gemeentelijk monument.
• De boerderij beschikt over waterleidingen en de warmwatervoorziening is via een geiser.
• Het geheel is aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen. Tevens is een eigen waterinstallatie aanwezig.
• Er is recht van overpad aan de linkerzijde naar het achtergelegen weiland.
• Grote buitenrijbak van circa 19 x 36 meter voorzien van zandbodem en verlichting.
• Kleine buitenrijbak van circa 12 x 17 meter voorzien van zandbodem.
• Stapmolen geschikt voor 4 paarden met een oppervlakte van circa 165 m².
• Kuilplaat van circa 135 m² groot
• Overdekte mestplaat met een inhoud van circa 3 m³
• Er is een Norton pomp aanwezig voor de besproeiing van het land.
• In 2018 is het erf gedeeltelijk opnieuw bestraat. Het gehele erf is bestraat met klinkers.
• De Poetsplaats met watervoorziening is naast de deel/achterhuis gevestigd.
• Aanvaarding in overleg

PLANOLOGIE
Agrarisch bedrijf / paardenhouderij (kleinschalige pensionstalling en fokken- en houden van paarden. Het perceel maakt deel uit van het “Buitengebied Nijkerk 2017, veegplan 2” van de gemeente Nijkerk en heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch-Paardenhouderij’ met dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’.

VERGUNNINGEN
Er is een omgevingsvergunning verleend voor het houden van paarden, 3 jaar en ouder (RAV K1-100).

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Nevenfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 52 a 35 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hoevelaken B 2494
Oppervlakte
1 ha 52 a 35 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HVL00-B-2494
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Laakweg 51
Hoevelaken

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker