Verkocht

Idzardaweg 90 Ter Idzard

Verkocht

Omschrijving

TER IDZARD

Idzardaweg 90

Paardenhouderij in het noorden van Nederland!

In het lange streekdorp Ter Idzard, op korte afstand van Heerenveen en Wolvega vindt u deze PAARDENHOUDERIJ met woonboerderij en extra woning, stallen, buitenbak en stapmolen. De prachtige royale woonboerderij is goed onderhouden en enkele jaren geleden verbouwd waarbij er een mooi kantoor en 2 extra slaapkamers zijn gerealiseerd.

Naast de boerderij is een tweede woning aanwezig op het erf die zeer geschikt is als B&B of als mantelzorgwoning. De 2 bedrijfsgebouwen zijn ingericht met paardenboxen. Ook op de deel van de boerderij zijn 5 paardenboxen. Het perceel wat u wordt aangeboden heeft een oppervlakte van 5.970 m², optioneel is de aangrenzende grond met paddocks en drafbaan aan te kopen ter grootte van 21.710 m².

Het geheel ligt op een fijne plek buitenaf op slechts tien minuten rijden van Heerenveen en Wolvega waar alle voorzieningen te vinden zijn.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1942

Bouwwijze: traditioneel gebouwd, opgetrokken middels gemetselde bakstenen, dak gedekt met pannen

Isolatie: gedeeltelijk geïsoleerd, gevel- en dak isolatie en dubbele beglazing

Woonoppervlakte woonboerderij : circa 238 m²

Bruto inhoud woonboerderij: circa 1.349 m³

Woonoppervlakte extra woning: circa 108 m²

Bruto inhoud extra woning: circa 414 m²

Perceeloppervlakte: 5.970 m²

Energielabel: C

INDELING WOONBOERDERIJ

Parterre

Via de entree betreedt u de hal waar rechts toegang is tot een slaapkamer en links naar een tussenkamer. De woon- en eetkamer heeft veel lichtinval door de vele ramen in de voorgevel. Er is een gashaard aanwezig. En suite is de keuken gelegen. De keuken is voorzien van een gasfornuis met oven, en een vaatwasser. Ook is er vanuit de woonkamer toegang tot een opkamer met kelder, die vanuit de keuken bereikbaar is. Er is een ruime badkamer aanwezig met bubbelbad, dubbel wastafelmeubel en inloopdouche en in de hal is toegang tot een toilet. De bijkeuken heeft vaste kasten. Vanuit een tweede zijentree betreedt u een tweede hal waar toegang is tot het ruime en lichte kantoor en 2 slaapkamers en een los toilet met wastafelmeubel.

De woning wordt verwarmd middels CV-installatie. In het verbouwde gedeelte ter plaatse van het kantoor en de badkamer ligt vloerverwarming.

Extra woning

Parterre

Via de entree komt u in de hal waar toegang is tot de badkamer met douche, wastafel en toilet. Naast de meterkast is er ook een wasmachine – en droger aansluiting. Toegang tot de ruime woon- en eetkamer en de half open keuken. Aansluitend aan de woonkamer is een serre met veel lichtinval.

Eerste verdieping

Middels de trap is de eerste verdieping te betreden waar zich 2 slaapkamers bevinden.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Bakhuis

Het bakhuis ligt naast de boerderij en is opgetrokken in steen met houten planken in de topgevels. Het dak bestaat uit pannen. Het bakhuis heeft een afmeting van ca. 5 x 2,5 m² = 12,5 m². De begane grond heeft 2 ruimtes en er is een bergzolder.

Bedrijfsgebouw 1

De gevels zijn opgetrokken in steen en betonblokken en de topgevels zijn voorzien van damwand en het dak is gedekt met golfplaten. De oppervlakte van deze schuur is ca. 345 m².

De schuur heeft aan 2 zijden een schuifdeur. De stal heeft 6 paardenboxen en stro -opslag, een kantine met wasbak en toilet. Ook is er een deel van de schuur in gebruik als loods/berging, voorzien van een overheaddeur.

Bedrijfsgebouw 2

De gevels bestaan uit damwandprofiel, dak is geïsoleerd en gedekt met golfplaten. Afmeting is ca. 15 x 12 m.= 180 m². Naast de 6 paardenboxen zijn er een was- en poetsplaats met stromend water en een kantine met keukenblok en wasmachine-aansluiting. Tevens is er een tuigen- en zadelkamer en berging aanwezig.

Verder bevinden zich op het erf de volgende voorzieningen:

Buitenbak van 20 x 40 m. met houten omheining;

4-paards stapmolen.

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan “Bestemmingsplan Buitengebied 2014” van de gemeente Weststellingwerf heeft het perceel de enkelbestemming ‘Agrarisch – Paardenhouderij’. De resterende grond is voorzien van de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Tevens is het geheel voorzien van de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’.

Er is een vergunning Wet Milieubeheer afgegeven d.d. 14 december 1999 door de gemeente Weststellingwerf voor het houden van 39 paarden (ouder dan 3 jaar), RAV K1.100.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.

De aankoop van extra grond behoort tot de mogelijkheden (21.170 m²).

Het bedrijfsgedeelte wordt in de Btw-regeling geëxploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de Btw-regeling.

Ideale locatie voor zowel professioneel als hobbymatig gebruik.

Aanvaarding in overleg.

Vraagprijs € 890.000,- k.k.

Objectnummer: 8967J

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen
Energielabel C

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
2 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1942

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 59 a 70 ca

Energie

Energielabel
C

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Wolvega L 375
Oppervlakte
0 ha 59 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
1136-L-375
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Idzardaweg 90
Ter Idzard

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker