Verkocht

Hupselse dwarsweg 9 Eibergen

Verkocht

Omschrijving

Uniek! Wij mogen u dit prachtige, moderne en duurzame WITVLEESKALVERENBEDRIJF met ruime vrijstaande bedrijfswoning aanbieden. Het geheel is mooi en gunstig gelegen in het buitengebied van Eibergen op een royaal perceel van ruim 3,8 hectare. De vigerende vergunningen staan het houden van circa 1.542 vleeskalveren (witvlees) toe. Het bedrijf verkeert in een uitstekende staat.

Het bedrijf is gunstig gelegen in de gemeente Berkelland, ten zuidwesten van de kern van Eibergen, nabij buurtschap Hupsel. Op circa 1 kilometer bevindt zich de kern van Eibergen waar alle voorzieningen aanwezig zijn. De N18 ligt in de directe nabijheid. Via deze weg zijn de op- en afritten van de A1 snel te bereiken. In de directe nabijheid zijn geen Natura 2000 gebieden of overige natuurgebieden gelegen.

Kortom… een prachtig bedrijf op een rustige en duurzame locatie!

BOUWKENMERKEN:
Bouwjaar: Omstreeks 1960
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd, gevels in spouw, pannengedekt dak
Isolatie: Dubbelglas, dak geïsoleerd
Woonoppervlakte: 188 m²
Inhoud: 2181 m²
Perceeloppervlakte: 38.173 m²

BEDRIJFSWONING
De bedrijfswoning is omstreeks 1960 gebouwd en heeft een woonoppervlakte van circa 188 m². De woning is traditioneel gebouwd middels gemetselde bakstenen muren en voorzien van een pannengedekt zadeldak. De schuur achter de woning is middels een dubbele garage en het vergroten van de woning bij elkaar getrokken. De woning wordt verwarmd middels een CV-installatie.

INDELING

Parterre :
De entree bevindt zich aan de voorzijde van de woning. U komt binnen in de hal met de trapopgang naar de eerste verdieping. Via de hal kunt u zowel naar de woonkamer als de woonkeuken. De lichte en ruime woonkamer heeft een prachtig rond erker aan de zijkant, welke u een prachtig uitzicht geeft over de landerijen. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer en er is gebruik gemaakt van een licht kleurenpalet. Dit tezamen met de fraaie lichtinval maakt dat deze ruimte u een bijzonder prettige leefatmosfeer geeft.
De ruime woonkeuken beschikt over een eetkamergedeelte en een keukengedeelte. De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt over diverse inbouwapparatuur, zoals oven, magnetron, inductiekookplaat, vaatwasser en inbouwkoelkast. Het keukenblok is voorzien van houten fronten en een antraciet granieten aanrechtblad.

Vanuit de keuken komt u via een tweede hal bij het kantoor en toilet met fonteintje. Hier bevindt zich ook de meterkast, kelder, garage en bijkeuken. De bijkeuken is voorzien van een wastafelmeubel, wasmachineaansluiting en CV installatie. Vanuit hier heeft u toegang tot de garage, de schuur, de ketelruimte en de deur naar buiten.
De dubbele ruime garage is voorzien van kanteldeuren, deur naar buiten en beschikt over een cement dekvloer.

Eerste verdieping:
Boven bevinden zich vier slaapkamers. Drie zijn er voorzien van inbouwkasten en twee beschikken over een balkon. De badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping:
De zolderverdieping is middels een vaste trap te bereiken. Hier bevinden zich nog 2 slaapkamers. De linker slaapkamer is voorzien van bergruimte achter de knieschotten. De rechter slaapkamer heeft naast het gewone raam ook nog een dakraam. Op de overloop is een grote inbouwkast aanwezig.

Recent is in de tuin aan de achterzijde een fraaie veranda gerealiseerd.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Schuur/deel:
De schuur welke aangrenzend aan de woning is gebouwd, heeft een oppervlakte van circa 18 x 11,5 meter. Deze voormalige deel is opgetrokken middels bakstenen muren en voorzien van een pannengedekt dak. Aan de achterzijde bevinden zich twee grote houten schuifdeuren, een kleinere dubbele deur ernaast en op de verdieping twee luiken. In deze schuur bevindt zich de hygiëne sluis, de berging en de ketelruimte. Middels een tweetal luiken is de zolderverdieping te bereiken.

Kalverstallen C, D en E
Deze stallen zijn in 1976 en 2000 gebouwd. In het midden van de stallen, in de lengterichting, zijn de voergangen gelegen. Er is in elke stal sprake van één afdeling. In totaal kunnen in deze stallen 458 vleeskalveren gehouden worden.

Ten zuidoosten van de bedrijfswoning staat kalverstal C, met een oppervlakte van circa 11 x 37 meter en een nokhoogte van circa 5 meter. De stal is opgetrokken middels bakstenen spouwmuren en voorzien van asbestcement golfplaten. Het dak is aan de binnenzijde geïsoleerd met Dupanel. In de stal mogen conform de vergunning 150 kalveren worden gehuisvest. De stal wordt natuurlijk geventileerd. De mestopslagcapaciteit bedraagt 440 m³.

Kalverstal D is middels een ziekenboeg (met een breedte van circa 6 meter) gekoppeld aan stal C. In deze ruimte staat tevens de HR CV-ketel met een capaciteit van 32 kW. Stal D heeft een oppervlakte van circa 9 x 44 meter en een nokhoogte van circa 5 meter. De stal is opgetrokken middels bakstenen spouwmuren en voorzien van geïsoleerde stalen dakbedekking (damwand profielplaten met tempex isolatie). In de stal mogen conform de vergunning 120 kalveren worden gehuisvest. De stal wordt mechanisch geventileerd. De mestopslagcapaciteit bedraagt 132 m³.

Kalverstal E is middels een berging (met een breedte van circa 8 meter en voorzien van een toiletruimte) gekoppeld aan stal D. Aan de voorzijde staan twee silo’s van 12 ton per stuk en twee ruwvoersilo’s van 6 ton per stuk. Stal E heeft een oppervlakte van circa 12 x 45 meter en heeft een nokhoogte van circa 5,5 meter. De stal is opgetrokken middels bakstenen spouwmuren en voorzien van sandwichpanelen op het dak. In de stal mogen conform de vergunning 172 kalveren worden gehuisvest. De stal wordt mechanisch geventileerd. De mestopslagcapaciteit bedraagt 280 m³. De ruwvoersilo’s zijn 2x 12 ton, 1x 10 ton en 1x 5 ton.

Kalverstal H:
Deze kalverstal is aan de achterzijde van het perceel gelegen en heeft een oppervlakte van circa 23 x 60 meter en een nokhoogte van circa 7,5 meter. Bouwjaar: 2009. De stal bestaat uit 7 afdelingen met één centrale gang (in één open ruimte) en is opgetrokken middels stalen spanten, prefab betonnen gevelelementen met baksteenmotief en stalen gevelbekleding (ecopanelen) ter plaatse van de topgevels. Het dak is voorzien van geïsoleerde stalen sandwichpanelen met enkele lichtplaten. In de stal kunnen circa 532 kalveren worden gehuisvest (vergund 550 vleeskalveren). De stal wordt mechanisch geventileerd en is geheel onderkelderd. RVS stalinrichting met nekbuizen. Mestopslagcapaciteit: 1.450 m³. Tegen de westzijde van de stal is een overdekte opslagruimte gerealiseerd, waar circa 80 m³ houtsnippers opgeslagen kunnen worden.

Kalverstal G:
Deze stal is in 2017 gerealiseerd. De oppervlakte van het gebouw, een tweekapper, bedraagt circa 29 x 45 meter en de nokhoogte is circa 6 meter. De stal bestaat uit 4 afdelingen in de lengterichting van de stal met één centrale gang. De constructie bestaat uit stalen spanten met houten gordingen. De plint bestaat uit prefab betonnen gevelelementen met baksteenmotief en stalen gevelbekleding (ecopanelen met een dikte van circa 60 mm) ter plaatse van de topgevels. Het dak is voorzien van stalen sandwichpanelen 40/75 mm. In de stal kunnen circa 480 kalveren worden gehuisvest. De stal wordt mechanisch geventileerd en is geheel onderkelderd. Mestopslagcapaciteit: 1.300 m³.

Tegen de noordzijde van de stal is een berging gerealiseerd met een oppervlakte van circa 15 x 25 meter en een nokhoogte van circa 6 meter. Hier worden de houtsnippers opgeslagen en staat de houtkachel (capaciteit 120 kW). Verder kunnen de tractor en de shovel hier binnen staan. De berging is gelijktijdig met stal G gebouwd, conform eenzelfde bouwwijze. In de voorgevel is een grote overheaddeur aangebracht. Aan de voorzijde van de berging is de voerkeuken gerealiseerd, tezamen met een toiletruimte en het kantoor. In de voerkeuken staan de melkpomp, een weegmenger (circa 1.000 liter), een buffermenger (circa 3.500 liter) en twee medicijnenmengers (beide circa 200 liter). De voerkeuken is voorzien van een verdiepingsvloer, waarop een koudwatervat (circa 2.400 liter) en twee warmwatervaten (beiden circa 4.200 liter) zijn gelegen. Aan de buitenkant van de berging zijn twee silo’s geplaatst van elk 16 ton.

Werktuigenberging:
Naast stal H staat een werktuigenberging met een oppervlakte van circa 12 x 13 meter en één open gevel. De wanden zijn van hout en het dak is voorzien van asbestcement golfplaten.

Op het erf bevinden zich tevens een kleine paardenstal en een foliebassin met een inhoud van circa 1.300 m³ voor de opslag van mest. Het bassin is deels in de grond gegraven. Het komt circa 2 meter boven het maaiveld uit en wordt afgedekt met een PE rubber membraan.

De cultuurgrond is direct aansluitend bij het bedrijf gelegen, deels voorzien van degelijk houten hekwerk.

AANVULLENDE INFORMATIE

Planologie:
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Berkelland 2020’ van de gemeente Berkelland, (vastgesteld 28 juni 2022) heeft het geheel de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden – Landschapswaarden’ en de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 4 en 6’. Ter plaatse van de bedrijfswoning en de agrarische bedrijfsgebouwen is een agrarisch bouwperceel aanwezig.

Vergunningen:
In het kader van het huidige c.q. beoogde gebruik zijn de navolgende (milieu)vergunningen aanwezig:
– Op 31 oktober 2017 is een Milieuvergunning verleend door de gemeente Berkelland voor het houden van 1542 vleeskalveren (RAV A 4.100) en 4 paarden (RAV K 1.100)
– Op 22 oktober 2012 is een vergunning Wet natuurbescherming verleend door de provincie Gelderland voor het houden van 1567 vleeskalveren (RAV A 4.100) en 4 paarden (RAV K.1.1)

Bijzonderheden:
• In de directe nabijheid zijn geen Natura 2000 gebieden of overige natuurgebieden gelegen.
• Het geheel is aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen.
• Op één van de percelen (AB 658) rust een jaarlijkse herinrichtingsrente van €198,-. Eindjaar 2036
• Aanvaarding in overleg

Lees de volledige omschrijving

Contact

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Vleeskalverenbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
3 ha 87 a 13 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Eibergen AB 929
Oppervlakte
0 ha 10 a 50 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-AB-929
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Eibergen AB 357
Oppervlakte
0 ha 0 a 13 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-AB-357
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Eibergen AB 383
Oppervlakte
1 ha 93 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-AB-383
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Eibergen AB 659
Oppervlakte
0 ha 1 a 45 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-AB-659
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Eibergen AB 928
Oppervlakte
1 ha 81 a 35 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-AB-928
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken
Hupselse dwarsweg 9
Eibergen

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker