Dickenesweg 4 Bennekom

prijs op aanvraag

Omschrijving

EEN MODERN EN DUURZAAM VLEESKUIKENOUDERDIERENBEDRIJF TE KOOP!

Ondernemen in de pluimveehouderij op een mooie plek in het agrarische buitengebied van Bennekom (De Kraats), omgeven door veel groen, en genieten van alle voorzieningen in de nabijheid! Dit moderne, efficiënt ingerichte en zeer goed onderhouden VLEESKUIKENOUDERDIERENBEDRIJF met twee bedrijfswoningen ligt op een goed bereikbare locatie met een totale oppervlakte van 7 hectare, 6 are en 5 centiare.

Het bedrijf biedt ruimte voor het huisvesten van 500 (groot)ouderdieren van vleeskuikens in opfok en 55.800 (groot)ouderdieren van vleeskuikens. Hiertoe zijn de benodigde vergunningen aanwezig, waaronder een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming.

Het ruim opgezette bedrijf bestaat uit een prachtige karakteristieke woonboerderij met diverse bijgebouwen, een nette vrijstaande woning, een goed onderhouden stal voor de (groot)ouderdieren in opfok en drie moderne stallen voor de (groot)ouderdieren. Deze gebouwen zijn gesitueerd op een ruim erf, grotendeels voorzien van klinkerbestrating en stelconplaten, met voldoende ruimte voor het draaien, laden en lossen van vrachtwagens.

Kortom… een prachtig bedrijf op een rustige en duurzame locatie!

En toch staat u binnen 10 autominuten in het levendige dorpscentrum van Bennekom, waar zich diverse horecagelegenheden en winkels bevinden, met onder andere enkele grote supermarkten. Het dorp heeft tevens enkele basisscholen, kerken, een sportcomplex met sportvelden en het Zorgpunt Bennekom. Grote plaatsen, zoals Ede, Veenendaal en Wageningen, zijn dichtbij. Met de snelweg A12 en het intercitystation Ede-Wageningen op steenworp afstand is de bereikbaarheid van deze locatie perfect te noemen.

Voor een uitgebreide omschrijving van de 2 bedrijfswoningen met bijgebouwen en bedrijfsgebouwen verwijzen wij u graag naar de uitgebreide brochure.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het bedrijf is gelegen in een verwevingsgebied, met in de omgeving hoofdzakelijk agrarische bedrijven, een loonbedrijf en enkele burgerwoningen.

Conform het vigerende bestemmingsplan “Agrarisch Buitengebied Ede 2012” (vastgesteld op 4 oktober 2012) heeft het geheel de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Ter plaatse van de bebouwing is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1,8 hectare, voorzien van de functieaanduidingen ‘intensieve veehouderij’ en ‘specifieke vorm van agrarisch – agrarisch bedrijf groot’. Er zijn twee bedrijfswoningen met bijgebouwen toegestaan (oppervlakte 75 m² per woning). De totale oppervlakte aan overige gebouwen en overkappingen binnen het bouwvlak mag niet meer bedragen dan 9.750 m².

Tevens gelden de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 2’ en ‘Waarde – Cultuurhistorische Landschapswaarde’.

Op 22 augustus 2013 is een omgevingsvergunning milieu verleend voor het huisvesten van 500 (groot)ouderdieren van vleeskuikens in opfok (RAV E3.100), 37.000 (groot)ouderdieren van vleeskuikens (RAV E4.4.1 / BWL 2004.13) en 18.800 (groot)ouderdieren van vleeskuikens (RAV E4.4.3 / BWL 2010.03.V1 en BWL 2004.13). De provincie Gelderland heeft op 25 september 2013 voor de genoemde dieraantallen een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming verleend.

De Kraats kent naast de verbrede agrarische bedrijven veel deeltijdboeren, die een deel van de grond exploiteren in combinatie met landelijk wonen, kantoor aan huis en allerlei vormen van dienstverlening. Het gebied heeft zo een kleinschalige, vriendelijke, cottage-achtige uitstraling, duidelijk begrensd en overgaand in het centrale open Binnenveld.

BIJZONDERHEDEN

• In 2019 zijn de stallen voor (groot)ouderdieren van vleeskuikens voorzien van zonnepanelen (1.320 stuks).
• De aanwezige pluimveerechten zijn eventueel in overleg over te nemen.
• Het bedrijfsgedeelte wordt in de Btw-regeling geëxploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de Btw-regeling.
• Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen (inclusief glasvezel).
• In een container achter de stallen is een derde noodstroomaggregaat aanwezig.
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 99.999.999 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Pluimveebedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1775

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
7 ha 6 a 5 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bennekom F 1266
Oppervlakte
1 ha 41 a 10 ca m²
Perceel
BNK01-F-1266
Bekijk alle kenmerken
Dickenesweg 4
Bennekom
prijs op aanvraag