Verkocht onder voorbehoud

Brinkerweg 11 Kootwijkerbroek

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

EEN PRACHTIGE COMBINATIE: VLEESKALVEREN EN BIOLOGISCHE VARKENS

Uniek! Een combinatie van witvleeskalveren en biologische varkens op één locatie. Dit duurzame en goed onderhouden bedrijf, met een mooie bedrijfswoning, is gelegen op een perceel van circa 3 hectare, 11 are en 65 centiare. Thans kunnen er 300 vleeskalveren en 600 vleesvarkens worden gehuisvest. De vigerende vergunningen laten nog enige uitbreiding toe. Op het bedrijf is geen asbest meer aanwezig.

Het bedrijf is gelegen op een heerlijk rustige plek in het buitengebied van Kootwijkerbroek! En toch staat u binnen 5 autominuten in het centrum van Kootwijkerbroek, waar zich twee scholen, kerken en enkele winkels bevinden, met onder andere een grote supermarkt. Ook is daar een gezondheidscentrum en Kulturhus De Essenburcht. Grote plaatsen, zoals Barneveld, Apeldoorn en Amersfoort, zijn dichtbij. Met de snelweg A1 op steenworp afstand is de bereikbaarheid van deze locatie perfect te noemen.

BEDRIJFSWONING

De bedrijfswoning is oorspronkelijk opgericht in 1971 en is traditioneel gebouwd, in gemetselde bakstenen spouwmuren opgetrokken. Het zadeldak is met pannen gedekt. De woning is in 2007 compleet gerenoveerd, waarbij onder andere het dak en de elektrische installatie vervangen zijn. Tevens zijn het dak en de gevels volledig geïsoleerd en zijn de raamopeningen voorzien van thermopane beglazing. In de woonkamer en de keuken is de vloer geïsoleerd. Verwarming vindt plaats middels een Remeha Cv-ketel uit 2017. Ter plaatse van de keuken, de badkamer, het toilet en de hal is vloerverwarming aanwezig. Met een woonoppervlakte van circa 232 m² en een bruto inhoud van circa 818 m³ is er sprake van veel leefruimte.

Indeling parterre
Via de voordeur komt u in de entree met de trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot de kelder. De kelder heeft een oppervlakte van circa 3,7 m² (stahoogte circa 1,55 meter). Naast de entree ligt een royale keuken met een erker, voorzien van een modern wit keukenblok met een robuust en zwart hardstenen aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur. Aan de keuken grenst de heerlijk lichte woonkamer, voorzien van een prachtige houten vloer en een erker. Zittend bij de open haard met fraaie schouw kunt u hier heerlijk genieten van een vrij uitzicht over de omliggende weilanden. Naast de keuken bevindt zich een royale hal met een toiletruimte en de badkamer, welke is voorzien van een douchehoek, een ligbad en een wastafel.

Het voorste gedeelte van de achter de woning gelegen stal is in de loop der jaren bij de woning betrokken. Hier zijn een wasruimte (met aansluitingen voor wasmachine en droger), twee werkkamers en twee slaapkamers gerealiseerd. De slaapkamers zijn voorzien van een ruime vaste kast. Gezien de separate entree is dit gedeelte van de woning ook prima geschikt voor mantelzorg.

Indeling eerste verdieping
Via de royale overloop heeft u toegang tot drie fraai afgewerkte slaapkamers, welke zijn voorzien van veel bergruimte door de vaste kasten. Het betreffen zeer royale slaapkamers, waarbij door de schuine hoeken hele gezellige en knusse ruimtes zijn ontstaan. Tevens bevindt zich op de verdieping een keurig afgewerkte toiletruimte met wastafel. Middels een vlizotrap is een kleine vliering te bereiken.

Nabij de woning staat een houten bijgebouw met een oppervlakte van circa 7,5 x 13,8 m² en voorzien van een pannendak. Het is thans in gebruik als garage en berging. Tevens wordt een gedeelte van het bijgebouw gebruikt als tuinkamer, een gezellige en knusse ruimte met een open haard.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Achter de woning staat de varkensstal met een oppervlakte van circa 12,0 x 83,4 m². Dit bouwwerk is opgetrokken middels gemetselde bakstenen spouwmuren. Op het dak liggen vezelcement golfplaten. De goothoogte bedraagt circa 2,5 meter en de nokhoogte circa 5,0 meter. In 2017 is deze stal verbouwd ten behoeve van het houden van 600 biologische vleesvarkens. De stal bestaat uit een centrale gang met 19 strohokken. Elk strohok heeft een uitloop van circa 7,5 meter aan de buitenzijde van de stal, voorzien van betonroosters. De stal wordt mechanisch geventileerd en verwarmd middels een eigen Cv-ketel. De stal en de uitlopen zijn geheel voorzien van een mestkelder, met een totale mestopslagcapaciteit van circa 806 m³. Achter de stal bevinden zich een mestplaat en een spoelplaats. Tevens staan hier drie voersilo’s van 6 ton en één voersilo van 4 ton.

Aan de westzijde van het perceel zijn de kalverenstallen gelegen. Deze zijn opgetrokken middels gemetselde bakstenen spouwmuren. Op het dak liggen vezelcement golfplaten. De stallen hebben een oppervlakte van circa 15,0 x 49,0 m² en circa 15,0 x 34,0 m² en worden beiden mechanisch geventileerd. Tussen beide stallen is een overkapping (met luchtinlaat) gerealiseerd.

In de voorste stal kunnen 246 vleeskalveren gehouden worden. Er zijn vier afdelingen (in de lengterichting) aanwezig. De goothoogte bedraagt circa 2,5 meter en de nokhoogte circa 5,3 meter. De stal is gedeeltelijk onderkelderd (mestopslagcapaciteit circa 276 m³). De voerkeuken is onder andere voorzien van een buffermenger van 1.800 liter, een weegmenger van 600 liter, een medicijnenmenger, een koudwatervat van 1.000 liter en een warmwatervat van 2.000 liter.

Aan de stal is een stenen aanbouw gerealiseerd, waarin een Cv-ketel is geplaatst. Tevens staan hier vier poedersilo’s van 8 ton. Aan de westzijde van de stal is een extra afdeling aangebouwd, met een oppervlakte van circa 7,5 x 19,5 m², waarin 54 vleeskalveren gehuisvest worden. Deze afdeling is opgetrokken middels gemetselde bakstenen muren en is geheel onderkelderd (mestopslagcapaciteit circa 160 m³). De goothoogte bedraagt circa 2,5 meter en de nokhoogte circa 5,0 meter. Op het dak liggen vezelcement golfplaten. Ook deze afdeling wordt mechanisch geventileerd. In 2020 zijn in beide bouwwerken nieuwe roosters aangebracht. Er is sprake van automatisch voeren.

De achterste stal biedt, conform de vigerende vergunningen, ruimte voor het huisvesten van 200 vleeskalveren, in vier en een halve afdeling (in de breedterichting). De stalinrichting is nog niet aanwezig. De goothoogte bedraagt circa 3,0 meter en de nokhoogte circa 6,5 meter. De stal is geheel onderkelderd (mestopslagcapaciteit circa 600 m³). Achter de stal staat een houten loods van circa 8,4 x 8,5 m², voorzien van twee grote schuifdeuren en twee voersilo’s van 4 ton.

PLANOLOGIE

Het bedrijf is gelegen in een landbouwontwikkelingsgebied, met in de omgeving hoofdzakelijk (agrarische) bedrijven en enkele burgerwoningen. Het geheel is, conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied 2012 geconsolideerd” (d.d. 13 september 2021) van de gemeente Barneveld, voorzien van enkelbestemming ‘Agrarisch’. De groenstrook ten noorden van het bedrijf heeft de bestemming ‘Groen’. Verder geldt een archeologische dubbelbestemming.

Het bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 46 are en 50 centiare en is voorzien van de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’.

Conform de vigerende omgevingsvergunning milieu d.d. 4 januari 2016 mogen op het bedrijf 500 vleeskalveren (RAV-code A4.100) en 700 vleesvarkens (RAV-code D3.3.2) worden gehouden. Op 1 april 2016 is voor deze dieraantallen een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming verleend.

BIJZONDERHEDEN

– Het erf is grotendeels verhard middels betonklinkers.
– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Tevens is een eigen waterinstallatie aanwezig.
– Het jachtrecht is verhuurd.
– Op het voorste gedeelte van de achter de woning gelegen stal liggen 20 stuks zonnepanelen.
– De aanwezige varkensrechten zijn eventueel in overleg over te nemen.
– Het bedrijfsgedeelte wordt in de Btw-regeling geëxploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de Btw-regeling.
– Aanvaarding in overleg.
– Voor meer foto’s kunt u de uitgebreide brochure raadplegen.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Overdracht

Aangeboden sinds
24 januari 2022
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Varkenshouderij
Nevenfunctie
Vleeskalverenbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 209 a 265 ca

Kadastrale gegevens

Bekijk alle kenmerken
Brinkerweg 11
Kootwijkerbroek