Onder bod

Bollertweg 10 Gelselaar

Onder bod

Omschrijving

PRACHTIG PAARDENBEDRIJF!

Omringd door prachtige weilanden ligt dit PAARDENBEDRIJF “Stal Wilgenhof” op een perceel van circa 3 hectare waar fokkerij en sport samengaan. Op de grens tussen de Achterhoek en Twente ligt deze mooie authentieke woonboerderij “Bouwhuis” met 3 stallen met paardenboxen, een binnenmanege met stallen, een veldschuur, buitenbak, erf, tuin en cultuurgrond. Het object omvat circa 70 paardenboxen.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1848
Bouwwijze: de woning is opgetrokken uit steensmuren met een binnenspouwblad en het dak van het voorhuis heeft een rieten kap. Het dak van het achterhuis heeft deels riet en deels dakpannen.
Isolatie: de woning is voorzien van isolerende beglazing
Woonoppervlakte: circa 255 m²
Inhoud woonfunctie: circa 760 m³
Perceeloppervlakte: ca. 3 hectare

INDELING

Parterre
De woning bestaat uit een woonkeuken met schouw en woonkamer met houtkachel, openslaande tuindeuren, hal met toilet en trapopgang. Aangrenzend aan de woonkamer een slaapkamer met eigen badkamer. Via de bijkeuken is het achterhuis bereikbaar. Een klein deel van het voorhuis is thans verhuurd. Dit gedeelte wordt vrij van huur opgeleverd en kent de volgende indeling. Dit deel is voorzien van keuken, badkamer met toilet en douche, eetkamer en woonkamer en aangrenzend een slaapkamer.

Eerste verdieping
Een ruime overloop, toilet met fontein, badkamer met douche, 3 slaapkamers waarvan één met 3 vaste kasten en één met 1 vaste kast, zolderberging.

Tweede verdieping
Zolder, bereikbaar via vlizotrap.

Het achterhuis heeft een afmeting van circa 12 x 13 meter en is opgetrokken uit steens muren, houten gebinten en gedekt met riet en pannen. Indeling: voormalige deel is ingericht met 6 paardenboxen. In dit deel is de kap voorzien van isolatie en dakramen, welke zorgen voor voldoende daglichttoetreding. Tenslotte is er nog een aanbouw, opgetrokken uit steens metselwerk en gedekt met pannen waarin zich een berging/bijkeuken en wasmachineberging bevinden.

Voorzieningen:
– de woonboerderij wordt verwarmd middels een c.v.-ketel;
– de woonkamer, slaapkamer, keuken en gang zijn voorzien van vloerverwarming.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Paardenstal I: Verbouwde voormalige jongveeschuur met een afmeting van circa 13 x 19 m., opgetrokken uit baksteen, dak bestaat uit abc golfplaten, vloer is beton en betonroosters. Voorzien van 6 paardenstallen en 2 opfokstallen en een ruimte met opvoelbox/behandelruimte voor de dierenarts.

Paardenstal II: In 1998 inpandig verbouwd naar paardenstal. Oorspronkelijke bouwjaar is 1979; de afmeting is circa 20 x 27 m. Thans is deze ruimte ingericht met 19 ruim opgezette paardenboxen van het merk “Corton” en er is een ruime kantine met keukenblok, toilet en douche aanwezig, waarboven zich nog een slaapgelegenheid bevindt. De stal is opgetrokken uit baksteen en dakbedekking bestaat uit abc golfplaten, vloer is van beton en betonroosters.

Paardenstal III: Dit in steens metselwerk gebouwde bijgebouw is voorzien van 9 paardenboxen van het merk “Corton”, een zadelkamer en een keukenblokje. Dakbedekking bestaat uit pannen en riet. Vloer bestaat uit beton en betonroosters.

Rijhal: Deze fraaie hal met binnenbak (20,5 x 45 m) is gebouwd in 1998 en heeft een afmeting van circa 30 x 50 meter. Aan de linkerzijde van de binnenbak zijn 30 Corton paardenboxen gesitueerd. De hal is opgetrokken uit metselwerk en damwand en heeft asbestvrije golfplaten als dakbedekking.

Veldschuur: Berging van circa 8 x 10,5 meter en berging en stallen van circa 7 x 26 meter.

Verder nog aanwezig:
– een stenen bakhuisje met een afmeting van circa 4,8 x 5,7 meter, thans in gebruik als garage;
– ruim voldoende erfverharding in de vorm van betonplaten en betonklinkers;
– een hekwerk om het perceel af te sluiten;
– een buitenbak met omheining, afmeting circa 30 x 70 meter;
– goede ontsluiting en verkaveling van de bijbehorende landerijen die rondom het bedrijf zijn
gelegen.

AANVULLENDE INFORMATIE

PLANOLOGIE

Het geheel is, conform het bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2016”, voorzien van enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Landschapswaarden” volgens. Tevens heeft het de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie 6” en “Waarde – Cultuurhistorie”.

VERGUNNING

Volgens de desbetreffende bepalingen van de Wet milieubeheer, de Wet ammoniak en veehouderij, de Regeling ammoniak en veehouderij, de Wet geurhinder en veehouderij, de Regeling geurhinder en veehouderij en de Algemene wet bestuursrecht is een milieuvergunning verleend op 2 juli 2008, door burgemeester en wethouders van Berkelland voor het houden van 52 paarden in opfok en 80 volwassen paarden.

BIJZONDERHEDEN

• Mogelijkheid tot het bijkopen van meer grond tot een totaal van maximaal 11 hectare, 7 are en 83 centiare;
• De woning behoort tot beschermd dorpsgezicht;
• De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen;
• De daken van de paardenstallen en overige schuren zijn bedekt met abc golfplaten. Rijhal is wel voorzien van asbestvrije golfplaten;
• Het bedrijf wordt in de BTW geëxploiteerd, koper dient het regime voort te zetten;
• Ideale locatie voor professionele paardenhouderij en/of in combinatie met fokkerij door de grote hoeveelheid cultuurgrond rondom het bedrijf;
• Aanvaarding in overleg.

Prijs op aanvraag.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters - Voorthuizen

Kenmerken

Overdracht

Aangeboden sinds
24 januari 2022
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Nevenfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 96 a 80 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Geesteren I 727
Oppervlakte
0 ha 96 a 80 ca m²
Perceel
GTR00-I-727
Bekijk alle kenmerken
Bollertweg 10
Gelselaar