Aspert 2 Horssen

Vraagprijs € 1.695.000 k.k.

Omschrijving

LANDHUIS MET PAARDENSPORTFACILITEITEN EN ZWEMBAD

In een prachtige landelijke setting is dit recent gerenoveerde landhuis met bijgebouwen gesitueerd op een perceel van bijna 3 hectare met weide, tuin, paddocks en verwarmd buitenzwembad. U bereikt het landhuis middels een lange oprijlaan door de landerijen naar dit privé-domein met optimale rust en vrijheid. Middels een grondige renovatie en uitbouw in 2019 is het landhuis in een landelijke stijl verbouwd tot een heerlijk gezinshuis. De grote veranda is de plek waar het gezin zich op warme zomeravonden terugtrekt en waar men geniet van een goed glas wijn en fijne gesprekken. Het uitzicht is grandioos, overal is vrij zicht over de landerijen die her en der doorbroken worden door houtwallen. Ook de grote woonkeuken neemt een centrale plek in, met de stoere betonnen vloer en de houten gebinten is overal het romantische landelijke karakter tastbaar. Het geheel is ideaal geschikt voor de paardensportliefhebber vanwege de stallen en faciliteiten ten dienste van de paardensport. Het bestemmingsplan staat het realiseren van een overdekte rijhal toe in het agrarische bouwblok. Er zijn o.a. 2 grote loopstallen waardoor de paarden 24/7 buiten kunnen lopen. Verder bestaat de mogelijkheid om naast een aantal bestaande boxen meerdere paardenboxen extra te creëren. Er rust een omgevingsvergunning voor het houden van 25 volwassen paarden, 6 paarden in opfok en 10 vrouwelijk jongvee. Verkopers hebben zich georiënteerd op het bouwen van een rijhal in het agrarisch bouwblok. In het bijgebouw is naast opslag, zadelkamer en gym, een zelfstandig appartement gerealiseerd. Het landhuis is uitgebouwd met een kantoorruimte waardoor u buiten het privé gedeelte van het huis uw cliënten zakelijk kunt ontvangen. Met meerdere slaap- en badkamers en grote leefvertrekken een heerlijk gezinshuis. Horssen is op korte afstand van Wijchen, Beuningen, Nijmegen en ’s Hertogenbosch gelegen met uitvalswegen en voorzieningen ‘om de hoek’.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1930. Renovatie in 2019-2020
Bouwwijze: de woning is van oorsprong steens uitgevoerd en in de jaren 70 voorzien van een nieuwe buitenmuur. In 2019 is de woning uitgebouwd en het dak geheel van binnenuit geïsoleerd. De gehele woning is deels voorzien van kunststof en deels aluminium kozijnen met draai-/kiepramen.
Alle dubbele dakramen zijn nieuw en van hout.
Isolatie: grotendeels geïsoleerd.
Woonoppervlakte: 324 m².
Inhoud: 1.112 m³.
Perceeloppervlakte: 29.300 m².

INDELING

Parterre
Entree, hal met vestibule en glazen gang naar het nieuw aangebouwde kantoor. De kantoorruimte is voorzien van een vide. Doorloop naar de hal van het woonhuis met garderobe, berging en toilet. Verrassend is de ruime living met grote raampartijen en de speelse indeling met de half- open (woon)keuken. De uitbouw is imposant met glas. De keuken met het eetgedeelte neemt een centrale plek in, hier wordt het leven gedeeld als gezin. De inrichting van de keuken is landelijk, beton wordt gecombineerd met stoer hout en het hout- en gasfornuis zijn sfeerbepalend. De gezellige hoekbank in het eetgedeelte is sfeerbepalend. Tijdens het koken kan er contact gehouden worden met de andere gezinsleden. Een lange gang brengt u naar het voorhuis. Het voorhuis heeft een eigen entree aan de kopse kant van de boerderij. Achter de voordeur aan de noordoostzijde van de woning bevindt zich een lange gang waarlangs respectievelijk twee kamers, de badkamer en een studeer(slaap)kamer zijn gelegen. Deze laatste kamer heeft grote raampartijen en is voorzien van inbouwverlichting in het plafond en beschikt over een ruime bergkast. Moderne badkamer voorzien van vloerverwarming, douche en toilet, vormgegeven in grijze kleurstelling. Praktisch is de bijkeuken met alle benodigde aansluitingen voor wasapparatuur en eventueel een complete keuken. Zowel in het voorhuis als het achterhuis kunt u via een vaste trap naar de verdieping.

1e Verdieping
Grote open ruimte met riante raampartijen. Een perfecte plek voor een lounge- of een gameroom. Inloop kledingkasten/ berging. Doorloop naar de ouderslaapkamer met prachtige raam- en deurpartijen en enkele grote dakramen. Toegang tot een grote loggia met de mogelijkheid om bijvoorbeeld een jacuzzi te plaatsen. Zeer royale badkamer met ligbad, stortdouche, badmeubel en wandcloset in moderne en lichte kleurstelling uitgevoerd. Deze badkamer is eveneens bereikbaar vanuit een zeer grote slaapkamer aan de voorzijde van het huis. Deze goed geïsoleerde en door de aanwezigheid van vier nieuwe dakramen zeer lichte ruimte, biedt eventueel de mogelijkheid voor het realiseren van meerdere slaap- en/of werkkamers. Trapopgang vanuit het voorhuis.

BIJGEBOUWEN

Ten behoeve van de huidige bedrijfsvoering zijn er twee ruime stallencomplexen binnen het agrarisch bouwvlak gerealiseerd.

Ten eerste een ruim opgezette schuur van ca. 300 m² waarin een tweetal paardenboxen en aan de andere zijde een hoge, open kapschuur. Daarnaast bevinden zich een wasplaats en een zadelkamer.

Met een eigen entree is in bovenstaand gebouw een geïsoleerde ontvangstruimte van ca. 90 m² aanwezig met een eigen keukenblok en een badkamer. De ontvangstruimte omvat twee verdiepingen waardoor er op de verdieping twee extra kantoorruimtes aanwezig zijn. U zou hier gasten kunnen ontvangen. Ook is er een grote ruimte in gebruik als gym. Vanwege de ligging bij het zwembad zou u hier kunnen doorgaan op wellness door bijvoorbeeld een sauna te plaatsen en een douche of kleedkamer te realiseren. Technische ruimte t.b.v. het zwembad.

Het tweede bijgebouw omvat een stallencomplex van ca. 200 m² met vier ruime loopstallen waarvan twee met uitloopmogelijkheid naar buiten.

Direct achter de stallencomplexen ligt een rijbak van 60 bij 24 meter.

BESTEMMING

De boerderij en de omliggende percelen hebben in het vigerend bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Druten de bestemming Agrarisch toegewezen gekregen met de mogelijkheid om binnen het agrarisch bouwvlak een bedrijfswoning en enkele bedrijfsgebouwen te exploiteren.
Op dit moment is hier een paardenopfokbedrijf actief.
Voor meer informatie over de bestemming en/of de herbestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met ons kantoor. Ook kunt u aanvullende informatie vinden op de website ruimtelijkeplannen.nl

BIJZONDERHEDEN

• In 2019 geheel gerenoveerde woonboerderij uit 1930;
• Ruim 2,9 ha grond;
• Woning eventueel geschikt voor dubbele bewoning (inwoning);
• Voorhuis levensloopbestendig (badkamer en slaapkamer op begane grond);
• Het achterhuis is in 2019 ruim uitgebouwd (eetkamer, slaapkamer, lodge en veranda);
• Twee vrijstaande schuren / paardenstallen uit 1993 en 1997;
• Beide schuren zijn voorzien van asbestvrije dakplaten;
• Verwarmd buitenzwembad (bj 2019);
• Laadpaal aanwezig voor het opladen van elektrische auto’s;
• Led verlichting op het gehele complex aanwezig;
• Bewakingscamera’s;
• Stal voorzien van zonnepanelen;
• De locatie is in gebruik als paardenopfokbedrijf en heeft een agrarische bestemming.

WAAROM HEEFT VERKOPER HIER MET ZOVEEL PLEZIER GEWOOND?
Het is een heerlijk, modern, ruim en licht huis. Fantastisch familiehuis met voor iedereen genoeg ruimte. In de zomer iedere dag het vakantiegevoel, in de winter heerlijk avonden bij de kachel of de openhaard. Vanuit ieder vertrek zicht op de paarden en het weidse landschap.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 1.695.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 augustus 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 93 a 0 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Horssen G 616
Oppervlakte
0 ha 46 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HSN02-G-616
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Horssen G 657
Oppervlakte
2 ha 12 a 68 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HSN02-G-657
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Horssen G 658
Oppervlakte
0 ha 33 a 62 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HSN02-G-658
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Aspert 2
Horssen
Vraagprijs € 1.695.000 k.k.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u in als zoeker