Verkocht

’t Hoff Davelaar, bouwnummer 1 0 ong 3785LJ ZWARTEBROEK

Omschrijving

’T HOFF DAVELAAR

Onder de rook van Amersfoort ontwikkelt ’t Hoff Davelaar zich tot een aantrekkelijke, kleinschalige woonomgeving, grenzend aan het uitgestrekte landelijk gebied van Zwartebroek.
Voor velen een bekende locatie in Zwartebroek. Op de hoek van de Damweg en de Veenburgerweg waar jarenlang de paneermeelfabriek gestaan heeft, zal nu een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd worden wat bestaat uit 4 luxe half-vrijstaande woningen en 2 vrijstaande villa’s. Kenmerkend voor dit project zijn de ruime kavels in combinatie met de rijk gedetailleerde bouwstijl. De kaveloppervlaktes variëren tussen de 428 m² en 599 m². Iedere woning wordt standaard voorzien van een vrijstaande stenen garage.
Eén vrijstaande villa wordt gekenmerkt door oost Indische invloeden wat met name zichtbaar is in de overhellende kap. Bij de andere vrijstaande villa zijn jaren 30 elementen zichtbaar, met name door de prachtige mansardekap. Tenslotte worden de woningen traditioneel gebouwd, conform de huidige eisen en natuurlijk gasloos. Zo koopt u een woning waarmee u klaar bent voor de toekomst!
Tenslotte is dit een unieke kans voor de ondernemer die wil wonen en werken op één locatie. Aan de achterzijde van het project zal namelijk een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd worden met 6 units geschikt voor de verhuur.

Wonen in Zwartebroek
Zwartebroek is een kleinschalig dorp aan de noordwestkant van de gemeente Barneveld. In dit kleinschalige dorp speelt het leven zich nog in een rustig tempo af. U woont heerlijk vrij tussen prachtige landschappen en in de omgeving bevinden zich met name vrijstaande woningen en woonboerderijen. Het schitterende ‘Landgoed Appel’’ en natuurgebied ‘’Het paradijs’’ bevinden zich in de nabije omgeving. Toch woont u niet afgelegen. Integendeel. Het dorp Hoevelaken is binnen 5 minuten bereikbaar en de stad Amersfoort binnen 10 minuten. Hoevelaken heeft een station met een uitstekende verbinding tussen Amersfoort en Ede/Wageningen.
Dit dorp heeft een buitengewone aantrekkingskracht op de bewoners van het dorp en de nabij gelegen dorpen maar ook op de Randstedelingen. Veel boerderijen zijn inmiddels van eigenaar gewisseld en hebben hier hun ontspannen thuis gevonden. Vanwege de rust en de meeste nieuwe luxe… Stilte! Een perfecte thuisbasis voor degene die van rust en natuur houden maar toch op een centrale ‘toplocatie’ in Nederland willen wonen.

BOUWNUMMER 1
Perceeloppervlakte : 428 m²
Woonoppervlakte : 142 m²
Garage : 36 m²
Inhoud : 551 m³

EEN DUURZAME EN ENERGIEZUINIGE BASIS

De woningen in ’T Hoff Davelaar worden standaard energiezuinig uitgevoerd. Energiezuinig bouwen kan onder andere door een woning goed te isoleren en de luchtdoorlatendheid te beperken. Dat levert niet alleen een goede en duurzame woning op maar er ontstaat hierdoor een comfortabel binnenklimaat. Door het gebruik van vloerverwarming in combinatie met toepassen van een ventilatiesysteem dat alleen op basis van de aanwezigheid van de bewoners functioneert, ontstaat er een hoge mate van comfort én is er sprake van een zeer slim en gunstig energieconcept.

Zowel de vloeren, gevels als het dak van de woningen worden goed geïsoleerd. In de houten kozijnen wordt HR++-glas gezet. De woningen worden verwarmd middels een lucht-water warmtepomp.
De begane grond en de 1e verdieping worden voorzien van vloerverwarming. De lucht-water warmtepomp zorgt eveneens voor het tapwater in de keuken en badkamer. In de woningen wordt een gebalanceerd ventilatiesysteem toegepast. Het dakvlak dat gunstig op de zon is georiënteerd wordt gedeeltelijk benut voor het plaatsen van PV-panelen.

DE ARCHITECT VERTELT

Dorps en landelijke wonen.

De locatie van de woningen aan de noordkant van Zwartebroek is een invulling van een voormalige bedrijfslocatie en is gelegen op de hoek van de Damweg en Veenburgerweg.
De Damweg kenmerkt zich hier als historisch bebouwing met een dorps karakter. De Veenburgerweg is de overgang naar het landelijke gebied.
Kenmerkend voor bebouwing in de omgeving is een combinatie van individuele woningen en een variatie aan woningtypen en architectuur die samen een gemêleerd beeld vormen.

In het plan sluiten de 2/1 kappers aan op de bebouwing langs de Damweg en de 2 vrijstaande woningen richten zich op de Veenburgerweg. De woningen liggen ruim uit elkaar, de voorgevels verspringen waardoor een dorps/landelijk karakter ontstaat.
Alle woningen zijn ontworpen met een lage goot en eenvoudige kapvorm waardoor een kleinschalig beeld ontstaat dat logisch aansluit bij bestaande bebouwing. De traditionele detaillering zorgt hierbij voor een rustig en harmonieus gevelbeeld.

De woningen hebben alle een eigen identiteit. De architectuur van de woningen is ingetogen met stijlkenmerken uit de jaren 30 met een eigentijdse vertaling.
Er is balans tussen samenhang en diversiteit. De woningen vertonen onderling verschillen. Daarbij is gebruik gemaakt van een beperkt aantal eenvoudige maar effectieve middelen zoals gemetselde kaders, gekeimde vlakken, zinken kaders, schuin lopende topgevels en reliëf metselwerk. De variatie wordt verder nog versterkt door toepassing van 2 kleuren baksteen en 2 type dakpannen.

De opzet van het plan is kleinschalig en de woningen voegen zich als vanzelfsprekend tussen de bestaande bebouwing. Door subtiele details hebben de woningen een eigentijdse uitstraling.

Arjan Hofland

OVERIG

– De woningen worden gebouwd volgens de voorschriften en garantieregeling conform de Woningborg Garantie- en waarborgregeling 2020;
– Er is geen inschrijvingsprocedure, de verkoop is gestart en er kunnen direct opties worden verstrekt! Voor meer informatie meldt u bij de verkopend makelaar.
– Aan de achterzijde wordt door de ontwikkelaar een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd bestaande uit 6 units die na oplevering verhuurd zullen worden. Een unieke kans voor de ondernemer die wil wonen en werken op één locatie.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
142 m²
Overige inpandige ruimte
8 m²
Externe bergruimte
36 m²
Inhoud
551 m³
Perceel
428 m²

Indeling

Aantal kamers
7 kamers

Energie

Energielabel
A
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Zwartebroek
Sectie
A
Perceel
3.602
Oppervlakte
428 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
zijtuin, voortuin, achtertuin

Garage

Capaciteit
1

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
’t Hoff Davelaar, bouwnummer 1 0 ong 3785LJ ZWARTEBROEK