Oude Zeumerseweg 8 3781MH VOORTHUIZEN

prijs op aanvraag

Omschrijving

Wij mogen u een bijzonder gunstig gelegen VLEESKALVERENBEDRIJF met een royaal vrijstaand woonhuis aanbieden in het buitengebied van Voorthuizen, aan de rand van het dorp, op een totaal perceel van ruim 2,5 ha.
Het bedrijf heeft een capaciteit van ca. 496 witvleeskalveren. Het geheel verkeert in uitstekende staat van onderhoud en heeft een mooi aangelegde tuin met verzorgd erf. Tevens zijn er enkele paardenstallen en een trainingsmolen.

BOUWKENMERKEN

– Bouwjaar: jaren ’70
– Bouwwijze: traditioneel gebouwd, gevels in spouw, pannengedekt dak
– Isolatie: gedeeltelijk dubbelglas, dak gedeeltelijk geïsoleerd
– Woonoppervlak: ca. 173 m²
– Bruto inhoud: ca. 630 m³
– Perceeloppervlakte: 25.770 m²

INDELING WONING

De indeling van de woning is als volgt:

Parterre:
De parterre bestaat uit een entree, hal, toilet, kantoor (tevens mogelijk om te gebruiken als slaapkamer), badkamer met douche en wastafel, royale open keuken met woonkamer waar een gasopenhaard aanwezig is.

1e verdieping:
Vanuit de hal wordt de 1e verdieping bereikt d.m.v. een vaste trap. Overloop met toilet, vide en 3 slaapkamers, waarvan 1 met balkon. De slaapkamers beschikken over vaste kasten.

De woning wordt verwarmd middels CV (combiketel). De gehele parterre is voorzien van vloerverwarming met extra radiatoren. De kozijnen zijn van kunststof.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Kalverstallen:
De grote stal is opgetrokken uit baksteen en is gebouwd in de jaren ’70. In 2016 is de stal voorzien van geïsoleerde sandwichplaten. De afmeting is ca. 22 x 56 m. en heeft een oppervlakte van ca. 1.232 m². met capaciteit voor 426 kalveren. De centrale gang geeft toegang tot de verschillende afdelingen. Er is mechanische ventilatie d.m.v. Fancom ventilatieregeling. De stal is voorzien van Wolff stalinrichting. Voerkeuken aanwezig met warmwatervat (3.300 ltr), Remon waterinstallatie en koudwatervat (1.000 ltr.), silo’s voor melkpoeder, voermenger en melkpomp en Verberk voercomputer. De inhoud van de mestkelder is ca. 730 m³.
Tegen deze grote stal is een kleinere kalverstal aangebouwd met een capaciteit van 70 kalveren, eveneens voorzien van geïsoleerde sandwichplaten. Afmeting is ca. 7,5 x 23,5 m. met een oppervlakte van 176,25 m². De inhoud van de mestkelder is ca. 140 m³. Aan deze stal is een overkapping gebouwd voor opslag.

Grote opslagruimte met paardenstallen:
Geheel is voorzien van geïsoleerde sandwichplaten met een afmeting van 14 x 30 m. en een oppervlakte van 420 m². Voorzien van een grote overheaddeur.
In deze ruimte zijn 5 luxe paardenstallen gesitueerd, tevens een merrie-veulenbox en poetsplaats. Ook zijn er een zadelkamer, toilet en badkamer met douche aanwezig in deze schuur.

Overig
– Trainingsmolen voor 6 paarden
– Buitenrijbak 20 x 40 m.
– Prieel uitgevoerd in hout en met pannen gedekt
– Royale aangebouwde veranda
– Onder architectuur aangelegde tuin met mooie sierbestrating en beregeningsinstallatie
– Erfverharding middels klinkers
– Twee toegangsmogelijkheden
– Zonnepanelen geplaatst op de opslagruimte
– Landerijen zijn grotendeels met hout omheind

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2012 geconsolideerd van de gemeente Voorthuizen hebben de percelen een enkelbestemming ‘Agrarisch’ en een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 1’. Het geheel heeft een functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’ en bevindt zich in de ‘reconstructiewetzone verwevingsgebied GV’.

MILIEUVERGUNNING
Op 4 oktober 2006 is door de gemeente Barneveld een vergunning verleend conform Wet Milieubeheer. De toegestane veebezetting is als volgt:
– 496 vleeskalveren van 0-8 maanden
– 4 volwassen paarden
– 2 jonge paarden

AANVULLENDE INFORMATIE

– Het bedrijf wordt in de BTW geëxploiteerd, koper dient dit regime voort te zetten;
– Het geheel verkeert in goede tot zeer goede staat van onderhoud;
– Aanvaarding in overleg;

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Voorthuizen
Sectie
G
Perceel
3.727
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Oude Zeumerseweg 8 3781MH VOORTHUIZEN
prijs op aanvraag