Verkocht

Nieuwe Voorthuizerweg 6 3862RW NIJKERK

Omschrijving

STAL ‘DE DRIESPRONG’

De prachtige landelijke ligging van deze PAARDENHOUDERIJ, het weidse uitzicht en de rustige omgeving maken dit object werkelijk uniek. Het geheel beschikt over alle faciliteiten die een paardenliefhebber zich maar kan wensen. In 1999 is een groot stallencomplex gerealiseerd, voorzien van een binnenbak en diverse stalruimtes. In totaliteit beschikt de houderij over maar liefst 24 stallen. Tevens is één gebouw ingericht als Hit Actief Stal, waar plaats is voor maximaal 16 – 22 paarden. Op het perceel bevinden zich twee verlichte paardenbakken met Agterberg bodem. De overdekte Belebro trainingsmolen is geschikt voor 7 paarden en completeert dit fraaie hippische geheel. De paardenhouderij ligt op een ruim perceel van 4.47.40 hectare en biedt uitstekende uitrijmogelijkheden aan de achterzijde.

Niet alleen uw viervoeters hebben het hier goed. Zelf woont u ook heel prettig in deze nieuwe en comfortabele woning met een landelijke look en feel. Alle materialen zijn zorgvuldig uitgekozen, van hoogwaardige kwaliteit. De woning is tot in detail afgewerkt en voorzien van authentieke details, zoals de luiken en de ramen (met roedeverdeling). Het resultaat is een heerlijk gezinshuis met ruime woonvertrekken! De woning is van een dusdanige kwaliteit en sfeer dat u zo kunt instappen.

U kunt hier het echte buitenleven in alle rust ervaren, terwijl Nijkerk op fietsafstand ligt. Deze stad biedt vrijwel alle voorziening die u nodig hebt. De bereikbaarheid is perfect. Binnen tien minuten bent u met de auto op de snelwegen A1 of A28.

Omdat het een plek is die u moet beleven, bent u van harte uitgenodigd om hier te komen bezichtigen!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 2018
Bouwwijze: de woning is traditioneel gebouwd, bestaande uit bakstenen spouwmuren,
betonnen vloeren en is voorzien van een pannendak.
Isolatie: de woning is volledig geïsoleerd, conform de nieuwste normen en is voorzien
van HR+++-beglazing
Woonoppervlakte: circa 173 m²
Bruto inhoud: circa 786 m³
Perceeloppervlakte: 4 hectare, 47 are en 40 centiare

INDELING

Parterre

Wanneer u de woning via de voordeur betreedt, komt u in een royale hal met de trapopgang naar de eerste verdieping, een toilet met fonteintje en een prachtige landelijke badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, een grote inloopdouche met een glazen scherm en een wastafelmeubel met een dubbele wastafel.

Vanuit de hal komt u in de woonkamer, met openslaande deuren naar de tuin en aan de achterzijde van de woning een open (woon)keuken. De riante keuken is voorzien van een fraai en licht keukenblok, in landelijke stijl, voorzien van diverse luxe inbouwapparatuur, zoals een gasfornuis met oven, combimagnetron, koel-vriescombinatie en een vaatwasser.

De woning wordt verwarmd middels een CV-ketel Nefit Trendline HRC25 uit 2018. In de keuken en de beide badkamers is vloerverwarming aanwezig.

Aansluitend aan de keuken bevindt zich een slaapkamer van circa 15 m², welke ook prima gebruikt kan worden als kantoorruimte of speelruimte voor de kinderen.

Vanuit de hal hebt u tevens toegang tot een ruime garage van circa 34 m², voorzien van een elektrische garagedeur.

Eerste verdieping

Middels een strak afgewerkte trap komt u op de eerste verdieping, op de overloop met een vlizotrap naar de vliering en een tweede, eveneens fraai afgewerkte, badkamer. In de badkamer bevinden zich een ruime douchecabine, een toilet en een wastafelmeubel.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de zogenaamde ‘master bedroom’. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich nog twee ruime slaapkamers. De gehele bovenverdieping is voorzien van een mooie houten laminaatvloer. De kamers kennen een hoog afwerkingsniveau en zijn knus in te richten door de deels schuine wanden. Vanuit alle slaapkamers hebt u een schitterend uitzicht over de landelijke omgeving.

Boven de garage bevindt zich een royale bergruimte. Aan de voor- en achterzijde zijn ramen aangebracht, waardoor er daglicht de ruimte binnenkomt.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Achter de woning staat een open kapschuur, opgetrokken middels bakstenen wanden. De topgevels zijn bekleed met stalen damwand profielplaten. Op het dak liggen asbestvrije golfplaten. De kapschuur is omstreeks 1997 gebouwd en wordt gebruikt voor de opslag van hooi en stro. Aan de achterzijde zijn vier paardenboxen (loopstallen) gerealiseerd, inclusief een zakvoeropslag en een zadelkamer. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 12,7 x 14,8 meter.

Nabij de kapschuur staat een paardenstal van circa 10,5 x 23,0 meter, gebouwd met prefab betonnen gevelelementen en gedeeltelijk houten gevelbekleding. Op het dak liggen geïsoleerde sandwichpanelen. Dit gebouw is ingericht als Hit Actief Stal voor maximaal 16 – 22 paarden. Tevens bevindt zich hier een spoelplaats.

Er komt steeds meer nadruk te liggen op het welzijn van dieren. Dit geldt ook zeker voor de paardenhouderij. Hit Actief is een zeer vooruitstrevend concept. Het is een bewegingsstal waar paarden in de groep veel kunnen bewegen, veel buiten zijn en veel sociaal contact hebben. Bovendien is er veel geautomatiseerd, wat tijdbesparend werkt en waardoor er sprake is van minder handmatig werk. Het systeem is geheel computergestuurd. Op deze wijze kan elk paard individueel gevoerd worden en is de controle op voerinname optimaal. De paarden worden voorzien van een chip (in een band om de nek of ingevlochten in de manen), zodat elk paard door de computer herkend wordt en verdeeld over de dag en de nacht zijn/haar porties voer kan halen. Een groot deel van de paddockruimte is gedraineerd en voorzien van speciale Hit Actief drainagematten. Verder is dit terrein voorzien van een geïsoleerde binnenruimte en een verwarmde waterbak. Voor mens en dier van alle gemakken voorzien dus!

Ten westen van het voornoemde gebouw staat een bedrijfsgebouw van circa 9,0 x 19,0 meter, opgetrokken middels bakstenen wanden en voorzien van een pannendak. Het gebouw wordt gebruikt als kantine, voorzien van een pantry, een toiletruimte en badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en een wastafel. In de kantine bevindt zich tevens de trap naar de verdieping, waar twee slaapkamers van circa 16,5 m² en een kleinere slaapkamer van circa 14,5 m² zijn gerealiseerd. Aan de kantine grenzen 5 paardenstallen, waarvan er 2 extra groot zijn. Het resterende gedeelte van het gebouw is in gebruik als bergruimte.

In 1999 is aan de achterzijde van het perceel een nieuwe rijhal opgericht, voorzien van een binnenbak en diverse stallen. De rijhal is opgebouwd uit prefab betonnen gevelelementen en heeft een oppervlakte van circa 24,9 x 45,6 meter. Op het dak liggen asbestvrije golfplaten. De binnenbak is circa 18,5 x 44,8 meter, met daarnaast twee zadelkamers, 13 paardenboxen en een toiletruimte. Op het dak van de rijhal liggen 66 zonnepanelen, ruim voldoende voor het totale verbruik aan stroom op het bedrijf.

Ten westen van de nieuwe woning staat de voormalige bedrijfswoning. Deze heeft een woonoppervlakte van circa 96 m² en een bruto inhoud van circa 573 m³. De woning bestaat uit een voorhuis en de deel (het achterhuis), waar in vroeger tijden de koeien werden gehouden. In het voorhuis bevinden zich de hal, met de trapopgang naar de eerste verdieping, een doucheruimte, toilet, een opkamer, de woonkamer en de keuken. Onder de opkamer is een kelder van circa 10,3 m² aanwezig. Op de eerste verdieping zijn, naast de overloop, twee verblijfsruimtes gerealiseerd.

Naast de voormalige woning staat een pannengedekt bakhuisje van circa 5,1 x 9,3 meter. Deze is thans in gebruik als gastenverblijf, bestaande uit een keuken, met de badkamer en een separaat toilet, een hal, de woonkamer met vaste kasten en een slaapkamer. In de slaapkamer bevindt zich een trap naar de zolder, waar voldoende bergruimte aanwezig is.

Verder bevinden zich op het erf de volgende voorzieningen:
• Overdekte trainingsmolen (Belebro) voor 7 paarden, met een doorsnede van circa 20 meter.
• Houten machineberging van circa 5,3 x 10,2 m², voorzien van een betonvloer en bedekt met asbestvrije golfplaten. Aan de machineberging is een installatieruimte gebouwd, met een oppervlakte van circa 2,0 x 2,5 m².
• Een stalen loods, voorzien van asbestcement golfplaten. De oppervlakte van de loods is circa 5,6 x 6,9 m².
• Garage van circa 6,2 x 8,6 m², opgebouwd middels houten wanden, voorzien van een betonnen vloer en asbestvrije golfplaten.
• Houten blokhut van circa 4,9 x 6,1 m² met openslaande deuren.
• Een stenen schuur met twee paardenstallen, met een oppervlakte van circa 5,1 x 6,6 m².
• Twee buitenbakken van circa 20,0 x 40,0 m² en circa 20,0 x 60,0 m², voorzien van een Agterberg bodem en verlichting.
• Een dubbele longeerbak met een Agterberg bodem.
• Mestplaats van circa 100 m², voorzien van betonwanden.
• Paddocks, voorzien van een houten afrastering.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het perceel is, conform het vigerende bestemmingsplan, onder andere voorzien van de bestemming ‘Agrarisch – Paardenhouderij’, met de functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – rijhal’. De oppervlakte van het rijgedeelte van een rijhal mag niet meer dan 1.200 m² bedragen. Ter plaatse van de bedrijfsgebouwen en de woning is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1,5 hectare.

BIJZONDERHEDEN

• Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en tevens voorzien van een eigen waterinstallatie met een ontijzeringsinstallatie.
• De woning is voorzien van een brandmeldinstallatie.
• In de koopovereenkomst worden een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
• In de voormalige woning en op het dak van de metalen loods is asbest aanwezig.
• Het erf is grotendeels verhard middels betonklinkers.
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Nijkerk Gelderland
Sectie
D
Perceel
664
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Nieuwe Voorthuizerweg 6 3862RW NIJKERK