Verkocht

Hoofdweg 31 6744WG EDERVEEN

Omschrijving

VOORMALIG AGRARISCH BEDRIJF

Een voormalig agrarisch bedrijf, bestaande uit een VRIJSTAANDE WONING geheel in authentieke staat met diverse agrarische bedrijfsgebouwen. Het geheel heeft een totale oppervlakte van 4.340 m². De woning heeft een zeer gunstige ligging in het buitengebied van de gemeente Ede en ten zuiden van de kern Ederveen. De woning dateert uit 1930 en de aanbouw is in 1971 gerealiseerd. De woning dient wel aangepast te worden naar de maatstaven van nu, maar dit kunt u dan ook geheel naar eigen smaak realiseren. In de omgeving kunt u genieten van verschillende fraaie landschappen en zijn alle voorzieningen binnen handbereik.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1930;
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd, pannen gedekt;
Isolatie: enkelglas, deels voorzien van isolatie en verwarming middels gaskachels;
Woonoppervlakte: ca. 137 m²;
Inhoud: ca. 584 m³;
Perceeloppervlakte: 4.340 m².

INDELING

Parterre
Entree met toilet en fonteintje en meterkast, woonkamer met gashaard en eethoek, nette dichte woonkeuken met geiser en één slaapkamer. Via de hal is er toegang tot de kelder welke in gebruik is als opslag. De oude deel in het huis is nu in gebruik als bijkeuken met wasmachineaansluiting.

1e Verdieping
Via de overloop is er toegang tot de tweede slaapkamer die zich bevindt aan de voorzijde van het huis, deze is voorzien van inbouwkasten en de derde slaapkamer met douche en wastafel. Verder is de oude hooizolder nog volledig in originele staat gebleven, deze is in gebruik als opslag.

BIJGEBOUWEN

Garage
Bij de woning is in 1969 een garage opgericht met een oppervlakte van circa 9 m². Deze bestaat uit houten gevelbekleding op een gemetselde bakstenenvoet. Op het dak liggen asbestcement golfplaten.

Bijgebouw 1 (voormalige kalverenstal)
Het bijgebouw is gesitueerd achter de woning en ongeveer gelijktijdig met de woning gebouwd. Opgetrokken in bakstenenmuren, voorzien van een zadeldak en pannen gedekt. De stal is ca. 332 m². In de stal kunnen 75 vleeskalveren gehouden worden (traditioneel). De inrichting is verouderd (boxen). De mestopslag capaciteit bedraagt circa 65 m³. De nokhoogte van de kalverenstal bedraagt circa 8,0 meter en de goothoogte circa 2,3 meter.
Voorzien van een verdieping welke diende als hooizolder.

Bijgebouw 2 (voormalige varkensstal)
Deze stal is in 1971 gebouwd, opgetrokken middels gemetselde bakstenen muren. Op het dak liggen asbestcement golfplaten met 5 ventilatienokken. De oppervlakte van de stal bedraagt circa 247 m². In de stal kunnen 190 vleesvarkens gehouden worden (traditioneel). Voorzien van houten hokafscheidingen. De mestopslagcapaciteit bedraagt circa 60 m³. De nokhoogte van de stal bedraagt circa 3,6 meter en de goothoogte circa 2.0 meter.
Voor de stal ligt een betonnen siloplaat met 2 voersilo’s.

Bijgebouw 3 (loods)
Deze loods is in 1972 gebouwd en bestaat uit houten gevelbekleding op een gemetselde bakstenenvoet. Op het dak liggen asbestcement golfplaten. De oppervlakte is circa 50 m². De loods is thans in gebruik als bergruimte.

Bijgebouw 4 (voormalige ziekenstal)
Deze ziekenstal is omstreeks 1950 gebouwd en bestaat uit houten gevelbekleding op een gemetselde bakstenenvoet. Op het dak liggen asbestcement golfplaten. De oppervlakte bedraagt circa 12 m².

PLANOLOGIE

Het getaxeerde maakt deel uit van het bestemmingsplan “Agrarisch Buitengebied Ede 2012” van de gemeente Ede (vastgesteld op 4 oktober 2012). Het geheel is voorzien van de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Ter plaatse van de bedrijfswoning en de bedrijfsgebouwen is een bouwvlak opgenomen, met een oppervlakte van circa 2.235 m², voorzien van de functieaanduidingen ‘intensieve veehouderij’ en ‘specifieke vorm van agrarisch – agrarisch bedrijf middelgroot’. Het resterende gedeelte van het bouwvlak ligt op het achtergelegen perceel G 3279, wat in eigendom van derden is.

De voor ‘Agrarisch’ aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor agrarische doeleinden, in de vorm van agrarische bodemexploitatie met bijbehorende voorzieningen, grondgebonden agrarische bedrijven, een intensieve veehouderij en wonen in een bedrijfswoning. Per bouwvlak is maximaal één inrichting toegestaan.

Bouwwerken mogen uitsluitend binnen het bouwvlak worden opgericht. De afstand van bebouwing tot de as van de weg mag niet minder bedragen dan 15 meter. De afstand van bebouwing tot de zijdelingse en achterste bouwperceelsgrenzen mag niet minder bedragen dan 3 meter, met uitzondering van terreinafscheidingen. De totale oppervlakte aan bedrijfsgebouwen mag per bouwvlak niet meer bedragen dan 2.500 m². Voor bedrijfsgebouwen geldt een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale bouwhoogte van 10 meter. Per bouwvlak is maximaal één bedrijfswoning toegestaan, met een inhoud van maximaal 660 m³. De gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen mag niet meer bedragen dan 75 m².

VOORZIENINGEN

– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
29 april 2021

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Ede
Sectie
G
Perceel
3.278
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken