Hollendewagenweg 21 3985SG WERKHOVEN

vraagprijs € 1.200.000 k.k.

Omschrijving

Zorgboerderij ‘Hoeve Sterkwijk’ bestaande uit 3 wooneenheden

Deze bijzondere boerderij ligt net buiten het landelijke Werkhoven. Deze omgeving laat zich kenmerken door eindeloze ruimte, groene weides, fruitboomgaarden en al het andere goede van het buitenleven. Een echt van oudsher agrarisch dorp midden in het land tussen de dorpskernen Werkhoven, Houten en Cothen. Dit boerenerf op deze locatie is dan ook een unieke kans voor sociale projectontwikkeling gericht op zorg, dubbele bewoning of het realiseren van kangoeroewoningen.

Hoeve Sterkwijk kent een rijke historie en is de enige boerderij van voor 1672 die niet door de Franse troepen met de grond gelijk gemaakt is. De eeuwenoude dwarshuisboerderij heeft een adembenemende kapconstructie en eeuwenoude balkenlagen. Rechts van de boerderij staat het begin 19e -eeuwse zomerhuis annex wagenschuur en de voor de gemeente Bunnik unieke aanwezige schaapskooi aan de linkerzijde van de boerderij. Een buitengewoon bijzonder boerenerf en tezamen een prachtig ensemble.

Het dorp Werkhoven valt onder de gemeente Bunnik en is een kleine gemeenschap met ongeveer 2.300 inwoners. In de oude dorpskern van Werkhoven is de 12-13e -eeuwse gebouwde Sint Stevenskerk nog altijd het middelpunt van het dorp. Deze heerlijk omgeving nodigt dan ook uit tot rust, wandelen langs de oevers van de Kromme Rijn of een fietstocht langs boerderijen en pittoreske plekjes. U woont buiten, maar tegelijkertijd in het hart van Nederland, met de grote stad Utrecht en uitstekende verkeersverbindingen binnen handbereik.

Werkhoven beschikt over basisonderwijs (brede school), kinderopvang, sportfaciliteiten en horeca. De snelbus brengt u rechtstreeks naar Utrecht en Wijk bij Duurstede. De binnenstad van Houten bereikt u al met 15 fietsminuten. Ook diverse uitvalswegen richting Utrecht en NS-station Driebergen-Zeist zijn om de hoek. Wonen in een landelijke omgeving met alle denkbare dagelijkse voorzieningen om de hoek.

Gemeentelijke kaders
De gemeente Bunnik heeft ingestemd met het realiseren van drie zelfstandige woningen onder de volgende condities:
• De ontwikkeling vindt plaats binnen bestaande bebouwing, er worden geen extra aan- en bijgebouwen gerealiseerd;
• De woningen dienen een inhoud te hebben van minimaal 400 m³ en bij nieuwbouw maximaal 600 m³;
• Monumentale bebouwing wordt in stand gehouden;
• Parkeren vindt plaats op eigen terrein;
• Twee van woningen dienen een zorgkarakter te bevatten. Denkt u daarbij aan mantelzorg of de mogelijkheid tot zorg op afroep voor ouderen;
• De ontwikkeling heeft geen beperkingen voor de omliggende agrarische bedrijven tot gevolg, kent een goed woon- en leefklimaat en wordt landschappelijk ingepast overeenkomstig het landschappelijk inpassingsplan;
• De gemeente is positief over een flexibele indeling t.a.v. de drie wooneenheden in de deel, het zomerhuis en op de plek van de huidige kapschuur (raadpleeg de verkopend makelaar).

BIJZONDERHEDEN
• Een uniek kans om midden in Nederland uw woondroom gestalte te geven. Alle ruimte voor dubbele bewoning, kangoeroe wonen, projectontwikkeling gericht op zorg en CPO’s.
• De dwarshuisboerderij, de schaapskooi, de kapschuur en de wagenschuur vormen een landschappelijk fraai gelegen ensemble met architectuur- en cultuurhistorische waarden.
• Wonen op het oudste boerenerf van de gemeente Bunnik.
• Op het aangebodene is deels 2% en deels 6% overdrachtsbelasting van toepassing.
• Het voorhuis bestaande uit twee woningen (21A en 21B) behoort niet tot het aangebodene.
• Het geheel zal ‘as is, where is’ worden verkocht en alle rechten en plichten uit de bestaande anterieure overeenkomst tussen verkoper en de gemeente Bunnik worden overgedragen bij verkoop.

Wonen op een unieke plek met een bijzonder verhaal. Kortom, dit is zonder twijfel dé nieuwe plek van thuis voor uw gezin, ouders en hulpbehoevende vrienden en familie.

Boerderij ‘Hoeve Sterkwijk’
In de deel aan de achterzijde van de oorspronkelijke boerderij bestaat de mogelijkheid voor het ontwikkelen van een woning. De deel en beide grupstallen beslaan een oppervlakte van ca. 180 m².
Het perceel zal een oppervlakte hebben van ca. 1.250 m². De gerenoveerde historische schaapskooi van ca. 100 m² is eveneens onderdeel van de woning. Deze schaapskooi is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd.

Kapschuur
De op dit moment bestaande kapschuur dient volgens het projectplan gesloopt te worden. Op deze plek mag een nieuwe woning gerealiseerd worden van 600 m³.
Het perceel bevat een oppervlakte van ca. 1.250 m². Een deel van het perceel zal worden ingericht met nieuwe (hoog)stambomen conform het bestemmingsplan en de landschappelijke inpassing.

Bestaande zomerhuis
Het historische zomerhuis zal de basis worden van een fantastische vrijstaande woning met een ongekend mooi uitzicht. Het huis biedt na renovatie binnen de bestaande contouren een woonoppervlakte van ca. 150 tot 200 m² op een kavel van ca. 1.250 m².

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
480 m²
Externe bergruimte
100 m²
Inhoud
2.100 m³
Perceel
4.430 m²

Indeling

Aantal kamers
1 kamer

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Werkhoven
Sectie
F
Perceel
389
Oppervlakte
4.429 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Deelperceel
Gemeente
Werkhoven
Sectie
F
Perceel
388
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen, buiten bebouwde kom
Tuin
tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Hollendewagenweg 21 3985SG WERKHOVEN
vraagprijs € 1.200.000 k.k.