Verkocht

Harskamperweg 9 A 3774JN KOOTWIJKERBROEK

Omschrijving

Dit mooie MANEGECOMPLEX met groepsaccommodatie en inpandig appartement ligt op een werkelijk unieke locatie, aan de rand van de uitgestrekte natuurgebieden rondom Kootwijk. Het perceel, met een totale oppervlakte van 23.869 m² grond, is goed bereikbaar door de ligging in de nabijheid van de provinciale weg en snelweg. Een object met vele mogelijkheden!

INDELING MANEGE

Stallencomplex
Op het perceel is omstreeks 1970 een stallencomplex gerealiseerd met 29 paardenboxen, 2 zadelkamers en was/poetsplaats, die gelegen zijn aan beide zijden van een centrale gang en een trappenhuis naar de verdieping. Verder bevinden zich in dit gebouw de entree en een bergruimte.

Het stallencomplex bestaat uit ongeïsoleerde spouwmuren en is voorzien van een zadeldak met gedeeltelijk asbestvrije en gedeeltelijk licht asbesthoudende golfplaten. Het pand is grotendeels voorzien van enkel glas. Het bebouwde oppervlak bedraagt circa 559 m².

Op de verdieping is een kleine hal aanwezig, voorzien van een dames- en herentoilet, beiden met een doucheruimte. Tevens bevinden zich op de verdieping een groepsruimte met keuken; deze wordt verwarmd middels een pelletkachel. De twee hotelkamers met eigen douche en toilet worden elektrisch verwarmd.

Aan de achterzijde is een appartement gerealiseerd met een eigen trapopgang en terras met schitterend uitzicht over de landerijen. Het appartement is voorzien van een entree, een woonkamer met open keuken met tegelvloer en wordt verwarmd middels een pelletkachel. Verder zijn er 2 slaapkamers, die elektrisch worden verwarmd, en een douche- en toiletruimte.

Aanvullend is er een slaapzaal en een extra douche- en toiletgroep aanwezig, waardoor het ook als groepsruimte verhuurbaar is.

Rijhal
Omstreeks 1985 is aan de noordwestzijde van het stallencomplex een rijhal aangebouwd. De rijhal is voorzien van een staalconstructie met een gemetselde plint van circa 1,25 meter hoog, met daarboven geïsoleerde stalen sandwichpanelen. Ook het dak is bekleed met geïsoleerde stalen sandwichpanelen. Afmeting van de rijbak is circa 21 x 50 meter. De rijbak is niet verwarmd.
De oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.256 m².

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een ruime groepsaccommodatie. Deze beschikt over een ruime ontvangstruimte met een royale trapopgang en een vide verdieping. De oppervlakte van de ontvangstruimte bedraagt circa 350 m² en is voorzien van een dames- en heren toiletgroep en 2 opslagruimtes. Achter de ontvangstruimte bevindt zich de grote rijbak.
Het geheel wordt verwarmd d.m.v. pelletkachels.

De groepsaccommodatie heeft een ruime entree en opgang, op de begane grond bevindt zich het sanitair dat bestaat uit 4 douches, 2 heren en 2 damestoiletten. Op de verdieping bevindt zich een grote open ruimte met ruime kook- eet- en zitgelegenheid en wordt verwarmd middels pelletkachels. Op de verdieping bevinden zich 2 grote groepsslaapzalen en 1 kleine slaapzaal, voorzien van dakramen.

ERF EN BIJGEBOUWEN
Op het erf bevinden zich verder een buitenbak van circa 20 x 40 meter, een vaste mestopslag en een houten chalet.
Het chalet bestaat uit een grote open ruimte met aan de ene kant een keuken en zitgelegenheid en aan de andere kant een slaapgedeelte. Aan de zijkant is een kleine ruimte gerealiseerd met een douche en toilet. De verwarming geschiedt middels een pelletkachel. Aan de voorzijde is het chalet voorzien van een mooie veranda.

Het erf is grotendeels voorzien van klinkerverharding en biedt voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers, met ruimte voor het laden en lossen van grote voertuigen. Het terrein is afgeschermd door middel van een degelijk hekwerk.

VERGUNNING
Het bedrijf beschikt over een vergunning voor het houden van 49 paarden. Het realiseren van een bedrijfswoning behoort tot de mogelijkheden.

PLANOLOGIE
Ter plaatse van de manege is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 0,8 hectare. Het perceel heeft de bestemming ‘Sport’ met de functieaanduidingen ‘manege’ en ‘verblijfsrecreatie’, deel uitmakend van het bestemmingsplan “Buitengebied 2012” van de gemeente Barneveld. Ter plaatse van de aanduiding ‘verblijfsrecreatie’ is een groepsaccommodatie van maximaal 300 m² toegestaan. De bij het object behorende landerijen hebben een agrarische bestemming.

BIJZONDERHEDEN

• De uitrijmogelijkheden zijn werkelijk subliem. Aan de achterzijde van het complex rijdt u zo de bossen in alwaar
u urenlang achtereen kunt rijden. Zo loopt hier de Veluwe Trail, één van de bekendste lange afstandroutes voor
ruiters in Nederland. Deze 360 kilometer lange ruiter- en menroute voert je door de fraaiste natuurgebieden van
de Veluwe. Het is een doorgaande route die de hele Veluwe beslaat en is opgedeeld in een negental dagroutes
van 25 tot 35 kilometer.
• Het perceel heeft aansluitingen op riolering en elektra. Water wordt onttrokken uit eigen bron. De waterleidingen zijn grotendeels vernieuwd.
• Op YouTube kunt u 360 graden filmpjes vinden van de diverse accommodatie onderdelen.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
18
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
203
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
204
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Garderen
Sectie
N
Perceel
216
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Harskamperweg 9 A 3774JN KOOTWIJKERBROEK