Verkocht

Grote Fliertsedijk 4 3927CT RENSWOUDE

Omschrijving

EEN MODERNE EN DUURZAME GESLOTEN VARKENSHOUDERIJ TE KOOP!

Ondernemen in de varkenshouderij op een fraaie locatie in het agrarische buitengebied van het kasteeldorp Renswoude en genieten van alle voorzieningen in de nabijheid! Deze moderne en zeer goed onderhouden GESLOTEN VARKENSHOUDERIJ met bedrijfswoning is opgericht in 2006 / 2007 en ligt op een goed bereikbare locatie met een totale oppervlakte van circa 1,5 hectare, inclusief toegangsweg.

Het bedrijf biedt ruimte voor het huisvesten van 144 kraamzeugen (RAV D 1.2.16 / BWL 2004.07.V1), 394 guste en dragende zeugen (RAV D 1.3.9.1 / BWL 2010.08.V2), 100 opfokzeugen (RAV D 3.2.7.1.2 / BWL 2004.04.V2), 1.920 gespeende biggen (RAV D 1.1.13 / BWL 2010.05.V1), 4.252 vleesvarkens (RAV D 3.2.7.1.1 / BWL 2004.03.V2) en 7 dekberen (RAV D 2.100). Hiertoe zijn de benodigde vergunningen aanwezig, waaronder een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming. Het royale bouwvlak biedt ruimte tot verdere bedrijfsontwikkeling.

Het bedrijf bestaat uit een prachtige bedrijfswoning, een moderne zeugen- en biggenstal en een goed onderhouden vleesvarkensstal. Deze gebouwen zijn gesitueerd op een ruim erf, grotendeels voorzien van klinkerbestrating, met voldoende ruimte voor het draaien, laden en lossen van vrachtwagens.

Aan de zuidzijde van het bedrijf staat een loods op een perceel van circa 1,14 hectare. Dit gebouw is in gebruik voor agrarische doeleinden en voor niet-agrarische nevenactiviteiten. De mogelijkheid is aanwezig om dit perceel met de bebouwing bij te kopen.

Kortom… een prachtig bedrijf op een rustige en duurzame locatie!

En toch staat u binnen 10 autominuten in het nieuwe ‘Dorpshart’ van Renswoude, waar zich enkele horecagelegenheden en winkels bevinden, met onder andere een grote supermarkt. Ook is daar het Eerstelijns Gezondheidscentrum. Het dorp biedt twee basisscholen, twee kerken, een sportcomplex met sportvelden en er zijn culturele mogelijkheden. Grote plaatsen, zoals Barneveld, Veenendaal en Amersfoort, zijn dichtbij. Met de snelwegen A1, A12 en A30 en het intercitystation Veenendaal – De Klomp op steenworp afstand is de bereikbaarheid van deze locatie perfect te noemen.

Aan de noordzijde van het bedrijf grenst een separaat bouwperceel, welke is voorzien van een pannengedekte bakstenen / houten schuur met een oppervlakte van circa 135 m². Op het perceel van ruim 1,5 hectare is een agrarisch bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1.500 m². De bouw van een bedrijfswoning is niet toegestaan. Het is mogelijk ook dit perceel bij te kopen.

BEDRIJFSWONING

De bedrijfswoning is opgericht in 2007 en is traditioneel gebouwd, in stenen spouwmuren opgetrokken, voorzien van kunststof kozijnen en pannengedekt. De woning is volledig geïsoleerd en voorzien van thermopane beglazing. Met een woonoppervlakte van circa 248 m² en een bruto inhoud van circa 744 m³ is er sprake van veel leefruimte.

De gehele woning wordt verwarmd middels een Itho Cv-ketel uit 2007. De begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Indeling parterre

Via de voordeur komt u in een ruime entree met de trapopgang naar de eerste verdieping, de meterkast en een toilet met fonteintje. Naast de entree ligt de heerlijk lichte woonkamer, voorzien van een antracietkleurige hardstenen vloer, een erker en openslaande deuren naar een overdekt terras. Na gedane arbeid is het hier goed toeven, gezeten bij de fraaie gashaard, met een vrij uitzicht over de omliggende weilanden. Aan de woonkamer grenst een royale keuken, voorzien van een modern wit keukenblok met een robuust en zwart hardstenen aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur. Naast de keuken bevindt zich een tweede entree, voorzien van de achterdeur, een kastenwand en de aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

Verder bevinden zich op de parterre een ruime slaapkamer met een badkamer. De moderne lichtkleurige badkamer is voorzien van een douchehoek, een toilet en een wastafelmeubel. Het noordelijke gedeelte van de woning is thans ingericht als kantoorruimte, met een separate entree en een pantry. Deze ruimte is ook prima geschikt voor mantelzorg.

Indeling eerste verdieping

Via de overloop heeft u toegang tot drie fraai afgewerkte slaapkamers, welke zijn voorzien van veel bergruimte door de schuifdeuren in de knieschotten. Het betreffen zeer royale slaapkamers, waarbij door de schuine hoeken hele gezellige en knusse ruimtes zijn ontstaan. Tevens bevindt zich op de verdieping, naast de Cv-ruimte, een keurig afgewerkte badkamer. Deze is geheel betegeld en voorzien van een douchehoek, een wastafelmeubel en een toilet. Middels een vlizotrap is een kleine vliering te bereiken.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Achter de woning is de zeugen- en biggenstal gelegen. Deze heeft een oppervlakte van circa 30,8 x 95,9 meter, met een centrale gang in het midden. De goothoogte bedraagt circa 2,7 meter en de nokhoogte circa 7,8 meter. Aan de voorzijde van de stal zijn de technische ruimte met onder andere de ventilatie- en alarminstallatie, een kantoorruimte, de kantine en de hygiënesluis gelegen. Daarnaast bevinden zich hier in totaal 9 afdelingen met 16 kraamzeugen per afdeling (systeem: waterkanaal in combinatie met een afgescheiden mestkanaal of mestbak).

In het midden van de stal worden de guste en dragende zeugen gehuisvest in 9 afdelingen voorzien van een groepshuisvestingssysteem met voerligboxen met uitloop of zeugenvoerstations, zonder strobed, met metalen driekant roosters. Ook zijn in dit gedeelte van de stal de berenhokken, de dekstal (voorzien van een zeugenuitloop aan de buitenzijde van de stal) en een ziekenboeg gerealiseerd.

Aan de achterzijde van de stal zijn 10 afdelingen aanwezig, waar 192 gespeende biggen per afdeling worden gehouden (systeem: volledig roostervloer met water- en mestkanalen, eventueel voorzien van schuine putwand(en), emitterend mestoppervlak kleiner dan 0,10 m²). Alle afdelingen zijn aangesloten op een centraal afzuigkanaal.

Ten noorden van de zeugen- en biggenstal is de vleesvarkensstal gelegen. Deze heeft een oppervlakte van circa 43,9 x 107,8 meter, met een centrale gang in het midden. De goothoogte bedraagt circa 2,7 meter en de nokhoogte circa 10,0 meter. Er zijn 21 afdelingen voor vleesvarkens en 1 afdeling voor de opfokzeugen. De stal is voorzien van een separate kleedruimte.

Systeem vleesvarkens: mestkelders met (water- en) mestkanaal, met gietijzeren roostervloer op het mestkanaal, emitterend mestoppervlak maximaal 0,18 m².
Systeem opfokzeugen: mestkelders met (water- en) mestkanaal, met gietijzeren roostervloer op het mestkanaal, emitterend mestoppervlak groter dan 0,18 m² maar kleiner dan 0,27 m².

De ruimte tussen de beide stallen, met een breedte van circa 12,0 meter, is geheel voorzien van een overkapping met een goothoogte van circa 6,0 meter en een nokhoogte van circa 8,6 meter. Onder deze overkapping bevinden zich de werktuigenberging, een werkplaats (met zolderverdieping), afleverruimte, spoelplaats en de zeugenuitloop. Tevens staan hier 13 polyester voersilo’s (3 x 4 ton, 1 x 6 ton, 1 x 10 ton, 3 x 13 ton, 2 x 18 ton en 3 x 24 ton).

Conform de milieutekening mag onder de overkapping een voerkeuken met toiletruimte worden gerealiseerd, evenals 4 bunkersilo’s met elk een inhoud van 50 m³.

Aan de zuidzijde van het bedrijf staat een loods met een oppervlakte van circa 12,0 x 56,5 meter, welke separaat te koop is op een perceel van circa 1,14 hectare. De goothoogte van het gebouw bedraagt circa 4,0 meter. De bouwhoogte is circa 6,4 meter. Een gedeelte van het gebouw is in gebruik voor agrarische doeleinden (strohokken voor hobbyvee en opslag). Het resterende gedeelte, met een totale oppervlakte van circa 500 m², wordt gebruik voor niet-agrarische nevenactiviteiten, waaronder caravanstalling (circa 175 m²). Deze activiteiten zijn door de gemeente Renswoude vergund.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het bedrijf is gelegen in een landbouwontwikkelingsgebied, met in de omgeving hoofdzakelijk agrarische bedrijven en enkele burgerwoningen.

Het bouwvlak is, conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied herziening” van de gemeente Renswoude, voorzien van de bestemming ‘Agrarisch’, met de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – opslag en caravanstalling’.

• De mestkelders onder de stallen hebben een totale inhoud van circa 1.745 m³.
• Op het perceel bevindt zich een dieselolietank met een inhoud van circa 1.000 liter.
• Het jachtrecht is verhuurd.
• De aanwezige varkensrechten zijn eventueel in overleg over te nemen.
• Het bedrijfsgedeelte wordt in de Btw-regeling geëxploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de Btw-regeling.
• De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Er is tevens een eigen waterinstallatie aanwezig.
• Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Renswoude
Sectie
G
Perceel
1.166
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Deelperceel
Gemeente
Renswoude
Sectie
G
Perceel
1.167
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Renswoude
Sectie
G
Perceel
1.186
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Grote Fliertsedijk 4 3927CT RENSWOUDE