Grote Allee 4 6677MA SLIJK-EWIJK

vraagprijs € 3.350.000 k.k.

Omschrijving

EEN BUITENKANS!

Aan de oever van de Waal in de bossen verscholen, op korte afstand van Nijmegen gelegen, wordt u aangeboden de absolute klasse in stijlvol resideren. Het volledig gerenoveerde Rijksmonument ‘Kasteel’ Heerlijkheid Loenen, een voormalig JACHTSLOT (18e eeuw) met bijbehorend KOETSHUIS (19e eeuw), ORANGERIE en overige bijgebouwen wordt in de verkoop aangeboden. Het woonhuis en het koetshuis zijn sfeervol met oude bouwmaterialen gerestaureerd en het interieur is passend en met grandeur afgewerkt. De mooiste materialen zijn gebruikt, met een knipoog naar het verleden. Maar niets ten koste van het moderne comfort! De wanden zijn geïsoleerd, onder de stenen vloeren is vloerverwarming aangebracht, nieuwe elektra, alarmsysteem en kantoorfaciliteiten maken het compleet. Antieke radiatoren verbergen een hypermodern systeem! De grond wordt in erfpacht gegeven: € 15.727,– per jaar. Het contract duurt tot 2044.

Zowel het woonhuis als de koetsierswoning hebben dienst gedaan als B&B (9 slaapkamers met 9 badkamers). Het koetshuis werd gebruikt als ultieme feest/dinerlocatie met onder andere een exclusieve professionele keuken in de oranjerie! De twee landelijke schuren zijn voorzien van een bedrijfs-/horecavergunning. De schuren zijn in 2015 grondig gerestaureerd. U kunt hier alle kanten mee op. Ook uw oldtimers kunnen hier prachtig tentoongesteld worden. Het heerlijke gezinshuis heeft 7 slaapkamers en suite, twee werkkamers, een prachtige living, eetkamer, serre, grote zolder, een klokkentoren en een souterrain met onder andere de grote woonkeuken en de wijnkelder. De koetsierswoning heeft als zelfstandige unit naast 2 prachtig ingerichte slaapkamers en suite, een eigen woonkamer. Ook het koetshuis en oranjerie met gigantische werkzolder hebben ruimte te over. Voor 2 paarden is er in de stallen plaats.

De grote tuin heeft verschillende onderdelen: gazon, prieel, kruiden/bloemen tuin, verschillende terrassen, perenlaantje, fruitbomen, bos, een grote afgeschermde parkeerplaats en een erbij gepacht weiland, waar ’s ochtends de reeën lopen. Hoewel het landgoed in alle rust achter de dijk en aan het bos ligt, is de bewoonde wereld nabij. Dorpen als Herveld en Zetten (groot winkelcentrum) voor de primaire levensbehoeften en op luttele autominuten afstand vindt u Nijmegen, Arnhem en Wageningen. Centraal, maar weg van de drukte in een van de mooiste gebieden die ons land rijk is. Gelegen op een besloten domein met houtwallen van ruim 6 hectare uitgegeven in (erf)pacht. Vanwege het monumentale karakter, de NSW registratie en de erfpacht veel fiscale voordelen. O.a. geen overdrachtsbelasting, aftrekbaarheid canon, lage waardering WOZ, etc.

BIJGEBOUWEN

– Vloedschuur (gerestaureerd in 2015);
– Bouwschuur (gerestaureerd in 2015), ten dienste van een trouw-/dinerzaal en/of cursusruimte voor workshops e.d.;
– Bijgebouw met daarin koetsierswoning, koetshuis, oranjerie en 2 stallen (boven het geheel een gigantische droge zolder (stahoogte) met ramen;
– Prieel van bamboe (gerestaureerd in 2016).

AANVULLEND

Op het landgoed zijn een horeca- en bedrijfsvergunning van toepassing voor alle gebouwen. Het landgoed heeft bestemming trouwlocatie en is zeer geschikt om trouwpartijen en zakendiners dan wel seminars te organiseren. Het koetshuis wordt aangemerkt als zelfstandige wooneenheid en heeft ook een eigen straatnummer.

EXTRA

Bij de verkoop is het mogelijk om grotendeels het interieur en apparatuur over te nemen.

VOORZIENINGEN

De woning is aangesloten op propaangas (tank in de tuin), water, elektra en riolering, centrale verwarming en voorzien van vloerverwarming onder de stenen vloeren. Door het hele huis zijn brandmelders aanwezig en de plafonds en vloeren zijn brandwerend. De voordeur is voorzien van een intercom en automatische poort.
Alle leidingen en elektriciteit zijn vernieuwd. Het dak is gerestaureerd, de zinken afvoerpijpen zijn nieuw (aparte hemelafwatering). Er zijn 2 cv’s, speciale ringleiding, aparte elektriciteitscentrales voor de verschillende woonunits.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
712 m²
Overige inpandige ruimte
112 m²
Externe bergruimte
160 m²
Inhoud
3.256 m³
Perceel
60.000 m²

Indeling

Aantal kamers
13 kamers
Aantal slaapkamers
7 slaapkamers
Aantal badkamers
2 badkamers

Energie

Soort verwarming
open haard, c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
VALBURG
Sectie
K
Perceel
593
Oppervlakte
19.765 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel type
Deelperceel
Gemeente
VALBURG
Sectie
K
Perceel
614
Oppervlakte
13.000 m²
Eigendomssituatie
Zie akte

Buitenruimte

Tuin
open ligging
Tuin
tuin rondom
Bekijk alle kenmerken
Grote Allee 4 6677MA SLIJK-EWIJK
vraagprijs € 3.350.000 k.k.