Verkocht

Deuverdenseweg 7 3862RS NIJKERK

Omschrijving

‘Landgoed De Hei”

In het prachtige buitengebied van Nijkerk mogen wij u het mooie LANDGOED “DE HEI” aanbieden.
Zoals de naam al doet vermoeden, bestonden de gronden vroeger voornamelijk uit heide, afgewisseld met stukken bos. De boerderij en naastgelegen schuur zijn in 1939 gebouwd. De houtsingel en een stukje bos zijn bewaard gebleven, waardoor het oude coulissenlandschap is behouden. Ook oude houtwallen en een rij met oude eiken omzomen de percelen.
Het woongedeelte van de royale, robuuste woonboerderij is gesitueerd in het voorhuis. Het achterhuis, de zogenaamde deel is nog oorspronkelijk ingericht met een hilt, knechtenkamer, de grupstal en ouderwetse paardenstal. De boerderij is eenvoudig ingericht en dient wel aangepast te worden naar de maatstaven van nu, maar dit kunt u dan ook geheel naar eigen smaak doen. Het geheel is voor veel doeleinden geschikt; vanwege de verschillende opstallen op het erf is naast voorzetting van de veehouderij, het erf ook voor bijvoorbeeld paardenhouderij een ideale locatie.
Het landgoed is in totaal ruim 7,6 hectare groot en is (grotendeels) gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, waardoor men diverse fiscale voordelen geniet (o.a. vrijstelling van overdrachtsbelasting bij aankoop). Wanneer u achter de boerderij uitkijkt over de weilanden waar u wellicht een haas of ree ziet lopen, zult u de rust ervaren die heerst op dit fijne erf.
De heerlijke plek in het buitengebied, nabij de landgoederen Gerven en Appel, zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van het buitenleven, maar binnen 5 minuten bent u ook in het gezellige centrum van Nijkerk.

BOUWKENMERKEN

– Bouwjaar: 1939
– Bouwwijze: traditioneel gebouwd, steens/spouwmuren, zadeldak met wolfseinden, pannen gedekt
– Isolatie: dak van voorhuis is geïsoleerd, 3 ramen in het voorhuis voorzien van dubbel glas.
– Woonoppervlak: 209 m²
– Bruto inhoud: 1.539 m³
– Perceeloppervlakte: ca. 7,6 ha.

INDELING WONING

De ruime woonboerderij heeft de oorspronkelijke inrichting van voor- en achterhuis. Voorzien van fraai voegwerk en prachtige daklijsten.

Parterre
De entree via de gang met plavuizen biedt links toegang tot de bijkeuken met aanrechtblok met granieten blad, toilet met fonteintje en cv-ketel.
De hal geeft rechts toegang tot de keuken met gasfornuis, afzuigkap en oven. Zowel via de keuken als de gang is de woonkamer bereikbaar. Een mooie houten schouw met houtkachel siert deze ruimte. Inbouwkast aanwezig.
Naastgelegen zijn 2 slaapkamers, waarvan één met gaskachel en inbouwkast. Onder de vaste trap is een provisiekast. Meterkast met krachtstroom en tussenmeter t.b.v. de naastgelegen schuur. De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. Kelder met provisieruimte, een Nortonpomp, watertank en watermeter.
Keuken, woonkamer, gang en badkamer zijn voorzien van een radiator, verwarmd middels CV ketel.

Het achterhuis bestaat uit een authentieke en ruime deel met hilt; het nostalgische beeld van de koeien op de grup klopt hier nog helemaal. Ook zit er nog een paardenstal in met een ouderwetse opgemetselde voerbak. Tevens bijzonder is de zgn. knechtenkamer, met een ladder vanaf deel te bereiken.

1e verdieping
Via de vaste trap komt u uit op de overloop. 3 slaapkamers met inbouwkasten boven het voorhuis, 1 slaapkamer boven de deel. 2 ruime bergingen, waarvan één toegang biedt tot de vliering via een ladder. Houten verdiepingsvloer, zeer ruime en authentieke zolder met houten kapconstructie, houten silo en hooiluik.

BIJGEBOUWEN

Schuur
De schuur naast de boerderij is in dezelfde stijl opgetrokken als de boerderij. Hetzelfde mooie voegwerk en de prachtige daklijsten.
Voorheen in gebruik als jongveestal, nu ingericht als berging, werkplaats en fietsenhok. Met vliering en een zijde heeft nog een hilt.
Steensmuren zijn opgetrokken uit bakstenen, houten spanten. Zadeldak met wolfseinden, gedekt met pannen. Afmeting is ca. 10 x 12 = 120 m².

Ligboxenstal
Deze stal is opgetrokken uit bakstenen met spouwmuren, stalen spanten en asbesthoudende golfplaten als dakbedekking met lichtstraat in nok. Melkput en tanklokaal zijn nog aanwezig. Ligboxenstal is onderkelderd met mestputten met een opslag van ca. 400 m³, betonnen roosters. Middels een overheaddeur bereikt u de voergang. Boven de melkstal is een zolder waar een houten silo staat. Bouwjaar 1987 en heeft een afmeting ca. 16 x 23 = 368 m².

Kapschuur
Bestaande uit damwandprofiel wanden, stalen spanten met asbesthoudende golfplaten als dakbedekking. Open front. Vloer is voorzien van tegels. Nokhoogte is 6 m. Een deel is ingericht als stierenstal met een hilt erboven.
Bouwjaar 1987 en heeft een afmeting van ca. 11,6 x 19,5 = 226,2 m².

Garage
Opgetrokken uit halfsteensmuren met asbesthoudende golfplaten als dakbedekking, dubbele garage, voorzien van 2 roldeuren. Daarnaast is één deel ingericht als houthok. In de hoek van deze schuur is zelfs nog een “gemak” te vinden. Bouwjaar 1970. Afmeting is ca. 6 x 12 = 72 m².

Overig
– Kippenhok met een afmeting van ca. 4,5 x 5,3 = 23,85 m²
– Kuilplaten
– Mestplaat
– Weilanden

Tuin
Voor de boerderij ligt een keurige voortuin met borders en een gazon. Een mooie grote solitaire kastanjeboom siert het weiland naast de boerderij. Achter de garage bevindt zich een bescheiden boomgaard. Een terras ligt er bij de voordeur van de boerderij, uitkijkend over de voortuin.

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2017 Nijkerk, Veegplan 1 van de gemeente Nijkerk hebben de percelen de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden – landschappelijk waarden’ en een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’. Het geheel bevindt zich in de ‘Overige zone- heideontginningslandschap’ en ‘Milieuzone – hydrologische beschermingszone’.

Er is een milieuvergunning aanwezig voor 30 stuks melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar en 30 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar.

AANVULLENDE INFORMATIE

– Het deel van het landgoed dat is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, heeft een oppervlakte van ca. 5.02.00 ha., waardoor men diverse fiscale voordelen geniet (o.a. vrijstelling van overdrachtsbelasting bij aankoop).
– Weilanden omzoomd door houtwallen en stukjes bos.
– Naast aansluiting op het waternet is een eigen watervoorziening aanwezig d.m.v. een Nortonpomp in de kelder.
– Het erf rondom de boerderij en de bedrijfsgebouwen is verhard.
– Ruime mogelijkheden voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld veehouderij, paardenhouderij rood-voor-rood.
– Aanvaarding in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Nijkerk
Sectie
C
Perceel
3.439
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Nijkerk
Sectie
D
Perceel
690
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Deuverdenseweg 7 3862RS NIJKERK