Deilsedijk 85 4158EG DEIL

koopsom € 685.000 v.o.n.

Omschrijving

Wonen in kasteel Palmesteyn op Landgoed Noordenhoek

Bijzonder wonen in één van de drie kasteelwoningen op een historisch landgoed. Aan de rand van het dorp Deil, direct gelegen aan de schitterende rivier de Linge, presenteren wij u dit buitengewone nieuwbouwproject ‘Palmesteyn’. Een met groot gevoel voor historie ontworpen gebouw met drie zelfstandige woningen op een historische plek. Op de fundamenten van het gesloopte middeleeuwse kasteel Palmesteyn, zal een nieuw kasteel herrijzen.

We nemen u kort mee in de rijke historie van dit landgoed. Landgoed Noordenhoek vindt zijn oorsprong in het verdwenen kasteel Palmesteyn, gebouwd omstreeks het jaar 1300. Rond 1840 is dit kasteel gesloopt en was tot dan toe één (van de zeven!) meest beeldbepalende kastelen van Deil, bekend geworden als leverancier van paarden voor zowel de Pruisische legers als de legers van Lodewijk XV. Op deze historische plek kunt u eigenaar worden van dit nieuw te bouwen kasteel, waarvoor een recht van opstal van het landgoed zal worden verkregen.

Drie prachtige wooneenheden met een bijgebouw en een fraaie tuin op het zuiden; volgens prijsopgave aannemer en inclusief kostenvergoedingen (definitieve bouwvergunning verleend).

De gebouwen worden eigendom van koper middels een opstalrecht dat voor 99 jaar wordt gevestigd op de grond van Landgoed Noordenhoek BV. De retributie voor dit opstalrecht draagt bij aan het onderhoud en de instandhouding van het landgoed. Er is ook een mogelijkheid tot een kooprecht of tot het afkopen van de retributie voor een periode van 99 jaar. Vraag de verkopend makelaar naar de mogelijkheden.

Met de verschillende bouwdelen, de steensoorten, een toegangslaan en een poortgebouw, krijgt het ontwerp de karakteristieke uitstraling van een echt kasteel. Te midden van bijzondere houtwallen, fruitbomen en knotwilgen, zal dit gebouw een fraai nieuw ijkpunt worden voor het historische dorp.

Ligging
Een voor velen nog onbekende locatie maar zeer goed bereikbaar dankzij knooppunt Deil, kruispunt van de snelwegen A2 en A15 met Rotterdam, Amsterdam en Arnhem op ca 45 autominuten en met Den Bosch en Utrecht nog veel dichter bij. Met de trein kan ook, station Geldermalsen is nog geen 5 minuten rijden.

Kortom, een uniek project in een heerlijk rustige en natuurrijke omgeving, maar midden in het land.

DEILSEDIJK 85

– Perceeloppervlakte van ca. 290 m²
– Woonoppervlakte van ca. 209 m²

– Opstalprijs € 685.000, – v.o.n.
– Retributie € 4.988,- (fiscaal aftrekbaar).
– Opstallen inclusief afkoop retributie € 845.000,- v.o.n.

Verdere gegevens over het bouwplan, plattegronden, alsmede de opstalrechtcondities, zijn op aanvraag beschikbaar bij ons kantoor.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
2 april 2021
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Geschakelde woning
Bouwjaar
2022

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
209 m²
Inhoud
630 m³
Perceel
290 m²

Indeling

Aantal kamers
6 kamers
Aantal slaapkamers
4 slaapkamers

Kadastrale gegevens

Perceel type
Deelperceel
Gemeente
Deil
Sectie
L
Perceel
9.999
Oppervlakte
290 m²
Eigendomssituatie
Opstal

Buitenruimte

Tuin
tuin rondom

Garage

Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken

Foto's

Bekijk meer foto's
Deilsedijk 85 4158EG DEIL
koopsom € 685.000 v.o.n.