Verkocht onder voorbehoud

De Hooge Riet bouwnummer 54 0 ong 3851JD ERMELO

Omschrijving

Project De Hooge Riet – Monumentaal Wonen

Het historische park wordt in ere hersteld. In het rijksmonument komen 32 unieke appartementen. Van prachtige appartementen van circa 67 tot 167 m² tot royale penthouses met maar liefst circa 271 m² woonoppervlakte.

Stelt u zich eens voor: vanaf uw terras kijkt u uit over glooiende grasvelden met historische bomen. Fluitende vogeltjes, een eekhoorn springt van tak naar tak, het licht speelt met het glas-in-lood boven de entree van het markante rijksmonument. Een droomplek. En het zou zomaar eens uw thuis kunnen zijn. Want De Hooge Riet in Ermelo wordt omgetoverd in een unieke plek om te wonen.

Duurzaam wonen
Een monumentaal gebouw van bijna 100 jaar oud is natuurlijk niet afgestemd op de duurzaamheidseisen en het comfort van nu. Maar eigentijds comfort en energiezuinig zijn wel de uitgangspunten. Daarom wordt het monument stevig onder handen genomen. De jas van het gebouw; de zogenoemde thermische schil wordt grondig geïsoleerd zodat de appartementen energiezuinig zijn en comfort bieden. Uiteraard komen er ook voldoende ventilatiemogelijkheden voor een gezond binnenklimaat en doen we dit alles zodanig dat de monumentale waarde van het gebouw behouden blijft.

Rijksmonument
De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Veldwijk en De Hooge Riet kennen een boeiende historie. Het gebouw is in 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden. Licht, lucht, ruimte en rust waren de ingrediënten. Vanwege de cultuurhistorische waarde is het gebouw aangemerkt als rijksmonument. Na jaren leegstand is het nu toe aan een nieuwe toekomst.

Unieke ligging
Park De Hooge Riet grenst aan het gezellige centrum van Ermelo met volop keuze uit restaurants, cafés en een theater. Het NS station ligt pal voor het park: 20 minuten naar hartje Amersfoort, in 30 minuten in Utrecht of Zwolle. De A28 ligt op een paar minuten autorijden.

Natuur versterken
Op de Hooge Riet gaan wonen en natuur hand in hand. We realiseren niet alleen woningen, maar voegen óók natuurwaarde toe. Vanaf het begin zijn er daarom bij het project ecologen betrokken. Zij denken mee over de inrichting van het gebied en over hoe we de biodiversiteit kunnen versterken. Dat doen we onder meer met groen dat thuishoort in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan plantensoorten voor vlinders, en aan vruchtdragende struiken voor vogels. Zo creëren we een gezonde leefomgeving voor mensen en dieren.

Het aantal, de ligging en de oppervlakte van de terrassen per appartement zijn te vinden in de brochure en prijslijst.

Bekijk voor aanvullende informatie en het laatste nieuws de projectwebsite van De Hooge Riet: dehoogeriet.nl

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht onder voorbehoud
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Appartement/flat
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
117 m²
Inhoud
376 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal badkamers
1 badkamer

Energie

Energielabel
B
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
centrale voorziening, c.v.-ketel

Buitenruimte

Tuin
in woonwijk
Bekijk alle kenmerken

Foto's

De Hooge Riet bouwnummer 54 0 ong 3851JD ERMELO