Verkocht

Bouwnummer 0 ong 3931 WOUDENBERG

Omschrijving

Welkom in Woudenberg

Woudenberg is een gezellig dorp met zo’n 12.000 inwoners en ligt prachtig centraal in Nederland. Het dorp biedt voor elk wat wils en is rijk aan voorzieningen.
Neem bijvoorbeeld het verenigingsleven in de sport en het recreatief aanbod, inclusief een prachtige 27-holes golfbaan op het landgoed Anderstein en het Henschotermeer op fietsafstand. Dit laatste is een heerlijke recreatieplas, midden tussen natuurlijk groen en voorzien van strandjes, dat jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers trekt.
Ook allerhande voorzieningen als winkels, kerken en basisscholen bevinden zich binnen de dorpsgrenzen. Terwijl het winkelgebied ook heel gezellig is met een mooi divers aanbod. Woudenberg ligt bijzonder strategisch tussen de rijkswegen A12 en A28, op korte afstanden van grotere steden als Amersfoort en Utrecht. Het openbaar vervoer is rijk vertegenwoordigd, met ideale aansluitingen op het NS-station van het naburig gelegen Maarn. Woudenberg is typisch zo’n dorp waar u zich snel thuis zult voelen. De sfeer, de mensen, de omgeving, alles en iedereen straalt de rust uit die zo kenmerkend is voor het dorp.

Architect aan het woord:

De woonbuurt Nieuwbouwplan Oevergras te Woudenberg is onderdeel van het grotere plan Hoevelaar dat komende jaren ontwikkeld wordt ten oosten van Woudenberg, gelegen tussen de bestaande bebouwing en de voormalige spoorlijn naar Amersfoort.

Groene landschappelijke dragers
De woonbuurt Oevergras ligt in het oostelijk deel van Hoevelaar en wordt ontsloten via de Stationsweg-Oost. Kenmerkend is de centrale groene as waardoor de wijk ontsloten wordt. Een water- en groenrijke zone met weelderig, natuurlijk ingerichte oevers met bloeiende planten waarin verschillende (water) dieren hun plekje kunnen vinden. Vanuit de centrale as wordt via een groenrijke lusstructuur de oostelijke zijde van het plan
ontsloten. Aan de noordzijde sluit de wijk aan op de zogenaamde wetering, ook een groene en waterrijke zone die zich hecht aan bestaande landschappelijke structuren die
destijds ontstaan zijn door de kenmerkende strokenverkaveling. Dorps karakter De bebouwing aan de groene dragers heeft een informele en ruime stedenbouwkundige opzet. En is hiermee de basis voor de landelijke sfeer en het dorpse karakter van deze buurt. Hierbij zorgen verspringende gevelrooilijnen voor variatie in de diepte van de voortuinen. Tevens zijn de bouwblokken voorzien van herkenbare kappen, kopgevels en verschillende goothoogtes. Deze variatie zorgt voor een dorps dakensilhouet.

Architectuur
De architectuur uit zich in herkenbare basisvormen, afgedekt door kappen met rijke overstekken waarbij op stedenbouwkundige ankerpunten in de wijk architectonische
accenten zijn ingezet. Kenmerkend voor deze woningen zijn de hoogwaardig gedetailleerde gevelopeningen met bakstenen kaders die zorgen voor veel textuur in de gevel.
Bij elke woning is veel aandacht besteedt aan de rijke detaillering en materiaalkeuze. Hierbij is het basisuitgangspunt dat deze duurzaam, en natuurlijk moet zijn en een bijdrage levert aan het landelijke en dorpse karakter van de wijk. Op deze wijze is er gekozen voor prachtige genuanceerde bakstenen, houten kozijnen en keramische dakpannen. Dit alles is zorgvuldig samengesteld op basis van een eigentijds kleurenpallet.

*Bijgevoegde plattegronden zijn gespiegeld*

Lees de volledige omschrijving

Contact

Neem contact op met onderstaande vestiging voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
155 m²
Inhoud
600 m³
Perceel
308 m²

Indeling

Aantal kamers
5 kamers
Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal badkamers
1 badkamer

Energie

Isolatie
HR-glas, volledig geïsoleerd, dubbel glas
Soort verwarming
warmtepomp, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
elektrische boiler eigendom

Buitenruimte

Tuin
in woonwijk
Tuin
zijtuin, voortuin, achtertuin

Garage

Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken
Bouwnummer 0 ong 3931 WOUDENBERG