Deze woning is verkocht

Waterweg 41 Putten

Vraagprijs € 795.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

CENTRAAL, VRIJ EN VELE MOGELIJKHEDEN.

Tussen de weilanden, in het uitgestrekte buitengebied van Putten, treft u deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met diverse bijgebouwen aan. Het geheel is gesitueerd op een bijzonder ruim perceel van 1 hectare, 67 are en 27 centiare.

De woning is gelegen tussen enerzijds het centrum van Putten en het Veluwemassief en anderzijds de Randmeerkust. Het is een vrij vlak gebied met een afwisselend open tot halfopen landschap. Er komen diverse functies verspreid in het gebied voor, maar de agrarische bedrijvigheid is er beeldbepalend. Genieten van de rust van het platteland, maar wel met de voorzieningen van het dorpscentrum binnen handbereik. Tien minuten met de auto en u bent in het centrum van Putten. Binnen vijf minuten bent u met de auto op de A28. Een perfecte ontsluiting naar de diverse uitvalswegen!

Het is een heerlijke locatie om vrij te wonen en te onthaasten van de alledaagse drukte. Strand Nulde is op maar anderhalve kilometer van uw huis gelegen! Heerlijk om na het werk, aan het water, met een wijntje en stokbrood te genieten van de zonsondergang. Maar door de aanwezigheid van diverse bijgebouwen is het geheel ook uitstekend geschikt voor ZZP'ers, ondernemers met een bedrijf aan huis, paarden- en/of dierenliefhebbers. En het sfeervolle bakhuis is toch ideaal voor het starten van een B&B?

Aan u de keuze, er zijn mogelijkheden genoeg!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1968
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, bakstenen spouwmuren, gedekt met pannen
Isolatie: ongeïsoleerd, thermopane beglazing (behoudens ter plaatse van het achterhuis), verwarming
middels een Remeha Cv-ketel uit 2016
Woonoppervlakte: circa 232 m2
Bruto inhoud: circa 942 m³
Perceeloppervlakte: 1 hectare, 67 are en 27 centiare
Energielabel: voorlopig label D.

INDELING

De woonboerderij bestond oorspronkelijk uit een voorhuis en de deel (het achterhuis), waar in vroegere tijden de koeien werden gehouden. In de loop der jaren is de deel verbouwd en zijn hier enkele bergruimtes en een stal gerealiseerd. Tevens bevindt zich op de deel een wasruimte, voorzien van een fonteintje en een wasmachineaansluiting.

De achtergevel heeft nog de traditionele opzet met in het midden grote dubbele deuren, links en rechts twee kleine stalramen en twee mestdeuren. Boven de grote deuren is een hooiluik aangebracht, naar de hooizolder, met daarnaast twee kleine vensters.

Parterre

U betreedt het voorhuis via de zijkant van de boerderij. Hier is een ruime hal gesitueerd met de trap naar boven, de meterkast en de toegang tot het achterhuis en de wasruimte. De hal is voorzien van een plavuizenvloer in een lichte kleurstelling. In de hal bevinden zich tevens de toiletruimte en een ruime badkamer, met een inloopdouche, een ligbad en een groot wastafelmeubel. De badkamer en het toilet zijn voorzien van vloerverwarming en dezelfde plavuizen als in de hal.

Aan de voorzijde van de woning is een royale keuken gelegen. Het landelijke keukenblok, in een lichte kleurstelling, is voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koelkast en een vaatwasser. Tevens bevindt zich in de keuken een grote inbouwkast. Door de aanwezigheid van een kolenkachel met een sfeervolle schouw kunt u hier na het eten gezellig natafelen met uw gezin of vrienden.

De woonkamer is naast de keuken gesitueerd. Ook hier zorgt een kolenkachel voor de nodige knusse avonduurtjes in de wintermaanden. Zowel de keuken als de woonkamer zijn voorzien van een authentiek balkenplafond.

Grenzend aan de woonkamer is een ruime slaapkamer gelegen, voorzien van een inbouwkast. Mede door de aanwezigheid van een tweede trap achter de slaapkamer is deze woning uitermate geschikt voor het verbouwen naar een inwoonsituatie.

Eerste verdieping

Middels een fraaie houten trap komt u op de eerste verdieping, op de overloop met een vaste kast en een bergruimte. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een royale en lichte slaapkamer over de gehele breedte van de woning, voorzien van een inloopkast en knieschotten. Aan beide zijden van de slaapkamer zijn de knieschotten afgewerkt en voorzien van een deur, waardoor er veel bergruimte in deze kamer aanwezig is.

Verder zijn op de eerste verdieping nog twee kleinere slaapkamers gelegen. Beide ruimtes zijn voorzien van een inloopkast en een grote dakkapel, waardoor u een schitterend uitzicht hebt over de landelijke omgeving. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een onafgewerkte bergruimte, waar eventueel nog een slaapkamer gerealiseerd kan worden.

Het voorhuis wordt verwarmd middels centrale verwarming. Ook in de slaapkamers op de eerste verdieping zijn radiatoren aanwezig.

BIJGEBOUWEN

De woning is gesitueerd op een ruim erf, voorzien van betonklinkers, met diverse opstallen en een grote tuin aan de voorzijde. Het erf is zowel vanaf de Waterweg, als vanaf de Hoornsdam bereikbaar. Door de aanwezigheid van twee inritten kan een veilige situatie rondom de woning gecreëerd worden. De verkeersbewegingen ten behoeve van de bedrijfsdoeleinden kunnen via de andere inrit plaatsvinden. Indien gewenst, kan het bedrijfserf gescheiden worden van het woonerf.

Naast de woning staat een fraai authentiek stenen bakhuis van circa 24 m², voorzien van een pannendak. Dit gebouwtje is thans in gebruik als bergruimte.

Achter de woning bevindt zich een grote kapschuur, opgebouwd middels bakstenen muren en stalen gevelbekleding. Op het dak liggen asbestcement golfplaten. In de noordgevel zijn twee grote overheaddeuren aangebracht. De totale oppervlakte van de kapschuur bedraagt circa 14 x 17 meter, deels in gebruik als schapenstal en deels als bedrijfsruimte ten behoeve van een hoefsmederij. Het bouwwerk is gedeeltelijk voorzien van een verdiepingsvloer, onder andere ten behoeve van de opslag van hooi. Ter plaatse van de schapenstallen is een ondergrondse mestopslag aanwezig.

Tegen de achterzijde van het perceel staat een vrijstaand bijgebouw met een oppervlakte van circa 14 x 30 meter. Deze is in 2003 gerealiseerd en opgetrokken middels bakstenen spouwmuren en voorzien van vezelcement golfplaten. Het bouwwerk is thans voorzien van zes paardenstallen, een grote opslagruimte, werkplaats en een kantine. De kantine is voorzien van een keukenblokje en een toiletruimte. In de voor- en achtergevel zijn grote overheaddeuren aangebracht. Vanuit de paardenstallen kunt u met uw paard, via een schuifdeur, direct de rijbak inlopen.

Aan de zuidzijde van de woning, langs de Waterweg, is een paardenbak gelegen. Deze heeft een oppervlakte van circa 20 x 40 meter. Achter de paardenbak ligt de overige grond, welke op dit moment in gebruik is als paardenweide.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het gehele perceel heeft een agrarische bestemming. Ter plaatse van de woning en de bedrijfsgebouwen is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1 hectare, voorzien van de functieaanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – middelgroot agrarisch bedrijf'. De gezamenlijke oppervlakte van bebouwing binnen het bouwvlak mag maximaal 2.750 m² bedragen.

Daarnaast is er sprake van een archeologische dubbelbestemming en de gebiedsaanduiding 'overige zone – intensief rood zwermgebied'. Er zijn wellicht mogelijkheden in het kader van functiewijziging naar bijvoorbeeld een bedrijfsbestemming.

Het bedrijf heeft een omgevingsvergunning milieu voor het houden van 14 schapen, 8 volwassen paarden en 2 paarden in opfok.

BIJZONDERHEDEN

• Enkele gebouwen bevatten asbest. In de koopovereenkomst worden een ouderdoms- en een asbestclausule opgenomen.
• De woning is rond 2000 voorzien van een nieuwe elektrische installatie.
• De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen, inclusief glasvezel. Er is een eigen waterinstallatie aanwezig.
• Aanwezige productie- en/of toeslagrechten zijn niet bij de verkoop inbegrepen.
• Aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
232 m²
Inhoud
942 m³
Perceeloppervlakte
16.727 m²
Bouwjaar
1960-1970
Kamers
5
Slaapkamers
4

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960-1970
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
232 m²
Overige inpandige ruimte
64 m²
Externe bergruimte
711 m²
Bruto inhoud
942 m³
Perceeloppervlakte
16.727 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, kolenkachel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha

Kadastrale gegevens

Gemeente
Putten
Sectie
K
Perceel
1849
Oppervlakte
12995 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Putten
Sectie
K
Perceel
2024
Oppervlakte
3732 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
vrijstaand steen
Capaciteit
2
Bekijk alle kenmerken

Kaart Waterweg 41 Putten