Dit agrarisch object is verkocht

Van Dijkhuizenstraat 6 NIJKERKERVEEN

Vraagprijs € 725.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

VRAAGPRIJS: € 725.000,-- K.K.

CENTRAAL IN NEDERLAND GENIETEN VAN RUST EN RUIMTE

Net buiten het drukke Amersfoort in het buitengebied van Nijkerkerveen, aan een rustige weg met alleen bestemmingsverkeer, mogen wij u deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met diverse opstallen aanbieden op een perceel van circa 6.000 m². Een heerlijke plek om met uw gezin te genieten van het buitenleven!

De vrije ligging biedt rust en veel privacy en geeft mooie uitzichten over de omliggende weilanden, terwijl alle voorzieningen binnen handbereik zijn. De bakker, keurslager en de grote supermarkten zijn binnen 5 minuten te bereiken. Nijkerkerveen ligt centraal in Nederland en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de omliggende dorpen, steden, lagere en middelbare scholen. Met de snelwegen A1 en A28 op een steenworp afstand is de bereikbaarheid perfect en bent u ook zo in de Randstad.

Het is een ideale plek voor mensen die vrij willen wonen in combinatie met een aan huis gebonden beroep of bedrijf. De agrarische bestemming biedt u de mogelijkheid om paarden of koeien in uw eigen weide te laten grazen. Daarnaast bestaan er wellicht mogelijkheden om de opstallen deels te amoveren en als zogenaamde 'sloopmeters' te verkopen of te gebruiken ten behoeve van functieverandering.

De woning en bijgebouwen zijn goed onderhouden, maar verkeren grotendeels nog in de originele staat. Wilt u dit object moderniseren en tot uw plek van thuis maken? Neem dan contact met ons op voor het maken van een bezichtigingsafspraak!

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar : omstreeks 1954
- Bouwwijze : traditioneel, deels steens muren en deels spouwmuren, pannengedekt
- Isolatie : het voorhuis is voorzien van dakisolatie en thermopane beglazing, ter
plaatse van de keuken is de vloer geïsoleerd
- Woonoppervlakte : circa 200 m²
- Bruto inhoud : circa 1.092 m³
- Energielabel : F (voorlopig)

INDELING

De woonboerderij bestond oorspronkelijk uit een voorhuis en de deel (het achterhuis), waar in vroeger tijden de koeien werden gehouden. In de loop der jaren is de deel verbouwd en zijn hier diverse verblijfsruimten gerealiseerd. De woning is voorzien van centrale verwarming middels een Nefit CV-ketel uit 2009. Ook de slaapkamers en de badkamer op de eerste verdieping worden verwarmd.

Parterre

Wanneer u de woning via de zij-entree binnentreedt, komt u in een kleine hal met de meterkast, een toiletruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal komt u in de woonkeuken, welke is voorzien van een net keukenblok met een combimagnetron, een oven, kookplaat en een vaatwasser. Ter plaatse van de woonkeuken is een kleine kelder aanwezig met een oppervlakte van circa 8,7 m².

De ruime woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een gezellige open haard, een fraai balkenplafond en een trapkast. De woonkamer is heel licht door de aanwezigheid van de vele raampartijen. Vanaf de bank kijkt u mooi weg over de weilanden.

Aansluitend aan de woonkamer is de bijkeuken gelegen, voorzien van een grote kastenwand en aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Aan de achterzijde van de woning, op de voormalige deel, zijn een eenvoudige moderne badkamer, een berging en de werkplaats gerealiseerd. Tevens bevindt zich hier nog een royale verblijfsruimte van circa 27 m². Het is een ideale ruimte voor het houden van familiefeestjes, maar kan ook prima ingericht worden als kantoorruimte of speelruimte voor de kinderen.

Eerste verdieping
Via een ruime overloop heeft u toegang tot vier slaapkamers, allen voorzien van inbouwkasten of een kastenwand. De kamers zijn knus in te richten door de deels schuine wanden. Vanuit alle slaapkamers hebt u een schitterend uitzicht over de landelijke omgeving. Tevens bevinden zich op de verdieping twee grote bergruimtes en een gedateerde badkamer, uitgerust met een ligbad, een toilet en wastafel. Via een vlizotrap is de vliering te bereiken.

BIJGEBOUWEN

De woning is gesitueerd op een ruim erf, geheel voorzien van klinkerbestrating. Voor de ontsluiting wordt op dit moment gebruik gemaakt van twee inritten vanaf de Van Dijkhuizenstraat. De zuidelijk gelegen inrit wordt gebruikt voor privédoeleinden. De andere inrit kan worden gebruikt voor de bedrijfsdoeleinden. Op deze wijze ontstaat een veiligere situatie rondom de bedrijfswoning.

Aan de voorzijde van de woning ligt een fraaie tuin met diverse struiken, hagen, een rotspartij met een waterval en rododendrons, afgewisseld met veel gazon. Er is een groot terras aangelegd, welke is voorzien van sierbestrating.

Naast de woning bevindt zich een stenen voormalige stal, voorzien van een pannendak, welke wordt gebruikt als berging. Aan de voorzijde van dit gebouw is een fraaie houten veranda gerealiseerd, met een oppervlakte van circa 16 m², waar u op warme zomeravonden nog heerlijk kunt nagenieten van de dag met een kop koffie en een fantastisch uitzicht over de prachtige tuin en de weilanden.


Achter de woning staat een staat een stenen kapschuur van circa 170 m², bouwjaar 1991, afgewerkt met stalen damwand profielplaten. Deze schuur is voorzien van twee garages met overheaddeuren en een carport. Het gebouw is ook prima te gebruiken voor het huisvesten van dieren. Via een deur in de achtergevel kunnen de dieren zo de weide inlopen!

Verder zijn de volgende bijgebouwen aanwezig:
• Een stenen voormalige koeienstal uit 1973, met een oppervlakte van circa 12 x 23 meter, voorzien van overheaddeuren in de kopgevels. De putten onder deze stal zijn dichtgestort. Aan de voorzijde van de stal is een aanbouw gerealiseerd, waarin zich de technische ruimte en een kantine bevinden. De kantine is voorzien van een pantry en een wastafel.
• Tegen de koeienstal, aan de oostzijde, is middels stalen damwand profielplaten een loods gebouwd van circa 8 x 13 meter.
• Een stenen voormalige varkensstal van circa 10 x 38 meter, voorzien van asbestcement golfplaten en een ondergrondse mestopslag. Deze dateert uit 1985. De stalinrichting is nog aanwezig.

AANVULLENDE INFORMATIE

PLANOLOGIE

De vigerende bestemming is 'Agrarisch', met een bouwvlak van circa 5.800 m².
Conform de vigerende vergunning mogen op het bedrijf 30 melk- en kalfkoeien, 10 stuks vrouwelijk jongvee en 2 schapen gehouden worden.

BIJZONDERHEDEN

• De opstallen (behoudens de woning en het gebouw naast de woning) zijn voorzien van asbestcement golfplaten.
• In de koopovereenkomst worden de ouderdomsclausule en de asbestclausule opgenomen.
• De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Er is tevens een eigen waterinstallatie aanwezig.
• Aanvaarding in overleg.

De locatie is gelegen in het veenontginningslandschap. Vanuit rechte ontginningsassen en waterlopen (Laak) zijn smalle stroken veen ontgonnen. Tussen de percelen zijn veel sloten gelegen, waardoor de percelen lang en smal zijn. Op de perceelsgrenzen is veelal beplanting aanwezig in de vorm van elzen- en wilgensingels. Hierdoor is sprake van een 'halfopen landschap'. Langs de ontginningsassen bevinden zich de huizen (lintbebouwing) en boerderijen.

De omgeving van Nijkerkerveen neemt in dit landschap een wat aparte plaats in. Hier is sprake van een inmiddels semi-verstedelijkte veenontginning. Het gebied is ontgonnen vanaf de hogere dekzandrug (ter plaatse van de Buntwal en de Schoolstraat). De weg volgt het kronkelend verloop van deze rug. Dit vormt een contrast met de strakke, opstrekkende verkaveling die min of meer haaks op de hoofdrichting van deze rug staat. Nijkerkerveen is sterk door bebouwing verdicht. Het is een 'agrarisch woonlandschap'.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Overige bedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 60 a 0 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
F
Perceel
1319
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk
Sectie
F
Perceel
1321
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Nijkerk
Sectie
F
Perceel
1320
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Van Dijkhuizenstraat 6 NIJKERKERVEEN