Dit bedrijfsobject is verkocht

Sitiopark 2 - 4 Doorn

Vraagprijs € 854.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

HISTORISCHE DUBBEL WOONHUIS 'BELLEVUE' OP VILLAPARK SITIOPARK.

In een schitterende groene omgeving is deze fraaie historische, van oorsprong zijnde dubbel woonhuis, gelegen op een ruim perceel van maar liefst 1.827 m². Dit is één van de prestigieuze villa's die aannemer Meerdink rond 1900 in Doorn in het kielzog van Villa Sitio bouwde. De villa's waren bedoeld voor stedelingen die rust zochten in deze mooie omgeving. Deze karakteristieke en sfeervolle kantoorvilla is centraal gelegen op loopafstand van het centrum, dichtbij Huis Doorn met haar historische park en het uitgestrekte Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug om heerlijk te wandelen, paard te rijden of te mountainbiken. Het monument straalt allure uit met hoge plafonds, glas-in-loodramen, sfeervolle luiken en diverse zwart marmeren en gemetselde schouwen.

De afgelopen decennia heeft dit fraaie pand dienst gedaan als kantoor. De gemeente Utrechtse Heuvelrug staat positief tegenover een aanvraag voor een ontheffing voor het gebruik van wonen op beide percelen. Zodoende kent dit pand diverse mogelijkheden voor dubbele bewoning of kantoor. Door de schitterend bewaard gebleven authentieke details en de oorspronkelijke indeling, zoals de aanwezigheid van twee trappenhuizen, is splitsing een relatief eenvoudige ingreep.

Het dorp Doorn is gelegen in de buurt van Utrecht en Amersfoort, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug met vele landgoederen en kastelen in de directe omgeving. Diverse voorzieningen als lagere en middelbare scholen (tweetalig onderwijs), winkels, horecagelegenheden en sportvelden bevinden zich op fietsafstand. In Doorn en in het nabijgelegen Maarsbergen zijn twee golfclubs met respectievelijk 9 en 18 holes. De woning is goed bereikbaar via de A12, diverse N-wegen en NS-station Driebergen-Zeist en Maarn. De villa betreft een gemeentelijk monument.


KENMERKEN

BOUWJAAR ca. 1900
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd
WOONOPPERVLAKTE ca. 430 m²
INHOUD ca. 2.020 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 1.827 m²


BESCHRIJVING
BEGANE GROND
De (hoofd)entree aan de voorzijde leidt naar de statige ontvangsthal met tochtportaal. Beide villa's zijn nagenoeg aan elkaar gespiegeld, gelijk in omvang en van binnenuit met elkaar verbonden. Sitiopark 2 is voorzien van een fraaie aanbouw wat maakt dat er maar liefst vijf kantoorkamers en een toilet te vinden zijn. Sitopark 4 heeft daarnaast nog eens drie ruime kantoorkamers, toilet en een pantry. Vanuit de pantry heeft u toegang tot aanbouw welke nu dienst doet als archiefruimte.

De verschillende ruimtes zijn allen vergelijkbaar qua afwerking en zijn voorzien van schitterende glas-in-loodramen, glasvezel behang, vloerbedekking, hoge plafonds en diverse zwart marmeren en gemetselde schouwen. Stuk voor stuk fraaie multifunctionele ruimtes.

KELDER
Onder de villa's bevinden zich twee (archief)kelders op stahoogte, welke bereikbaar zijn via de keldertrappen onder trappenhuizen.

1E VERDIEPING
Vanuit de hal van zowel Sitiopark 2 als 4 verkrijgt u, via het trappenhuis, toegang tot de overloop op de 1e verdieping. Beide panden kennen vier kantoorruimtes en een toilet. Ook op deze verdieping treft u schitterende glas-in-loodramen, hoge plafonds en diverse schouwen.

2E VERDIEPING
Op de zolderverdieping zijn eveneens werkplekken ingericht en zorgen diverse dakramen voor het nodige daglicht. Wat hier opvalt zijn de fraaie glas-in-looddakramen aan de voorzijde van beide panden. Hier treft u ook de beide (geschakelde) cv-ketels en de serverruimte.

OVERIG

TUIN
De ruime voortuin is bijzonder groot in omvang en voorziet ruimschoots in de benodigde parkeerplaatsen voor het kantoorpersoneel en het bezoek. De tuin is praktisch aangelegd met een gazon, grind en diverse heggen en bomen.

BIJGEBOUWEN
De aangebouwde archiefruimte biedt de nodige bergruimte en kan, afhankelijk van de toekomstige bestemming, verbouwd worden tot garage.


BIJZONDERHEDEN BIJ VERKOOP
• Sitiopark 2, kadastraal bekend gemeente Doorn, sectie B, nummer 2396, groot 1.225 m² wordt aangeboden voor een vraagprijs van € 469.000,- k.k.

Bij aankoop dienen de toekomstige bewoners het pand zelf te splitsen in samenspraak met Sitiopark 4 voor wat betreft de woningscheidende wanden, installaties, riolering, leidingwerk en al het overige wat nodig is om twee zelfstandige woningen te realiseren.

Daarnaast dienen kopers de eventuele sloop van de aanbouw/garage aan de zuidzijde, tezamen met de kopers van Sitiopark 4, in onderling overleg overeenstemming te bereiken.

• Sitiopark 4, kadastraal bekend gemeente Doorn, sectie B, nummer 2397, groot 602 m² wordt aangeboden voor een vraagprijs van € 385.000,- k.k.

Bij aankoop dienen de toekomstige bewoners het pand zelf te splitsen in samenspraak met Sitiopark 2 voor wat betreft de woningscheidende wanden, installaties, riolering, leidingwerk en al het overige wat nodig is om twee zelfstandige woningen te realiseren.

Daarnaast dienen kopers de eventuele sloop van de aanbouw/garage aan de zuidzijde, tezamen met de kopers van Sitiopark 2, in onderling overleg overeenstemming te bereiken.

• Bij verkoop van één van de twee panden, zal er een opschortende voorwaarde van verkoop ten behoeve van het andere pand worden opgenomen in de koopakte.

• Koper koopt de onroerende zaak 'as is, where is'.

• Verkoop kan geschieden onder voorbehoud van het verkrijgen van ontheffing van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor het toegestane gebruik wonen.

• De panden zijn onderdeel van het bestemmingsplan 'Doorn Zuid-Oost' onherroepelijk (vastgesteld 14-07-2014) en kennen een enkelbestemming: Kantoor en dubbelbestemming: Waarde- Archeologie 2.

• Het betreft een gemeentelijk monument.Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
430 m²
In units vanaf
430 m²
Perceel
1.827 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Te openen ramen, Systeemplafond, Toilet, Pantry, Verwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Doorn
Sectie
B
Perceel
2396
Oppervlakte
1225 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Doorn
Sectie
B
Perceel
2397
Oppervlakte
602 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Sitiopark 2 - 4 Doorn