Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Dit agrarisch object is verkocht

Meikade 42 EDE

Vraagprijs € 865.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

Landelijk gelegen in het fraaie buitengebied van Ede mogen wij u deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met diverse opstallen aanbieden op een perceel van bijna 4 hectare. Het is een ideale plek voor mensen die vrij willen wonen in combinatie met een aan huis gebonden beroep of bedrijf. Agrarische nevenactiviteiten zijn toegestaan, dus u kunt ook paarden of koeien in uw eigen weiden laten grazen.

Deze woonboerderij verkeert grotendeels nog in de originele staat. De bijgebouwen zijn enigszins verouderd. Het vraagt erom met liefde te worden gemoderniseerd! Doordat de woning wat verder van de openbare weg ligt, aan een halfverhard pad, is er veel privacy in en rondom de woning. De vrije ligging biedt rust en geeft mooie uitzichten over de omliggende weilanden, terwijl met de kernen Lunteren, Ederveen en Ede alle voorzieningen in de nabijheid zijn. De bereikbaarheid is perfect met treinstation Veenendaal-De Klomp en de snelwegen A12 en A30 op een steenworp afstand. Kortom… een heerlijke plek om met uw gezin te genieten van het buitenleven!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: omstreeks 1850
Bouwwijze: traditioneel, deels steens muren en deels spouwmuren, pannen gedekt (in 2002 is het dak van de woning vernieuwd), hardhouten kozijnen
Isolatie: dakisolatie en deels vloerisolatie, grotendeels thermopane beglazing en verwarming middels een Nefit Ecomline cv-ketel uit 1999
Woonoppervlakte: circa 230 m²
Inhoud: circa 843 m³
Perceeloppervlakte: 3 hectare, 94 are en 90 centiare

INDELING

Parterre
De woonboerderij bestond oorspronkelijk uit een voorhuis en de deel (het achterhuis), waar in vroeger tijden de koeien werden gehouden. In de loop der jaren is de deel verbouwd en zijn hier een wasruimte, toilet, een luxe badkamer met ligbad en inloopdouche en een ruime slaapkamer met inbouwkasten gerealiseerd. U komt de woning binnen via de zijkant van de vroegere deel. Hier is een ruime hal gesitueerd met de trap naar boven en de toegang tot het voorhuis.

In het voorhuis bevindt zich een royale keuken. Het gedateerde keukenblok is voorzien van een combimagnetron en een vaatwasser. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder, met een oppervlakte van circa 7,4 m². De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een houtkachel met een sfeervolle schouw. De woonkamer is heerlijk licht door de aanwezigheid van de vele raampartijen. Tevens bevindt zich in het voorhuis een tweede royale slaapkamer. De keuken, hal, de badkamer en slaapkamer zijn voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
Via een ruime overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning. Het knieschot is aan één zijde afgewerkt met een schuifdeur, bereikbaar vanaf de overloop. Op de overloop zijn tevens enkele vaste kasten gerealiseerd. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een grote onafgewerkte ruimte, waar nog voldoende ruimte is voor het realiseren van enkele slaapkamers. De verdieping is niet voorzien van verwarming.

BIJGEBOUWEN

De woning is gesitueerd op een ruim erf met de diverse opstallen en een grote tuin aan de voorzijde. Hier staan diverse fruitbomen en twee monumentale lindebomen. Rondom het erf liggen de overige gronden, welke op dit moment in gebruik zijn als bouwland.

Achter de woning bevindt zich een bijgebouw, welke is ingericht als recreatieruimte met een pantry. De vloer is afgewerkt met grote en moderne tegels, waardoor de ruimte makkelijk schoon te houden is. Het is een ideale ruimte voor het houden van familiefeestjes, maar kan ook prima ingericht worden als kantoorruimte.

Naast de woning staat een fraai authentiek bakkershuisje van circa 10,7 m². Hier is tevens het terras gesitueerd. In het bakhuisje is een fornuis aanwezig. Zo kunt u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk genieten van lange zomeravonden op uw eigen terras.

Verder zijn de volgende bijgebouwen aanwezig:
• Een deels houten en deels stenen open berging / carport van circa 64 m².
• Een kapschuur van circa 79 m², bestaande uit een stenen plint met houten gevelbekleding. Aan de achterzijde van deze schuur zijn middels stalen damwand profielplaten een aantal opslagruimtes gerealiseerd voor onder andere de opslag van hout met een totale oppervlakte van circa 21 m².
• Twee voormalige houten veeschuren met een totale oppervlakte van circa 106 m², voorzien van een ondergrondse mestopslag.
• Een stenen koeienstal met een totale oppervlakte van circa 166 m², voorzien van een ondergrondse mestopslag.

AANVULLENDE INFORMATIE

De vigerende bestemming is 'Wonen', waarbij agrarische nevenactiviteiten zijn toegestaan. In overleg met de gemeente kunnen de opstallen gesloopt worden in ruil voor een bedrijfsbestemming.

BIJZONDERHEDEN

• De opstallen zijn voorzien van asbestcement golfplaten.
• In de koopovereenkomst worden de ouderdomsclausule en de asbestclausule opgenomen.
• De woning is aangesloten op het gemeenteriool en het elektriciteitsnet. Het object heeft een eigen waterinstallatie. Er is krachtstroom aanwezig. De gemeente Ede heeft inmiddels ook het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.
• Er is een bovengrondse propaangastank aanwezig (huur).

Aanvaarding op korte termijn mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Overige bedrijf
Nevenbestemming
Wonen
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
3 ha 94 a 90 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ede
Sectie
H
Perceel
1793
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ede
Sectie
H
Perceel
1794
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ede
Sectie
H
Perceel
1822
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Meikade 42 EDE

naar Meikade 42 EDE
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand