Mataramweg 3 Dalfsen

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Omschrijving

LANDELIJK WONEN IN STIJL

Op een unieke locatie in Dalfsen met een prachtig weids uitzicht over een natuurgebied, de Emmer Es kunt u op maar liefst 2.790 m² een exclusieve woning bouwen onder vernieuwende architectuur. U kunt naar eigen inzichten uw bouwplannen hier realiseren.

Wilt u in de vroege ochtendgloren gewekt worden door het uitbundige gezang van vogels? Een landelijke woonplek omringd door stokoude knotwilgen, waar u in alle rust kunt genieten van uw eigen paradijs. Wij bieden u deze bijzondere ervaring!

De artist impressions zijn een indicatie. De kopers van het bouwperceel bepalen zelf hoe hun moderne, villa, boerderij- of schuurwoning gebouwd zal worden. Dit maakt dat je kunt ontwerpen en bouwen naar wens met je eigen 'touch' en identiteit!

Er mag een royale woning gebouwd worden, met een maximale inhoud van 750 m³. Dit is exclusief eventuele kubieke meters die u onder de woning kunt bouwen. Een schuur van 100 m² en 50 m² vergunning vrij bouwen.

De bouwkavel is zonder verplichting ten aanzien van architect of aannemer te aanvaarden. Om het voor u als koper overzichtelijker te maken hebben wij voor deze kavel, in samenspraak met bouwbedrijf Van der Veen een doordacht ontwerp van Bekhuis & Kleinjan architecten uitgewerkt.

Deze woning is met zorg ontworpen en met een eigen karakter en optimaal gepositioneerd op het erf.

Comfort en duurzaamheid staan voorop.

De prijs van € 995.000,-- is opgebouwd uit een vraagprijs van € 495.000,-- K.K. voor het bouwperceel. De vergunning-, bouw-, afwerkingskosten en architect voor een nieuw te bouwen woning zijn ingeschat op circa € 500.000,-- inclusief 21% BTW maar geheel afhankelijk van eigen wensen. De kostprijs voor de eventuele nieuwe woning is gebaseerd op het getoonde voorbeeld. Er is geen enkele verplichting met betrekking tot dit ontwerp, aannemer of architect van toepassing.

Deze royale bouwkavel ligt in de directe nabijheid van Dalfsen en Zwolle met alle voorzieningen, maar toch met landelijke stilte en maximale privacy. De Emmer Es is door de ligging aan de zuidzijde van Dalfsen zeer goed bereikbaar. Vanaf uw woning bent u in 10 minuten in Zwolle en binnen een uur in Amersfoort en Groningen.

De bouwkavel ligt in het beschermde natuurgebied (Ecologische hoofdstructuur EHS) van Landschap Overijssel met poelen, hagen en kruidenrijke graslanden. Het weidse uitzicht zal niet veranderen, omdat er niet gebouwd mag worden in een natuurgebied (EHS). De toegangsweg slingert door de boomgaard, om vervolgens bij uw woning uit te komen. Hier ervaart u wat echte stilte is. U kijkt uit op broedende ooievaars, het authentieke dorp Hoonhorst met fraai gerestaureerde molen. 's Morgens ziet u met een beetje geluk foeragerende Dassen. Midden in dit fantastisch coulisselandschap ligt de Emmertochtsloot een echte laaglandbeek, waarin de ijsvogel nestelt.

Tegenover u bevindt zich een bos vol met knoestige oude eiken en beuken, havezate De Mataram een van de mooiste landgoederen van Dalfsen. De oppervlakte van de bouwkavel bedraagt 2.790 m². De kavel is per direct beschikbaar. De sloop van de voormalige woning op de locatie en wijziging van het bestemmingsplan zijn in oktober 2016 definitief afgerond. Hiervoor zijn diverse onderzoeken afgerond: Flora en fauna onderzoek, een asbest onderzoek en het Oversticht met een landschapsplan.

Rust, natuur, stilte en toch alle voorzieningen en uitvalswegen als de A28 binnen handbereik. Zoals aangegeven ligt Zwolle op 10 minuten afstand met alle mogelijke onderwijsvoorzieningen en natuurlijk niet te vergeten de Hanzelijn die u in circa 1 uur naar Amsterdam vervoert.

U kunt de brochure van de Emmer Es opvragen bij de makelaar. Hierin zijn onder andere de ligging, het landschapsplan en de kavelindeling opgenomen.

We wensen u veel plezier bij de voorbereiding van de bouw van uw droomhuis. Een mooie tijd die veel energie vraagt maar ook veel energie geeft!

BIJZONDERHEDEN

- Riolering systeem IBA klasse 3 is aanwezig (een extra voorschrift om te mogen lozen in een natuurgebied)Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
2.790 m²
Bouwjaar
2019

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
2790 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Dalfsen
Sectie
Y
Perceel
1301
Oppervlakte
965 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Dalfsen
Sectie
Y
Perceel
1300
Oppervlakte
1825 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Kaart Mataramweg 3 Dalfsen