Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Dit agrarisch object is verkocht

Maanderdijk 3 - 5 Bennekom

Prijs op aanvraag 

Verkocht

Omschrijving

Ondernemen in de melkvee- en pluimveehouderij op een locatie met een huiskavel van 9,68 hectare in het buitengebied van Bennekom en genieten van alle voorzieningen in de nabijheid! Dit moderne en zeer goed onderhouden AGRARISCHE BEDRIJF bestaat uit een melkvee- en pluimveehouderij met een prachtige authentieke woonboerderij, voorzien van twee zelfstandige wooneenheden. Het perceel is gelegen op een goed bereikbare locatie tussen Ede en Bennekom, nabij de snelweg A12, aan een geasfalteerde toegangsweg. Op afstand, binnen een straal van 1,5 kilometer, is nog circa 9 hectare grond gelegen. Alle grond is volledig in eigendom.

Het bedrijf beschikt over een omgevingsvergunning milieu en een vergunning Wet natuurbescherming voor het houden van 151 melk- en kalfkoeien, 143 stuks vrouwelijk jongvee en 16.000 ouderdieren van vleeskuikens.

Het bedrijf biedt voldoende mogelijkheden tot verdere bedrijfsontwikkeling. Gezien de grootte van de huiskavel is het tevens uitermate geschikt voor het houden van biologische leghennen. Ook functieverandering van (een gedeelte van) het agrarische bedrijf naar werken of niet-agrarische bedrijvigheid is een aantrekkelijke vervangende functie. De ligging van de locatie ten opzichte van de beschikbare infrastructuur is optimaal.

Op het perceel zijn naast de woonboerderij met bijgebouwen diverse agrarische bedrijfsgebouwen aanwezig, waaronder een moderne ligboxenstal, een jongveestal, twee nette kippenstallen met eierlokaal, een werktuigenberging en diverse voer- en mestopslagen.

BEDRIJFSWONING

De bedrijfswoning stamt uit 1926 en is traditioneel gebouwd, in stenen spouwmuren opgetrokken, pannengedekt, voorzien van thermopane beglazing en gedeeltelijk kapisolatie. Het is een typische hallenhuisboerderij. Van oorsprong is het een langgestrekt, driebeukig gebouw. In het voorste gedeelte bevindt zich het woongedeelte en daarachter de deel met de stallen, dat van het voorhuis wordt afgescheiden door een brandmuur.

Het woongedeelte is gesplitst in twee wooneenheden. Woning nummer 3 betreedt u via de bijkeuken aan de zijkant van de boerderij. Achter de bijkeuken bevindt zich de entree, welke tevens via de zogenaamde deel bereikbaar is, met een toilet en kantoorruimte. Via de hal zijn de diverse leefvertrekken en de trapopgangen naar de verdieping en de kelder te bereiken. In de kelder, met een oppervlakte van circa 14 m², bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger. Aan de voorzijde van de boerderij zijn de woonkamer en de keuken gesitueerd, gescheiden middels ensuite deuren. De keuken heeft een landelijke stijl en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Achter de keuken is een ruime slaapkamer met inbouwkast aanwezig.

Woning nummer 5 heeft de hoofdentree aan de zijkant van de woonboerderij. U kunt deze woning echter ook betreden via de deel. Hier komt u in de bijkeuken en de eenvoudige keuken. De woonkamer van dit woongedeelte ligt eveneens aan de voorzijde van de boerderij, met daarachter het toilet, een slaapkamer en de trapopgang.

Via beide woongedeelten heeft u toegang tot de 1e verdieping, waar 5 ruime slaapkamers met inbouwkasten en twee eenvoudige badkamers zijn gesitueerd.

Door de huidige indeling van de woningen is dit object uitermate geschikt voor meerdere doeleinden, uiteraard ook zeer aantrekkelijk voor praktijk of atelier aan huis!

Door de grote raampartijen komt er veel daglicht in de diverse ruimtes. Vanuit beide woningen heeft u een prachtig uitzicht over het perceel en kunt u zowel binnen als buiten heerlijk genieten van het landschap om u heen. Rondom de woning is een landelijke tuin met gazon, terras, en diverse oude bomen gesitueerd.

De woonoppervlakte van de totale boerderij bedraagt circa 309 m². De inhoud is circa 1.945 m³. Dit is inclusief de grote deel aan de achterzijde van de woonboerderij. De deel heeft een oppervlakte van circa 154 m² en is aan beide zijden voorzien van een grup (met een mestopslagcapaciteit van circa 30 m³), waar in vroeger tijden de koeien werden gehuisvest. Tevens zijn op de deel de oorspronkelijke oude gebinten nog aanwezig, met daarboven de hooizolder, voorzien van een luik in de achtergevel.

AGRARISCHE BEDRIJFSGEBOUWEN

De ligboxenstal is gebouwd in 1996 en is voorzien van 89 ligboxen. In 2004 is de stal uitgebreid met 62 boxen. De stal heeft een oppervlakte van 766 m² en is voorzien van twee melkrobots. In het tanklokaal is een melktank geplaatst met een capaciteit van 8.000 liter. Het jongvee wordt gehuisvest in een open frontstal uit 2010 met een oppervlakte van 525 m². Beide stallen zijn traditioneel gebouwd, voorzien van een mestkelder (met een totale opslagcapaciteit van 2.310 m³) en asbestvrije golfplaten met voldoende lichtopeningen.

Onder de erfverharding voor de ligboxenstal is een extra ondergrondse opslag gerealiseerd, waar ruim 300 m³ mest opgeslagen kan worden.

Aan de noordzijde van het perceel zijn in fases twee kippenstallen gerealiseerd. De eerste stal is gebouwd in 1969 en verbouwd /aangepast in 1985 en in 2002, opgetrokken in steen, voorzien van houten spanten en dupanel dakisolatie. Een gedeelte van de stal is voorzien van asbest dakbedekking. De tweede stal dateert uit 1988 en 1994, opgetrokken in steen, voorzien van stalen spanten en dupanel dakisolatie. Beide stallen hebben een oppervlakte van 1.190 m² en voldoen aan het Besluit emissiearme huisvesting. Er is sprake van grondhuisvesting met mestbeluchting via buizen onder de beun. De stallen worden mechanisch geventileerd (lengteventilatie), met inlaatkleppen in de zijgevel. Aan de voorzijde van de stallen is een eierlokaal gerealiseerd, voorzien van een inpakruimte, opslagruimte en een hygiënesluis.


Verder bevinden zich op het erf een werktuigenberging van 450 m² (gebouwd in 2004), een werktuigenberging van 135 m² (gebouwd in 2010), beiden opgetrokken uit bakstenen gevels, drie kuilplaten van 8 meter breed en 64 meter lang en een sleufsilo van 8,5 meter breed en 64 meter lang.

Het erf is grotendeels voorzien van klinker- en betonverharding en biedt voldoende ruimte voor het laden en lossen van grote voertuigen. Het perceel heeft aansluitingen op aardgas, riolering, water en elektra. Tevens is een eigen waterbron aanwezig met een ontijzeringsinstallatie.

PLANOLOGIE

Ter plaatse van de bedrijfswoning en de agrarische bedrijfsgebouwen is een bouwvlak aanwezig met een oppervlakte van circa 1,5 hectare.

De gronden hebben de bestemming 'Agrarisch' met de functieaanduidingen 'intensieve veehouderij' en 'specifieke vorm van agrarisch – agrarisch bedrijf groot', deel uitmakend van het bestemmingsplan "Agrarisch Buitengebied Ede 2012". Het bedrijf is gelegen in het verwevingsgebied. Op het perceel is één woongebouw toegestaan met twee wooneenheden.

BIJZONDERHEDEN

• Op het bedrijf is bedrijfstoeslag geregistreerd voor de opgegeven grootte.
• Het bedrijfsgedeelte wordt in de BTW-regeling geexploiteerd, wat inhoudt dat koper geacht wordt verder te exploiteren in de BTW-regeling.
• De aan de percelen grond verbonden betalingsrechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen, doch ter overname voor een nader te bepalen prijs.
• De aan het bedrijf verbonden fosfaatrechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen en zijn niet ter overname.
• De aanbieding is zonder 19.522 pluimveerechten, overname in overleg.
• Aanvaarding in overleg.

Verdere informatie over het bedrijf verstrekken wij u graag op verzoek.

Objectnummer 7649J
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Pluimveebedrijf
Nevenbestemming
Leghennenbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
10 ha 23 a 85 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
B
Perceel
1096
Hectare
10
Are
23
Centiare
85

Kadastrale gegevens

Gemeente
Bennekom
Sectie
B
Perceel
1096
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Maanderdijk 3 - 5 Bennekom