Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Dit agrarisch object is verkocht

Hoefweg 7 BARNEVELD

Vraagprijs € 1.195.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

Multifunctioneel agrarisch bedrijf "De Nieuwe Hoef"

Op een unieke locatie en op de juiste afstand van Barneveld gelegen AGRARISCH BEDRIJF bestaande uit een melkvee- en varkenshouderij met royale woning met ca. 1 hectare grond rondom het bedrijf. De mogelijkheid bestaat om het bedrijf uit te breiden tot maximaal ca. 21 hectare. Eveneens uitermate geschikt voor biologische dierhouderij (kippen en/of geiten). Ruime NB vergunning aanwezig.

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar: 1982.
- Bouwwijze: traditioneel gebouwd en pannengedekt.
- Isolatie: geheel geïsoleerd en voorzien van thermopane beglazing.
- Inhoud: ca. 874 m³.

OMSCHRIJVING BEDRIJFSWONING

Pannengedekte woning, afm. ca. 9 x 16,5 en 8 x 6,5 = ca. 110 m². Uitgevoerd in baksteen/spouw met aangebouwde garage ca. 5 x 7, kantoor en berging (afm. ca. 5 x 7). Bouwjaar kantoor met berging ca. 1992. De woning is voorzien van dubbel glas, verwarming middels CV, Atag Combiketel van 2005.

INDELING

Hal met schoonmetselwerk en toilet. Woonkamer met balkenplafond en inbouwkachel met haard. Moderne badkamer met douche (2014). Slaapkamer. Royale woonkeuken met inbouwapparatuur. Vanuit de hal wordt de eerste verdieping bereikt alwaar een overloop, 5 slaapkamers, toilet en wastafel zijn gerealiseerd.

De aangebouwde garage is voorzien van plavuizen, kantoor en berging. Totale oppervlakte ca. 80 m².

BEDRIJFSGEBOUWEN

Rundveestal:
Bouwjaar 2009. Capaciteit ca. 80 melkkoeien en 1 fokstier. Uitgevoerd in gedeeltelijk baksteen en gedeeltelijk bekleed met damwand en stalen spanten. Aan de rechterzijde is de stal voorzien van windbreekglas. De dakbedekking is van damwandplaten (Falk). Afmeting ca. 21 x 49m = ca. 1.029 m². Mestopslag 1400 m³.

MDV-stal (voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouders).

Indeling:
Tanklokaal met melktank. Inhoud 7.000 liter. Technische ruimte met spoelpomp, koelaggregaat, vacuümpomp, boiler en compressor. Toilet. Kantoor. Robotruimte met de Laval melkrobot. Separate ruimte. De hiervoor genoemde ruimtes zijn voorzien van een houten zolder welke in gebruik is als hooiopslag. Aan de voor- en achterzijde beschikt de stal over een grote toegangsdeur met een brede voergang van ca. 5 meter. Er is voerstation aan de zijkant van de stal gesitueerd. Er zijn 77 ligboxen en een stierenhok aanwezig.

Vleesvarkensstallen (voormalige zeugenstallen):
Uitgevoerd in baksteen en bedekt met ABC golfplaten. Afm. ca. 18,5 x 33. Bouwjaar 1995. Mechanische ventilatie. Mestopslag 850 m³. Totale capaciteit ca. 500 vleesvarkens.

Indeling:
Entree. Hygiënesluis met centrale gang. Zes afdelingen. Deze stal is aangebouwd aan de voormalige stal voor zeugen en ruimte voor speenbiggen. Bouwjaar 1982 en 1987. Afm. ca. 14,5 x 30. Uitgevoerd in baksteen en bedekt met ABC golfplaten. Mechanische ventilatie. Mestopslag 211 m³.

Indeling centrale gang met berging en 8 afdelingen.

Werktuigenberging:
Uitgevoerd in baksteen en bedekt met ABC golfplaten. Bouwjaar ca. 1982 voormalige rundveestal. Afmeting ca. 12,5 x 29 = 362,5 m². Deze berging, ook in gebruik als berging, is geïsoleerd en voorzien van betonnen vloer en stalen spanten. Aan de voorzijde met een aangebouwde berging, een zomerverblijf cq. kantine gerealiseerd met royale keuken en toilet.

Verder aanwezig:
- 2 Sleufsilo's. Afm. ca. 40 x 9.
- 2 Sleufsilo's. Afm. ca. 25 x 8.
- 2 Kuilplaten. Afm. ca. 6 x 20 en 1 kuilplaat 4 x 30.
- Zeer royale erfverharding, grotendeels middels klinkers en stelcor platen. Ca. 2.500 m².
- 1 Sleufsilo. Afm. ca. 20 x 6.
- De algemene onderhoudstoestand is goed.

NB VERGUNNING

Op 17 september 2012 is een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 verleend voor het houden van 160 melk- en kalfskoeien, 2 fokstieren, 580 gespeende biggen, 45 kraamzeugen, 153 guste en dragende zeugen, 2 dekberen en 1900 vleesvarkens.

MILIEUVERGUNNING

Op 29 juli 2011 is door de gemeente Barneveld een revisievergunning voor een veehouderij verleend voor het houden van 160 melkkoeien, 2 fokstieren, 45 kraamzeugen, 580 gespeende biggen, 153 guste- en dragende zeugen, 3 dekberen, 10 opfokzeugen en 1900 vleesvarkens.
De vleesvarkens zijn nog niet gerealiseerd.

BESTEMMINGSPLAN

In het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Barneveld van 2012 heeft het bedrijf een agrarische bestemming (Agrarisch met de functieaanduiding intensieve veehouderij en Waarde Archeologie I)).
Het geheel valt in de Reconstructiezone in het verwevingsgebied. Een gedeelte van de sleufsilo's valt buiten het bouwblok.

VERDERE INFORMATIE

- De aanwezige fosfaatrechten en varkensrechten zijn separaat over te nemen.
- Het bedrijf wordt in de BTW geëxploiteerd. Koper dient dit regime voort te zetten.
- Het bedrijf is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en een eigen bron met ontijzeringsinstallatie. Tevens is een beregeningsbron aanwezig.
- Oplevering vrij van huur en pacht.
- Aanvaarding in overleg.
- Bijzonder mooie ligging en door de royale NB vergunning eveneens uitermate geschikt voor andere (biologische) dierhouderij.
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Melkveebedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
21 ha 0 a 0 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
F
Perceel
1245
Hectare
21

Kadastrale gegevens

Gemeente
Barneveld
Sectie
F
Perceel
1245
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Hoefweg 7 BARNEVELD