Deze woning is verkocht

Dronkelaarseweg 13 Terschuur

Vraagprijs € 1.375.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

Hier speelt het leven zich in een compleet ander tempo af

Oude robuuste eiken en rode beuken flankeren de oprijlaan en dan opeens ligt daar een prachtig boerenerf. Zodra u zich hier begeeft, maakt een weldadige rust zich van u meester. Komt het door de stilte die slechts wordt verstoord door het ruisen van de bomen? Niemand die het weet. Wel is duidelijk dat er een rustieke, ontspannen en bijna ontastbare sfeer hangt op dit met prachtige oude klinkers aangelegde boerenerf. Alles is hier in balans! De rietgedekte WOONBOERDERIJ (1845), met diverse BIJGEBOUWEN en een verwarmd BUITENZWEMBAD, wordt door een tuinpoort geschakeld met het bakhuis en aan de overkant van het erf bevindt zich een rietgedekte hooiberg. De huidige eigenaren hebben hier maar liefst 35 jaar gewoond! Dit moet een heerlijke plek zijn geweest. Deze plek gaf de kunstschilder en de wetenschapper ontspanning en inspiratie. Zij konden hier werken en genieten en vonden er een ideale balans. De oude stallen zijn door hen verbouwd tot multifunctionele ruimten en aansluitend is een grote atelierruimte gerealiseerd. Vanuit het lichte en ruimtelijke schilderatelier heeft u zicht op weilanden, hier en daar onderbroken door bosschages en houtwallen. De bijgebouwen zijn ruim bemeten en beslaan in totaliteit maar liefst 346m². Uw kantoor of praktijk runnen vanuit huis is hier uitermate goed mogelijk. Ook het verlenen van mantelzorg of andere vormen van zorg is vanwege de royale bijgebouwen een optie. Tenslotte is ook het houden van paarden mogelijk gezien het perceel bijna 2.8 hectare beslaat. En dat alles op een centrale locatie in het land en in de nabijheid van diverse uitvalswegen waaronder de A1/A30 en A12. Welkom bij uw nieuwe plek van thuis; verscholen maar niet afgelegen.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: omstreeks 1845 (mogelijk dateert een deel van de boerderij uit 1650)
Bouwwijze: de boerderij is traditioneel gebouwd, in steensmuren opgetrokken. De rieten dekens, evenals alle andere daken, zijn geheel vernieuwd in 2018.
Isolatie: de boerderij is voorzien van een geïsoleerde betonvloer en deels thermopane beglazing
Woonoppervlakte: ca. 223 m².
Inhoud: ca. 1.348 m³.
Perceeloppervlakte: 27.860 m².

INDELING

Parterre
De zij-entree geeft toegang tot de hal van het voorhuis. Vanuit deze hal is er toegang tot de diverse vertrekken. Allereerst bereikt men een oude gewelfkelder die goed kan fungeren als wijnkelder. Boven de kelder is een opkamer met een zogeheten ''teentjes" vloer. Een zeer bijzondere vloer die letterlijk is bestempeld door kindervoetjes. Vanuit de opkamer is er toegang tot de hoger gelegen bevloerde verdieping van het voorhuis. Vanuit de eerdergenoemde hal bereikt u in het voorhuis "de heerd" waar nog vele authentieke details zichtbaar zijn zoals de haard met fraai tegeltableau en turfkist.
Dit zeldzame tegeltableau, met voornamelijk bijbeltaferelen, dateert vermoedelijk uit 1675-1685 en de 18de eeuw.
Vanuit het voorhuis is er toegang tot de eetkamer met aansluitend de keuken. Vanuit de eetkamer en keuken is er een schitterend zicht op de uitgestrekte weilanden. Ook is er vanuit de eetkamer toegang naar een terras wat is gelegen op het zuiden. De voormalige deel is volledig bij het woonhuis betrokken. Centraal staat hier de bibliotheekruimte met haar hoge plafond en hoge boekenkasten. Vanuit deze centrale ruimte is er toegang tot de linnenkamer met een vaste kastenwand en aansluitingen voor wasapparatuur. Een slaapkamer met aansluitend een eenvoudige badkamer met ligbad en een separaat toilet. Ruime studeer-/slaapkamer. Royale ouderslaapkamer met vaste kastenwand en een badkamer ensuite voorzien van een ligbad, douchehoek, wastafelmeubel, toilet en urinoir. Vanuit een gang met vaste kastenwand bereikt u tenslotte een ruime en multifunctionele ruimte met een fraaie raampartij op de plek van de voormalige deeldeuren. Het gehele woonhuis is geplaveid met klassieke estriken waaronder zich de vloerverwarming bevindt.

1e Verdieping
Vanuit de multifunctionele ruimte is de 1e verdieping te bereiken. De hoge 1e verdieping is voorzien van een geïsoleerde betonvloer. Tevens is dit de plek voor de boiler en de ventilatiekanalen.

BIJGEBOUWEN

- Grote stenen schuur, opgetrokken in steensmuren en gedekt met riet en pannen. Deze ruimte is in 1985 volledig gerenoveerd. Aan de voorzijde van deze ruimte is achter de oude staldeuren een grote glazen schuifpui geplaatst met dubbele beglazing. Aan de voorzijde is een grote multifunctionele ruimte met aan beide zijden een archiefruimte met diverse verrijdbare rolkasten. Op de vloer bevinden zich estriken en verwarming vindt plaats door radiatoren;
- Prachtig atelier wat middels een corridor wordt geschakeld met de hierboven beschreven ruimte. Het atelier is ruimtelijk vanwege zijn hoge nok en er is veel natuurlijk lichtinval. Het atelier is voorzien van vele raampartijen waarvan er diverse zijn af te sluiten door luiken. Het atelier is geïsoleerd en heeft vloerverwarming met aanvullende radiatoren. Vanuit het atelier is er tevens een fraai zicht op de bosvijver. Het atelier is in 2018 met nieuwe platen gedekt. Deze ruimte heeft in het Bestemmingsplan Buitengebied 2012 ook een ''Atelierfunctie';
- Grote rietgedekte, vijfroeder hooiberg, die ruimte biedt aan meerdere auto's;
- Bakhuis gedekt met pannen;
- Open wagenloods met nieuwe platen gedekt;
- Zwembadhuis, met nieuwe platen gedekt;
- Kippenhok/schuilstal, recent herbouwd en met nieuwe platen gedekt;
- Voormalige veeschuur, met nieuwe platen gedekt.

VOORZIENINGEN

- De boerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen;
- In de boerderij zijn veel karakteristieke details waarneembaar zoals balkenplafonds, grote open haard plaats, schuiframen en historische tegeltableaus;
- Verwarming van de boerderij vindt plaats middels vloerverwarming en bijverwarming middels convectoren die zich in de muren bevinden;
- Op de boerderij rust een woonbestemming;
- Vanwege de aanwezigheid van 346m² aan bijgebouwen biedt deze locatie vele gebruikersmogelijkheden.

BOUWKUNDIG

In de periode 1979-1983 heeft er een volledige restauratie plaatsgevonden waarbij er in de woonboerderij nieuwe geïsoleerde spouwmuren zijn aangebracht. Verder is de boerderij volledig voorzien van een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. De parterre is grotendeels voorzien van een mooie, stoere estriken vloer. De kapconstructie bestaat uit spanten en sporen die zijn bedekt met een rieten kap. In de zomer van 2018 zijn de rieten daken van de boerderij en alle bijgebouwen volledig vernieuwd. Tevens zijn alle asbesthoudende daken vervangen door asbestvrije dakplaten.

TUIN/ERF

Het erf is fraai aangelegd en aan de voorzijde van het perceel bevindt zich een aantal oude en volwassen eiken- en beukenbomen. Op een mooie besloten plek aan de zuidzijde ligt een groot verwarmd zwembad voorzien van een elektrisch bedienbaar lamellen solardek, verlichting en 2 roestvrijstalen zwembadtrappen. Ook staat hier een houten badhuis op stenen voet, voorzien van douche, toilet, wastafel, lockers en 2 kleedkamers. In het badhuis is tevens de technische installatie van het zwembad ondergebracht. Aan de zuidzijde van de boerderij ligt een fraai gazon met diverse oude fruitbomen. Aan de westzijde liggen mooie percelen weidegrond met afrastering. In het weiland staat een recent herbouwde, kleine houten veeschuur/schuilstal op stenen voet en gedekt met platen. Aan de voorzijde kijkt de boerderij uit op een barokke siertuin met buxushagen en leilinden. Aan de noordkant van het perceel is een stuk bos met een fraaie bosvijver. In het stukje bos bevindt zich een voormalige stenen veeschuur. Aan de noord- en westzijde begrenzen de Esvelderbeek en de Dronkelaarsebeek het terrein met hun plasoevers, rijk aan flora en fauna.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
223 m²
Inhoud
1.348 m³
Perceeloppervlakte
27.860 m²
Bouwjaar
1845
Kamers
7
Slaapkamers
3

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1845
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
223 m²
Overige inpandige ruimte
156 m²
Externe bergruimte
120 m²
Bruto inhoud
1.348 m³
Perceeloppervlakte
27.860 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, urinoir, dubbele wastafel
Voorzieningen
zwembad

Energie

Energielabel
Klasse C
Isolatie
vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
vloerverwarming gedeeltelijk, muurverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
BARNEVELD
Sectie
H
Perceel
181
Oppervlakte
12320 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
BARNEVELD
Sectie
H
Perceel
182
Oppervlakte
15540 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
garage mogelijk, parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Kaart Dronkelaarseweg 13 Terschuur