Deventerstraat 45 * Apeldoorn

Prijs op aanvraag 

Omschrijving

De historische herenhuizen gelegen aan Deventerstraat 45 en Kanaal Noord 120 liggen op een bijzondere zichtlocatie en zijn echte parels in de omgeving. Het is mogelijk beide objecten gezamenlijk te verwerven.

"Villa Wilhelmina" (Deventerstraat 45 te Apeldoorn)

De naam van deze prachtige villa doet u al vermoeden dat we hier te maken hebben met een uniek object van Koninklijke allure. Dit forse herenhuis werd omstreeks 1885 gebouwd en onderging sindsdien verschillende verbouwingen. De huidige eigenaar heeft de woning afgelopen jaren grondig gerenoveerd met behoud van het oorspronkelijke karakter. Dit unieke laat 19de-eeuwse herenhuis is een gemeentelijk monument en verkeerd in concours staat! Het herenhuis staat op een perceel van 982 m2 grond en is precies gelegen tussen de wijken Centrum, Welgelegen en Zevenhuizen. Een fantastische plek om te wonen en eventueel te werken zo dichtbij de levendige binnenstad.

Dit zeer riante herenhuis telt een groot aantal kamers. Op de begane grond bevindt zich een riante woonkamer met kamer ensuite, thans in gebruik als kantoorkamers. Tevens is er een riante leefkeuken, een eetkamer, een televisiekamer en een fraaie serrekamer. Op de 1e verdieping bevinden zich 4 grote slaapkamers, een badkamer en een strijkkamer. Op de 2e verdieping nog 2 slaapkamers, een 2e badkamer en een riante zolder. Op het perceel staat een houten schuur met carport voor 2 auto's. Het perceel heeft rondom een hekwerk en heeft toegang via de elektrische toegangspoort. De zonnige onder architectuur aangelegde achtertuin met boomgaard op het westen complementeert het geheel.

Historie
Het herenhuis werd omstreeks 1882 gebouwd in opdracht van Jacob Koppel. In 1894 werd, hoogstwaarschijnlijk na zijn overlijden het bezit verdeeld onder zijn kinderen, Hermann Koppel en Klaartje Koppel. Klaartje bleef in het huis wonen tot in 1896 het huis werd verkocht aan George Anton Römer, een Kolonel buitendienst uit Oost-Indië, die gehuwd was met Sara Marij Voûte. Dit echtpaar heeft in 1896 het huis iets uitgebouwd. De heer Römer overleed omstreeks 1930. In 1939 werd het huis, met schuur, werkplaats en erf verkocht aan de H.W.J. de Bliek. De heer de Bliek was Chef Chauffeur van H.M. de Koningin Wilhelmina. Lange tijd werd het aangekochte huis na interne verbouwing dubbel bewoond. Eind 20e eeuw is het herenhuis verkocht aan de huidige eigenaar. Tussen 2003 en 2005 is de woning volledig gerevitaliseerd en is er een bouwhistorisch onderzoek naar de woning en omgeving uitgevoerd. Tijdens de renovatie is een uniek privédossier met foto's en documenten van Wilhelmina en Juliana aangetroffen.

Zie voor meer informatie de presentatie van Deventerstraat 45 te Apeldoorn.

Villa "De Moriaanzicht" (Kanaal Noord 120 te Apeldoorn)

Wonen, eventueel gecombineerd met werken, zo dicht in het hart van de Apeldoorn met zicht op het Apeldoorns kanaal? Breng dan snel een bezoek aan deze statige en historische STADSVILLA gelegen op een zichtlokatie op een perceel van 515 m2 grond. Dit prachtige klassieke woonobject is in de 2e helft van de 19e eeuw gebouwd als laatste kavel in de wijk Zevenhuizen. Het huis was destijds in bezit van Albert Rouwenhorst. Een onderbaas bij Rijkswaterstaat die ook handel dreef in bouwmaterialen. Hij verkocht het in 1879 aan Rein Bakker, de directeur van de gasfabriek. Daarna heeft het object verschillende gebruiksfuncties gehad waaronder jarenlang als woonhuis met dierartsenpraktijk. Een fantastische plek om te wonen en eventueel te werken zo dichtbij de levendige binnenstad. Dit indrukwekkend riante huis beschikt over veel en grote kamers. Een zeer riante woonkamer met serre, een ruime leefkeuken, grote werkkamer, hobbyruimte en thans 4, mogelijk zelfs 5 slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping. De zolder kan vrijwel naar eigen inzicht ingedeeld worden. Het perceel is eveneens riant. Ruime parkeergelegenheid op eigen grond en een fijne tuin om heerlijk in te ontspannen. Het centrum ligt op loopafstand met tal van voorzieningen. Een bijzondere kans om dit prachtige woonhuis te kunnen kopen. Aankoop i.c.m. Deventerstraat 45 Apeldoorn is bespreekbaar.

Zie voor meer informatie de presentatie van Kanaal Noord 120 te Apeldoorn.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
849 m²
Inhoud
3.552 m³
Perceeloppervlakte
1.497 m²
Bouwjaar
1885
Kamers
20
Slaapkamers
11

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landhuis / Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1885
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
849 m²
Overige inpandige ruimte
61 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
38 m²
Externe bergruimte
16 m²
Bruto inhoud
3.552 m³
Perceeloppervlakte
1.497 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
20
Aantal slaapkamers
11
Aantal badkamers
3
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel, inloopdouche
Voorzieningen badkamer
ligbad, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Apeldoorn
Sectie
Z
Perceel
4167
Oppervlakte
395 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Apeldoorn
Sectie
Z
Perceel
4168
Oppervlakte
465 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Apeldoorn
Sectie
Z
Perceel
7849
Oppervlakte
122 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Apeldoorn
Sectie
Z
Perceel
698
Oppervlakte
470 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Apeldoorn
Sectie
Z
Perceel
3942
Oppervlakte
45 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
carport, parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Kaart Deventerstraat 45 * Apeldoorn