Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Stokreefsweg 11 ENTER

Vraagprijs € 1.995.000 v.o.n.

Omschrijving

Het landgoed Nieuw Koerdam is een in 2000 gesticht NSW gerangschikt landgoed, gelegen op een TOP-locatie in hartje Twente. Op een zeer waardevolle cultuurhistorische plek aan de rivier de BovenRegge bevindt zich dit 10.60.95 hectare omvattende landgoed bestaande uit lichtglooiende natuurgronden met een prachtige mix van nieuwe en oude natuur met in het hart een prachtige huisplaats met een volumineus in Schotse stijl gebouwd landhuis met bijgebouwen.Het tussen de kernen Delden en Enter gelegen landgoed maakt deel uit van een prachtig landschap met vele houtwallen en een grote diversiteit aan flora en fauna. Het bijzondere aan "Nieuw Koerdam" is dat de eigenaar er in geslaagd is in nauwe samenwerking met de landschapsarchitecten van het ingenieursbureau EELERWOUDE een unieke switch tot stand te brengen van agrarisch bedrijf naar "nieuwe natuur".De van oudsher aanwezige natuurwaarden waaronder prachtige houtwallen, poelen en zandkoppen zijn in ere hersteld en versterkt. Het resultaat is een waar eldorado voor hen die op zoek zijn naar rust en stilte in deze zo hectische tijden en hechten aan ruimte met liefde voor de flora & fauna rondom.

Het landhuis
Het landgoed ligt diep verscholen in het landschap van houtwallen, bosschages en cultuurgronden en is ontsloten vanaf de openbare weg via een in 2014 verharde landweg langs de BovenRegge.
Letterlijk een "stralend middelpunt" op het landgoed is het schitterende landhuis, in 2000 onder architectuur gebouwd van hoogwaardige materialen met oog voor details.Dit volumineuze landhuis heeft een inhoud van maar liefst 1600 m³ en is courant ingedeeld.Door de uitgekiende Schotse bouwstijl, welke verrassend goed past in dit landschap, lijkt het alsof dit bouwwerk al decennia lang op deze plek heeft gestaan. Om optimaal te kunnen genieten van de natuur rondom is het landgoed uitgevoerd met een serre aan de zijkant en een schitterende veranda over de volle breedte aan de achterzijde.

De indeling van "Nieuw Koerdam" luidt als volgt:
Begane grond:
Majestueuze overdekte entree met zware dubbele massieve voordeuren met fraai gestyleerd bovenlicht;
Royale hal voorzien van authentieke plavuizenvloer, fraaie bordestrap, meterkast, garderobenis en gastentoilet met watercloset en fontein in klassieke angelsaksische stijl;
Comfortabele living, uitgevoerd met een klassieke plafondhoogte van 3 meter, hoge ramen en bijpassende openslaande tuindeuren naar de veranda, waardoor een aangename hoeveelheid licht naar binnen kan treden en u volop kunt genieten van een adembenemend zicht op de prachtige omliggende natuur.
De vloer is belegd met een in visgraatmotief gelegde merbau parketvloer met bies.
Een robuuste zandstenen schouw waarin een fors open haardvuur kan worden ontstoken, vormt in de wintermaanden het sfeervolle middelpunt van deze ruimte.

De leefkeuken staat via de ensuite deuren in verbinding met de living, maar heeft ook direct toegang tot de heerlijke veranda. De ruimte is groot genoeg voor een eettafel, zodat deze keuken ook daadwerkelijk als leefkeuken wordt gebruikt. De prachtige inbouwkeuken met houten werkblad is voorzien van erg veel kast- en werkruimte en is onder andere voorzien van een Boretti gasfornuis en oven, vaatwasser en royale koelkast. Dit vertrek is evenals de bijkeuken voorzien van een authentieke plavuizenvloer.
Bovendien staat hier een prachtig aquarium dat desgewenst kan worden overgenomen.•Geheel betegelde bijkeuken met opstelling van C.V. en boiler alsmede wasmachine, droger e.d. Deze ruimte is verder voorzien van een centrale stortkoker (1 stortpunt aanwezig in masterbedroom en 1 stortpunt op de overloop op de eerste verdieping) voor wasgoed, alsmede royale voorraadkasten en een werkblad.
Vanuit de hal is een zeer royale geheel betegelde en droge provisiekelder bereikbaar welke voorzien is van diverse voorraadstellingen.
2 Sfeervolle royale werkkamers, onderling bereikbaar middels een tussendeur. De werkkamers zijn te gebruiken als kantoor en/of bibliotheek en zijn voorzien van vaste kasten, merbau parketvloer met bies en openslaande deuren naar de veranda. Eén werkkamer is bereikbaar vanuit de hal en is voorzien van een open haard, de andere werkkamer is bereikbaar vanuit de leefkeuken.
De fantastische serre die vanuit beide werkkamers bereikbaar is vormt een waar rustpunt in dit huis. Van hieruit is via de prachtige ramen met klassieke roedeverdeling een adembenemend zicht op de omliggende natuur en vijverpartijen. Ook in deze ruimte ontbreekt de open haard niet!!
Zeer fraaie veranda, welke aan de achtergevel nagenoeg over de gehele breedte van het landhuis is gesitueerd. De veranda is geheel in de stijl van het huis gebouwd en is vanuit meerdere vertrekken te bereiken. Uiteraard is de veranda voorzien van terrasverwarming (3 stuks op gas) waardoor hier maximaal kan worden genoten van een prachtige ambiance.

Verdieping:
•Royale overloop/gang welke evenals alle 5 slaapkamers is voorzien van een parketvloer.
•3 zeer ruime slaapkamers zijn uitgerust met een wastafel.
•Werkkast met brandblusser.
•Separaat toilet.
•Badkamer voorzien van douchehoek en dubbele wastafel;
•Slaapkamer/werkkamer.
•Zeer royale masterbedroom met luxe inloopkast en aansluitend een luxe badkamer in Engelse stijl, uitgevoerd met 2 luxe wastafels, bad, douchehoek, toilet en bidet. Tevens is vanuit de badkamer een balkon te bereiken.

2e Verdieping:
•Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Ook deze verdieping heeft een betonvloer waar overheen parket is gelegd.
•Twee royale slaapkamers met veel bergruimte.
•Technische ruimte voor de centrale afzuiging (2 stuks, waarvan 1 voor de begane grond en 1 voor de twee verdiepingen).
•Open ruimte.

Bijzonderheden/technische details:
•Het landhuis is deels voorzien van vloerverwarming ter plaatse van de betegelde ruimten en heeft uiteraard een zeer hoog isolatieniveau.
•Er zijn geheel in stijl van het landhuis klassiek ogende verwarmingsradiatoren geplaatst in de ruimten voorzien van een parketvloer;
•Veel aandacht is besteed aan het installatiewerk: in nagenoeg alle vertrekken zijn aansluitingen voor TV (middels schotelantenne) / Telefonie (ook in de bijgebouwen en bij de voordeur) / intercom / internet / computernetwerk. Een en ander is aan te sturen door de patch-kast in de kelder.
•Uiteraard is dit complex voorzien van uitgebreide alarminstallatie;
•Het landhuis heeft een bliksembeveiliging;
•De overdekte entree, serre en dakkapellen zijn voorzien van fraaie zinken daken;
•De entree bij de voordeur is uitgevoerd in een prachtige Bentheimer Zandsteen;
•Ook aan het milieu is bij de bouw aandacht besteed. Er zijn een tweetal watercircuits: een normale waterleidingaansluiting en een eigen regenwater-/grijswatersysteem (ten behoeve van het toilet, afwasmachine en wasmachine);
•Het landhuis is voorzien van sfeervolle buitenverlichting.

BIJGEBOUWEN
Op de ruime huisplaats staan twee bijgebouwen. Ook deze zijn het jaar 2000 gerealiseerd. Beide bouwwerken hebben dezelfde opbouw en uitstraling en zijn multifunctioneel. De gebouwen zijn als volgt opgebouwd: gefundeerd met betonpoeren, opgetrokken uit houten gewolmaniseerde geveldelen en voorzien van een houten kapconstructie gedekt met golfplaten met dakpanmotief. De gebouwen hebben een vloeroppervlakte van 86 en 90 m² en zijn ingedeeld als werkplaats, garages, machineberging, paardenstal/dierhok en wasplaats. Op gedeelten van de bijgebouwen zijn bergzolders aangebracht. In deze bouwwerken is elektriciteit (ook krachtstroom), water (grijs en normaal) en gas aangesloten. Ook is er een telefoonaansluiting aangesloten op de huistelefoon. In en rondom de bijgebouwen zijn diverse wasgelegenheden.

DE HUISPLAATS
Vanaf het pad langs de BovenRegge bereikt u de prachtige ruime huisplaats. Deze is voorzien van een degelijke klinkerbestrating. Er staan prachtige grote oude bomen die het geheel extra aanzien en uitstraling geven. Rondom het huis is een natuurtuin aangelegd met enkele borders, hagen, struiken en gazons die langzaam overgaan in de rondom liggende natuurgrasgronden de prachtige vijvers die een veelheid aan flora en fauna herbergen.

DE NATUURGRONDEN
Waar voorheen landbouw werd bedreven kan nu de natuur zijn gang gaan. Alle landbouwgronden zijn namelijk omgevormd naar Nieuwe Natuur. De prachtige aanwezige houtwallen en singels zijn versterkt en op het terrein zijn diverse poelen aangelegd die veel wild aantrekken.
Het terrein is goed te verkennen te voet, maar is ook zo ingericht dat er met een terreinauto of quad rond om de weilanden kan worden gereden naar de diverse fraaie plekken die het landgoed rijk is. Hier kunt u uitgebreid genieten van de rust die er heerst in een overigens economisch sterk gebied.

Landgoed "Nieuw Koerdam" is zelfstandig gerangschikt onder de Natuurschoonwet en is niet opengesteld voor het publiek. Deze rangschikking brengt fiscale faciliteiten met zich mee waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting en een lagere waardering in het kader van de WOZ. Van een opvolgend eigenaar zal worden verlangd dat de NSW-rangschikking zal worden gerespecteerd en worden gecontinueerd middels een kettingbeding en kwalitatieve verplichting.
Datzelfde geldt ook voor de handhaving van de Nieuwe Natuur welke verplichting eveneens overgaat op de nieuwe eigenaar.

N.B. De eigenaar van "Nieuw Koerdam" kan jaarlijks gedurende 23 jaar een substantiële bijdrage/subsidie van de overheid tegemoet zien in het kader van de gerealiseerde switch van agrarisch naar nieuwe natuur!

Het object is aangesloten op het gas-, water- en elektriciteitsnet. Het vuilwater wordt via een eigen IBA op het terrein gezuiverd. Er is geen rioolbelasting en afvalstoffenheffing verschuldigd.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
525 m²
Inhoud
1.600 m³
Perceeloppervlakte
106.095 m²
Bouwjaar
2000
Kamers
14
Slaapkamers
6

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
525 m²
Overige inpandige ruimte
10 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m²
Externe bergruimte
201 m²
Inhoud
1.600 m³
Perceeloppervlakte
106.095 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
14
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
alarminstallatie, satellietschotel

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Type ketel
combiketel
Bouwjaar ketel
2001
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ambt Delden
Sectie
G
Perceel
1173
Oppervlakte
11150 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Ambt Delden
Sectie
G
Perceel
1174
Oppervlakte
760 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Ambt Delden
Sectie
G
Perceel
1175
Oppervlakte
24505 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Ambt Delden
Sectie
G
Perceel
1176
Oppervlakte
1200 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Ambt Delden
Sectie
G
Perceel
1177
Oppervlakte
13505 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Wierden
Sectie
D
Perceel
4655
Oppervlakte
54975 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In bosrijke omgeving, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
carport, parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Kaart