Deze woning is onder bod

Slichtenhorsterweg 65 - 65a NIJKERK

Onder bod

Omschrijving

UNIEK! MONUMENTALE BOERDERIJ 'BLOEMENGOED'.

'BLOEMENGOED', dat is de naam van deze markante boerderij met bakhuis uit 1911, op de plek waar al eeuwen een boerderij stond. Deze hallehuisboerderij heeft een wolfsdak en is deels met riet, deels met pannen en deels met golfplaten bedekt. De fraaie voorgevel is nog gaaf, met schuifvensters met segmentbogen met gele verblendstenen en rode koppen, een kelderraampje en zolderraampjes, windveren en dorpelbanden. De boerderij maakt deel uit van een boerderijensemble met hoge landschappelijke waarde.

Op een mooie locatie in de zeer geliefde buurtschap Slichtenhorst, in het buitengebied van Nijkerk, mogen wij u deze authentieke boerderij met bakhuis aanbieden op een ruim erf van circa 2.600 m². De boerderij dient zeer grondig gerenoveerd te worden. Een unieke gelegenheid om uw droom te verwezenlijken op een locatie waar al eeuwen over gepraat wordt en in de toekomst nog veel over zal worden gesproken door de herontwikkelingen die gaan plaatsvinden.

Achter de woonboerderij staan op dit moment nog diverse opstallen. Deze worden gesloopt in het kader van een functiewijziging. Nadien zal er sprake zijn van prachtige uitzichten over de achterliggende weilanden en zijn rust en vrijheid gewaarborgd.

Mogen wij u begroeten op dit geweldige plekje?

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar : 1911
- Bouwwijze : traditioneel gebouwd, steens- / spouwmuren
- Isolatie : de woning is niet geïsoleerd.
- Woonoppervlak : circa 356 m² (overige inpandige ruimte: circa 88 m²).
- Bruto inhoud : circa 1.650 m³ (inclusief de deel)
- Perceeloppervlakte : circa 2.600 m²

INDELING BOERDERIJ

Binnen zijn diverse historische interieurelementen bewaard gebleven. De gebinten, het balkenplafond en de fraaie schouw bevestigen dit. Ook de oorspronkelijke indeling van de woning is nog zichtbaar. De voorzijde van de boerderij betreft het woongedeelte met drie kleine slaapkamers, een woonkamer en de keuken. Op de begane grond bevinden zich tevens een gedateerde badkamer en toiletruimte. Door de hele woning zijn paneeldeuren en glasopeningen met roedeverdeling aanwezig.

Op de verdieping van het voorhuis zijn in de loop der jaren een grote overloop met twee slaapkamers gerealiseerd.

De achterzijde van de boerderij betreft het stalgedeelte, de zogenaamde deel. De achtergevel heeft een traditionele opzet met in het midden dubbele deuren, links en rechts twee kleine stalramen en twee mestdeuren. Boven de grote deuren is een hooiluik aangebracht, naar de hooizolder.

BIJGEBOUW

Op het erf staat een prachtig authentiek bakhuis, welke is ingericht als woonruimte. Het bakhuis is van baksteen en heeft een met keramische pannen gedekt zadeldak met een schoorsteen op de nok. Het gebouwtje heeft een oppervlakte van circa 50 m² en is voorzien van een hal met toilet, een berging met een badkamer en de wasmachineaansluiting, een keuken, woonkamer en een slaapkamer.

Het erf achter de boerderij is bestraat met baksteenklinkers. Aan de voorzijde van de woning is een fraaie tuin gelegen.

AANVULLENDE INFORMATIE

Op fietsafstand ligt de kern Nijkerk, waar zich diverse winkels, horecagelegenheden, basisscholen, kerken en sportvoorzieningen bevinden. Om de hoek ligt het fraaie Landgoed Slichtenhorst, met een grote cultuurhistorische en natuurlijke rijkdom. Het landgoed is rijk aan reeën en vogels. Over het landgoed kronkelt de Breede Beek, in vroegere tijden van groot belang voor de stad Nijkerk. De Breede Beek verschafte naast drinkwater ook was- en bluswater. De beek ligt prachtig meanderend in het landschap, omgeven door knotwilgen en bloeiende kruiden.

BIJZONDERHEDEN

• Het sfeervolle pand is geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst.
• In de koopovereenkomst wordt de ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.
• Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.
• Aan de westzijde van het perceel wordt een bouwkavel voor een woning ontwikkeld.
• Na de functiewijziging is de bestemming 'Wonen'. Het bakhuis krijgt de aanduiding 'specifieke vorm van wonen - kleine woning'.
• Ten behoeve van de bestemmingswijziging wordt door de gemeente een erfbeplantingsplan opgesteld, onder andere inzake de scheiding met de naastgelegen bouwkavel.
• Er is een schoongrondverklaring aanwezig.
• Aan de oostzijde van het perceel zal een extra inrit komen voor het naastgelegen bedrijf.

Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
356 m²
Inhoud
1.650 m³
Perceeloppervlakte
2.600 m²
Bouwjaar
1906-1930
Kamers
7
Slaapkamers
5

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930
Dakmateriaal
riet, metaal, pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
356 m²
Overige inpandige ruimte
88 m²
Bruto inhoud
1.650 m³
Perceeloppervlakte
2.600 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
F
Perceel
460
Oppervlakte
2600 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Slichtenhorsterweg 65 - 65a NIJKERK

naar Slichtenhorsterweg 65 - 65a NIJKERK
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand