Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Dit bedrijfsobject is onlangs verkocht

Rond het Fort 22 NIEUWEGEIN

Vraagprijs € 2.500.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

KASTEEL RIJNHUIZEN

Centraal in Nederland, dichtbij de stad Utrecht en op drie kwartier van Amsterdam, schittert een lommerrijk landgoed in volle glorie. Achter het siersmeedijzeren toegangshek met aan weerszijden de fraaie, met leeuwen bekroonde zuilen voert een rustieke oprijlaan u langs eeuwenoude bomen naar het monumentale kasteel Rijnhuizen: het hart van een statige buitenplaats.

Een kasteel dat, te midden van de dynamische bedrijvigheid in het hart van Nederland, alle rust en ruimte biedt. 

Landgoed Rijnhuizen omvat samengevat indicatief:
- ruim 5 hectare eigen grond
- het kasteel met een oppervlakte van ca. 1.133 m²
- het linker koetshuis met een oppervlakte van ca. 416 m²
- het rechter koetshuis met een oppervlakte van ca. 414 m²
- het theehuis met een oppervlakte van ca. 22 m²
- de tuinschuur met een oppervlakte van ca. 296 m²

HET KASTEEL
Wie het huidige kasteel nadert, herkent hierin al lang niet meer de middeleeuwse oorsprong. Een plattegrond van de kelder verraadt echter dat hier wel degelijk een vrijwel vierkant middeleeuws gebouw met een tweebeukige aanleg heeft gestaan, dat pas later uitgebouwd is. Naast deze middeleeuwse kenmerken in de kelder is in de noord- en westgevel nog middeleeuws metselwerk aanwezig. Wat echter domineert, is de Hollands–classicistische stijl die het kasteel al in de eerste helft van de 17e eeuw kreeg. 

Het monumentale kasteel omvat een souterrain, een verhoogde begane grond, een eerste verdieping en een zolderverdieping. 

DE ALEXANDERZAAL 
De wanden in de Alexanderzaal zijn bekleed met beschilderd linnen doek, waarop veldslagen, overwinningen en de triomftocht in Babylon staan afgebeeld. Zij zijn geschilderd naar het voorbeeld van de wereldberoemde gobelins van de Franse hofschilder Charles le Brun, wiens werk zich onder meer in het Paleis van Versailles en het Louvre bevindt. 

DE TUINKAMER
Tijdens herstelwerkzaamheden in 1971 zijn ook in de tuinkamer wandschilderingen ontdekt, die waarschijnlijk dateren uit het begin van de 17e eeuw. Ze zijn uitgevoerd in de zogenaamde Regencestijl en vermoedelijk gemaakt naar het voorbeeld van de beroemde Franse architect Daniël Marot, die in de 17e eeuw in Nederland werkte. 

HET SOUTERRAIN 
Geschiedkundig is het souterrain misschien wel het meest interessant. De eeuwenoude buitenmuren zijn hier vaak meer dan een meter dik. Aan de zuidzijde was de kelder ooit voorzien van twee keukens, waarvan de voorste via een trapje in verbinding stond met de hoofdverdieping. 

Centraal in het souterrain is het fundament herkenbaar van de voormalige donjon met zijn 1,5 meter dikke muren. In twee van deze muren bevinden zich spitsboogvormige kaarsnissen. Aan de muren is nog te zien dat het plafond in deze kelderruimte oorspronkelijk uit een tongewelf bestond.

EEUWENOUDE KOETSHUIZEN
Tegenover de entree van het kasteel zijn aan weerszijden van het toegangspad twee monumentale koetshuizen gesitueerd.

MONUMENTALE TUINSCHUUR
De in harmonieuze stijl uitgevoerde tuinschuur is gebouwd in 1912. Het is een kenmerkend voorbeeld van hoe de chaletstijl geïntegreerd is in de agrarische bouwtraditie. 

THEEKOEPEL
Aan het water ligt een sierlijke, witte theekoepel. Deze is gebouwd in 1884 en staat op een gemetselde boogbrug die over een sloot in het kanaal uitmondt. Vanuit de theekoepel heeft de bezoeker uitzicht over de hedendaagse bruisende dynamiek op en langs het water. 

BEREIKBAARHEID
Vanuit het landgoed zijn de verbindingen naar alle windstreken uitstekend. Het landgoed ligt gunstig ten opzichte van de snelweg A12, die onder meer naar Den Haag en het Duitse achterland voert, maar ook de A27 als ideale Noord-Zuid verbinding en de A2 richting o.a. Amsterdam zijn met de auto binnen vijf minuten bereikbaar. Hierdoor ligt Amsterdam Airport Schiphol op ruim 30 minuten en het bruisende stadshart en zakencentrum van Amsterdam op minder dan vijfenveertig minuten. 
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
2.281 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Jutphaas
Sectie
D
Perceel
2252
Oppervlakte
50000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart