Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Romienendiek Beunkdijk 0 ong AALTEN

Vraagprijs € 790.000 k.k.

Omschrijving

Landgoed "de Wolboom"

Aalten, Romienendiek/Beunkdijk

Op een schitterende locatie gelegen in een fraai coulisselandschap in de Achterhoek, bieden wij aan namens opdrachtgever deze prachtige LANDGOEDKAVEL ter grootte van 10.49.00 hectare, voor de bouw van een royaal LANDHUIS MET ALLURE (inhoud ca. 3.000 m³). Eventueel is de bouw van een tweetal woningen ook mogelijk (hoofdgebouw en ondergeschikt gebouw).

Ligging
Het nieuwe natuurgoed/landgoed "de Wolboom" ligt in een uniek gedeelte van de Achterhoek en is volledig vrij gelegen op een adembenemende locatie met zeer veel privacy. Het plangebied ligt aan de rand van de gemeente Aalten, tussen de Romienendiek, de Beunkdijk en de Vossenbultweg. Vanaf de Beunkdijk wordt het nieuw te bouwen landhuis ontsloten. Het natuurgoed maakt deel uit van de ''Vennebulten'', een bos- en heidecomplex dat gelegen is in een heuvelachtig gebied. Direct achter deze rug ligt het natuurreservaat '' Aaltense Goor''.
Het landschap is hier kleinschalig van karakter en het kenmerkt zich door een afwisseling van weiden met laanbeplanting, houtsingels en bospercelen met veel mogelijkheden voor de liefhebber van fietsen, wandelen en paardrijden.
De locatie is gelegen nabij Doetinchem, Varsseveld, Lichtenvoorde en de aansluiting op de A18 richting Arnhem. Uitgebreide voorzieningen, o.a. winkels, scholen (tevens hoger beroepsonderwijs), cultureel aanbod en openbaar vervoer (NS-station) zijn in deze plaatsen voorhanden. Ook in het nabij gelegen Aalten (op 5 autominuten) is een compleet winkelaanbod en een NS-station aanwezig.

Landhuis / bebouwingsmogelijkheden
Voor het nieuw te bouwen landhuis met bijgebouwen is geen vast schetsontwerp, het plan zal in overeenstemming dienen te zijn met het bij het landgoed behorende beeldkwaliteitsplan. Er kunnen in principe ook 2 wooneenheden op het landgoed gerealiseerd worden in een maximaal te bouwen volume van ongeveer 3.000 m³. Er zijn geen aannemers- of architectverplichtingen.
De grondoppervlakte van het natuurgoed bedraagt maar liefst 104.900 m², geheel eigen grond. Vanuit het nieuw te bouwen woonhuis kunt u optimaal genieten van het 'buiten', in een zinnenprikkelende omgeving.
Natuurschoonwet
Het landgoed voldoet aan de voorwaarden om de landgoedstatus in het kader van de Natuurschoonwet 1928 (NSW) te verkrijgen. Met een rangschikking van uw landgoed onder de NSW geniet u de volgende fiscale voordelen:

- vrijstelling van overdrachtsbelasting;
- vrijstelling van schenking- en successierecht;
- vrijstelling van vermogensrendementsheffing (voor de bosgrond);
- gedeeltelijke vrijstelling van de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten;
- gunstige waarderingsregel in de inkomstenbelasting voor de eigen woning c.q. het landhuis;
Om deze fiscale voordelen te verkrijgen en te behouden moet u aan een aantal voorwaarden (blijven) voldoen, verdere informatie daarover verstrekken wij u graag.

Landschapsplan
In het plangebied van 10.49.00 hectare bevindt zich een strook grond van Staatsbosbeheer ter grootte van ongeveer 73 are (7.300 m²), hetwelk onderdeel is van het nieuwe landgoed / natuurgoed.
De inrichting van het landgoed zal dienen te geschieden conform het Inrichtings-, beplantings- en beheerplan, onderdeel van het bestemmingsplan Buitengebied Aalten, landgoed De Wolboom.
Het perceel bestaat thans uit akkers, bos en houtwallen en zal conform het voorgeschreven inrichtingsplan bestaan uit een prachtige combinatie van bos, heide, bloemrijke graslanden en een klein gedeelte natte natuur/waterberging.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Buitengebied Aalten, Landgoed De Wolboom, is zeer recent vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Aalten. Voor de bouwvoorschriften en de overige voorschriften verwijzen wij u naar voornoemd bestemmingsplan (bijlage). U kunt het plan tevens digitaal raadplegen via de website van de gemeente Aalten: www.aalten.nl

Overige informatie
De benodigde onderzoeken als bodemonderzoek en flora- en faunaonderzoek hebben reeds plaatsgevonden, zodat dienaangaande geen belemmeringen bestaan voor de nieuwbouw.
De aanleg van nutsvoorzieningen komt voor rekening van de koper, evenals de kosten van leges voor het verkrijgen van de vereiste omgevingsvergunning.
Op een aantal percelen rust nog een jaarlijkse herinrichtingsrente, eindjaar 2019. Verder informatie op aanvraag verkrijgbaar.


Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
94.290 m²
Bouwjaar
2018

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
104900 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
330
Oppervlakte
7030 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
432
Oppervlakte
8200 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
337
Oppervlakte
10000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
m
Perceel
338
Oppervlakte
8690 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
340
Oppervlakte
24560 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
329
Oppervlakte
18640 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Aalten
Sectie
M
Perceel
433
Oppervlakte
17170 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Kaart Romienendiek Beunkdijk 0 ong AALTEN

naar Romienendiek Beunkdijk 0 ong AALTEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand