Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Landgoed De Wolfskamer 0 ong BARNEVELD

Vraagprijs € 929.500 v.o.n.

Omschrijving

EXCLUSIEF WONEN OP EEN LANDGOED!

Zo centraal gelegen in Nederland, zo groen maar toch zo dicht bij alle voorzieningen zult u niet gauw uw droomlocatie kunnen vinden. De aangeboden bouwkavel voor de bouw van een landhuis liggen in de natuurzone tussen Barneveld-Noord en Harselaar en zijn onderdeel van het momenteel in ontwikkeling zijnde landgoed De Wolfskamer. In het afwisselende landschap van weilanden, bouwland, hagen en houtwallen is de aanleg van nieuwe natuur reeds in volle gang. De Esvelderbeek, welke weer prachtig zal gaan meanderen, doorsnijdt het landgoed aan de noordkant terwijl de zuidkant begrensd wordt door de Esweg.

Voor wie deze prachtige omgeving wil combineren met de exclusiviteit van wonen op een landgoed, komt nu een riante bouwkavel beschikbaar voor de bouw van een landhuis.
En dat alles bijna op loopafstand van alle voorzieningen die Barneveld te bieden heeft.

Object omschrijving
Op deze unieke locatie, waar rust en ruimte gecombineerd worden met een prachtige omgeving, wordt een bouwkavel te koop aangeboden ter grootte van circa 3.000 m². Op het landgoed worden in een later stadium op ruime afstand nog 2 landhuizen gerealiseerd.

Op de kavel mag een vrijstaand landhuis gebouwd worden met een inhoud van 1.250 m³. Daarnaast kan er een bijgebouw van 100 m² gerealiseerd worden.

De ruim bemeten kavel en toegestane inhoud van de te bouwen woning biedt voldoende aanknopingspunten voor het bouwen van een riante villa die qua uitstraling een eenheid vormt met het omliggende landschap.

Historie
De historie van de betreffende gronden gaat in ieder geval terug tot 1378/1379, toen boerderij De Vaarst voor het eerst werd vermeld. De huidige boerderij De Oude Vaarst stamt uit 1765 en ligt aan de westkant van het landgoed. Samen met de gronden is deze boerderij al meer dan 200 jaar in bezit van de familie van verkoper.

Boerderij De Oude Vaarst krijgt een woonbestemming met agrarische nevenfunctie in verband met het beheer en de instandhouding van het landgoed.

Ligging
De beschikbaar komende landgoedkavels liggen net ten noorden van de kern Barneveld nabij de Esweg en de Esvelderbeek. De locatie is goed ontsloten ten opzichte van de uitvalswegen A1 en A30 en station Barneveld-Noord. Op enkele honderden meters afstand begint Landgoed De Schaffelaar met zijn vele wandel- en fietsroutes en het bekende kasteel De Schaffelaar, een landhuis gebouwd in de Engelse Neo-Tudorstijl.

Kavel 1 'de Entree'
Zoals de naam al doet vermoeden is dit de eerste kavel bij de ingang van het landgoed (direct rechts vanaf de ingang) U kunt hier een prachtige blikvanger realiseren, met toch veel privacy. Er zijn schitterende zichtlijnen richting het westen en de oude eikenbomen van de historische boerderij Esveld. De eerste kavel 'de Entree' wordt aangeboden met een oppervlakte van 3.000 m². In overleg kan eventueel meer grond worden bijgekocht.

Kavel 1 'de Essenhoek'
VERKOCHT

Bouwplan
Samen met Lichtenberg villabouw en EVE architecten hebben wij een prachtige woning (inhoud 1.025 m³) met vrijstaande stenen garage ontwikkeld die wij u samen met de kavel (De Entree) voor een zeer aantrekkelijke prijs van namelijk € 929.500,— v.o.n. aanbieden. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Hieronder vindt u een ontwerp van dit landhuis.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Esvelderbeekzone ten behoeve van de oprichting van multifunctioneel landgoed De Wolfskamer is op 26 februari 2013 vastgesteld door de gemeenteraad.
Aanvullende informatie
· Voor het onderhoud en beheer van het entree gebied zal een onderhoudsovereenkomst worden afgesloten. Verkoper is voornemens hiervoor een onderhoudsstichting op te richten. Het is ook mogelijk om het onderhoud ineens in zijn geheel af te kopen.
· Ten behoeve van de beeldkwaliteit van de bebouwing, het beheer en het landgoed in zijn geheel zijn er enkele randvoorwaarden gesteld. Deze lichten wij op uw verzoek graag toe.

Belasting en kosten
Kosten komen voor rekening van koper. Hieronder vallen in ieder geval de eventueel verschuldigde overdrachtsbelasting en de notariskosten.

Nutsvoorzieningen
De nutsvoorzieningen zullen in opdracht en voor rekening van verkoper worden aangelegd langs de ontsluitingsweg. De kosten voor de aanleg van nutsvoorzieningen vanaf de ontsluitingsweg naar de woning zijn voor rekening koper.

Aanvaarding en levering
In overleg

Collegiaal in de verkoop met rentmeesterskantoor Noordanus & Partners.
Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
3.000 m²

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3000 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Barneveld
Sectie
A
Perceel
0000
Oppervlakte
3000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Landelijk gelegen
Bekijk alle kenmerken

Kaart Landgoed De Wolfskamer 0 ong BARNEVELD

naar Landgoed De Wolfskamer 0 ong BARNEVELD
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand