Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Deze woning is verkocht

Hagenouwselaan 7 LEUSDEN

Vraagprijs € 1.095.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

WOONBOERDERIJ van 2.950 m³

Schitterend gelegen in het buitengebied van Leusden op een fenomenale locatie, in de nabijheid van Amersfoort met alle voorzieningen. Deze unieke combinatie treft u aan bij de karakteristieke WOONBOERDERIJ "Groot Hagenouw" op een royaal perceel eigen grond van ongeveer 1,6 hectare. Een ideale plek om heerlijk vrij en rustig te wonen en te onthaasten van de alledaagse drukte. De Hagenouwselaan is een fraai gelegen laan in het landelijk gebied, op fietsafstand van het centrum gelegen. "Groot Hagenouw" ligt aan het eind van de Hagenouwselaan, dus geen enkele last van verkeer.
De locatie is tevens geschikt voor de hobbymatige paardenhouderij door de aanwezigheid van een aantal paardenstallen en naastgelegen weide. De robuuste boerderij is fraai gelegen nabij de Grebbelinie en omgeven door de landerijen van landgoed "De Boom". Het
perceel biedt aan alle zijden van het perceel zeer veel privacy en bijzondere uitzichten.

De boerderij (bouwjaar 1945) bestaat uit een ruim voorhuis en een achterhuis met paardenstallen. Voor deze zogenaamde 'wederopbouwboerderij' is een omgevingsvergunning met volledig uitgewerkte bouwtekeningen aanwezig voor een smaakvolle verbouwing van de gehele boerderij met aansluitende schuurruimten. Hierdoor ontstaat – na realisatie – een zeer royaal eigentijds woonhuis met bijbehorende ruimten met een inhoud van maar liefst ongeveer 2.950 m³ en een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 795 m² (incl. overige ruimten)! De verbouwingsmogelijkheden geven u de mogelijkheid om de belangrijkste leefruimten aan de achterzijde te situeren, waardoor vanuit de woning en het overdekte terras een
formidabel uitzicht naar de landerijen aan de achterzijde ontstaat.

PARTERRE
Hal met toilet, woonkeuken, woonkamer (en suite), bijkeuken, kelder met opkamer, voorts diverse bergkasten.

ACHTERHUIS/DEEL
Op de deel, voorzien van een gemetselde zolder, bevinden zich een 5-tal paardenboxen, tevens is hier een toilet met wastafel aanwezig. Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 12 x 12 meter. Vanuit het achterhuis bereikt men de naastgelegen jachtkamer c.q. gezelligheidsruimte, waar ook een open haard aanwezig is. Deze ruimte heeft een oppervlakte van ca. 65 m². Direct aansluitend bevindt zich een royale stenen schuur, als berging in gebruik, afmetingen ca. 11 x 17 meter.

1E VERDIEPING
Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, een badkamer voorzien van ligbad, douche en wastafel. Voorts een toilet en diverse bergkasten.

VOORZIENINGEN
Het woonhuis wordt verwarmd middels de CV-installatie (CV-ketel 2008), warmwatervoorziening middels een geiser en boiler (2003).

BESTEMMINGSPLAN EN BOUWMOGELIJKHEDEN
Het perceel maakt deel uit van het Bestemmingsplan Buitengebied 2009 Gemeente
Leusden. Recent is op het perceel de agrarische bestemming gewijzigd middels een zelfstandige planprocedure ('Herziening Groot Hagenouw'). Binnen het plangebied heeft de bestaande boerderij een woonbestemming gekregen (met cultuurhistorische waarden) en daarnaast is een bouwvlak aangewezen voor een nieuw te bouwen woning op het naastgelegen perceel. Deze komt op een afstand van 50 meter vanaf de bestaande woning, waardoor voor beide woningen de privacy volledig gewaarborgd is.

VERDERE INFORMATIE
• De woonboerderij is gelegen op een oppervlakte van ruim 1,6 hectare, geheel eigen grond.
• Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een fraaie tuin met een grote variatie aan
beplanting.
• Het perceel is aangesloten op de distributienetten voor energie, aardgas, waterleiding en riolering. Tevens is er een eigen waterinstallatie aanwezig.
• Op een gedeelte van het perceel rust een zakelijk recht in verband met de aanwezige ondergrondse leidingen ten behoeve van nutsvoorzieningen.
• Naast de boerderij bevindt zich een fraai perceel weiland met een paddenpoel, het gehele terrein is voorzien van degelijk hekwerk.
• De toegangsweg is gedeeltelijk eigendom met het naast gelegen perceel.
• Het geheel maakt een zeer verzorgde indruk en biedt veel mogelijkheden, gelet op de bestemming in combinatie met de ligging, de gebouwen en de grondoppervlakte.
• Desgewenst is het naastgelegen perceel grond van ongeveer 4.000m² erbij te koop. Op dit perceel mag een woning met een inhoud van 600m³ gebouwd worden en een bijgebouw van 80m².
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
150 m²
Inhoud
2.950 m³
Perceeloppervlakte
16.000 m²
Bouwjaar
1931-1944
Kamers
7
Slaapkamers
4

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
150 m²
Inhoud
2.950 m³
Perceeloppervlakte
16.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Bouwjaar ketel
2008

Kadastrale gegevens

Gemeente
leusden
Sectie
G
Perceel
1616
Oppervlakte
16000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Kaart