Dit agrarisch object is verkocht

Buurtweg 95 ERMELO

Vraagprijs € 1.150.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

'LANDELIJKE CHARME OP DE VELUWE'
'DE PAARDENKASTANJE'

''We zijn verliefd geworden op de streek, de heide en de bossen', vertelt de eigenaresse.
Wanneer u een blik werpt door het raam en zo de Speulder– en Sprielderbossen achter de velden ziet liggen, kunt u hen alleen maar gelijk geven. Dit heerlijke domein van ongeveer 1 hectare met zeer veel privacy, natuur en uitzichten is uitermate geschikt voor de paardenliefhebber of andere doeleinden, zoals bed & breakfast, atelier, maar bovenal een heerlijke plek om vrij te wonen. Een schitterende locatie, waar met regelmaat wild is waar te nemen. Omdat de bewoners optimaal van het mooie domein en het weidse uitzicht wilden genieten, lieten zij binnen en buiten fraai in elkaar overvloeien, met veel aandacht voor het interieur in een sfeervolle stijl. Daar was een authentieke en lichte uitstraling het uitgangspunt, met dergelijke uitzichten wil je immers de natuur naar binnen halen!

Het in 2004 onder architectuur gebouwde landhuis met stallencomplex, weiland, galopbaan, buitenrijbaan, paddocks, longeerkraal, stapmolen, paardendouche en solarium, grenst aan een uitgestrekt heide- en bosgebied met zeer veel uitrijmogelijkheden direct vanaf het erf.
Het geheel verkeert in een uitstekende staat van onderhoud en heeft een hoog afwerkings- en voorzieningenniveau. Eventueel uit te breiden tot een totale kavelgrootte van 24.800 m².


BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar : 2003 - 2004
- Bouwwijze : traditioneel gebouwd, uit steen opgetrokken en een zadeldak met pannen bedekt.
- Isolatie : vloer-, muur-, dak- en glasisolatie
- Woonoppervlakte : 280 m²
- Inhoud : ca. 1.200 m³
- Perceeloppervlakte : 2.48.00 hectare

INDELING

Parterre
Het landhuis is in 2003-2004 compleet nieuw gebouwd naar een ontwerp van Krijger & Wagter Architecten BV.

De indeling van de woning is als volgt:

Souterrain
Hal, royale werkkamer/slaapkamer, serre, CV-ruimte, toilet, doucheruimte, sauna, 2 slaapkamers, verwarmd zwembad, technische ruimte.

Begane grond
Hal/entree, toilet, meterkast, woonkeuken met fraaie oude Franse kloostervloer, met aansluitend leeshoek, gang met vide, woonkamer met houtkachel, eethoek met vide, bijkeuken.

1e Verdieping
Overloop met vide, slaapkamer met vaste kastenwand en frans balkon, slaap-werkkamer met frans balkon, royale badkamer met douchecabine, wastafelmeubel met twee wastafels, ligbad en hangend toilet.
Vliering: bergzolder.

Bijzonderheden
De woning is zeer goed geïsoleerd en vrijwel geheel uitgevoerd met vloerverwarming. Alle zongerichte ramen zijn voorzien van automatische screens. In het pand is een alarm- installatie aanwezig. De handgemaakte keuken van essenhout is uitgerust met een koelkast, keramische kookplaat, wokbrander, gecombineerde hete-luchtoven/stoomoven, quooker en een afzuiginstallatie. Het werkblad is gemaakt van Belgisch hardsteen. Ook de siertuin met vijver is onder architectuur aangelegd. Inhoud; circa 1.200 m³. Woonoppervlakte: circa 280 m². De woning is zeer duurzaam gebouwd met oog voor detail en is in perfecte staat van onderhoud.

Bijgebouwen
Stallencomplex:
Aan de woning is het bijgebouw gebouwd waarin een verwarmde zadelkamer/pantry met toiletruimte, aanrecht en (deken) wasmachine, een dekenkamer/fourageruimte, 3 ruime boxen (RVS) en een paardendouche met warm en koud water en een solarium zijn gerealiseerd. Boven de stallen is ruimte aanwezig voor hooi-opslag. Boven de zadelkamer bevindt zich nog een bergzolder. Aan de achterzijde is een carport/overkapping met een lengte van circa 21.00 meter gesitueerd. Op het terrein is nog een tweede stalgebouw met voerruimte aanwezig met daarin enkele paardenboxen en een grote ponybox, respectievelijk een vijftal inloopstallen met elk eigen paddockruimte.

Buitenterrein:
Het buitenterrein is door middel van een degelijke houten afrastering opgedeeld in verschillende paddocks, buitenrijbaan met een Swanenberg bodem, diverse weilanden, ovaalbaan/galopbaan, overdekte mestopslagruimte, stapmolen, longeerkraal, etc. Het gehele buitenterrein is voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie die wordt gevoed door eigen bron met pomp. Het erf is semi-verhard (Basaltgrind). Via een op afstand bedienbare houten poort met intercom is het gehele terrein af te sluiten. Voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Een deel van de weilanden (goede zandgrond, oppervlakte ca. 1,5 ha) is direct aan de overzijde gelegen waardoor niet alleen goed zicht is op de daar staande paarden, maar ook het vrije uitzicht is gegarandeerd. Deze weilanden zijn geheel met hout en schrikdraad afgerasterd, beschikken over een schuilstal (circa 12 m²) en een stalgebouw (circa 56 m²) met fourage-/opslagruimte, boxruimte en inloopstal, voorzien van stromend water en elektriciteit alsmede vorstbestendige drinkwatervoorzieningen voor de paarden. De weilanden zijn hoog gelegen en derhalve altijd droog zodat de paarden ook in de winter de gehele dag de wei op kunnen.

Verdere informatie en bijzonderheden
- Intercom bij de toegangspoort met afstandsbediening
- De ligging is gunstig ten opzichte van Amsterdam en de randstad (ca. 35- 40 minuten)
- Het pand is voorzien van mechanische ventilatie
- Voorzien van uitstekende wifi-versterkers en een schotelantenne

Objectnummer 7410A

Vraagprijs voor het woonhuis op ca. 1 hectare € 1.150.000,-- k.k.
Vraagprijs voor het geheel op 2.48.00 hectare € 1.300.000,-- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Paardenhouderij
Nevenbestemming
Wonen
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 48 a 0 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ermelo
Sectie
D
Perceel
1921
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ermelo
Sectie
D
Perceel
1527
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ermelo
Sectie
D
Perceel
1528
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ermelo
Sectie
D
Perceel
1924
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Buurtweg 95 ERMELO

naar Buurtweg 95 ERMELO
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand