Deze woning is onlangs verkocht

Arnhemseweg 105 LEUSDEN

Vraagprijs € 550.000 k.k.

Verkocht

Omschrijving

In een landelijke omgeving, tussen Leusden en Woudenberg, is deze bijzondere bouwkavel gelegen van maar liefst ca. 1 hectare. De kavel wordt omringt door landerijen en biedt een prachtig weids uitzicht. De kavel biedt de mogelijkheid om een riante villa te bouwen in combinatie met het gebruik van de historische Orangerie en Wagenschuur die recentelijk zijn gerestaureerd.

Het perceel zal door Landgoed De Boom in erfpacht worden uitgegeven voor een periode van 30 jaar. De jaarlijkse canon die fiscaal aftrekbaar is en jaarlijks geïndexeerd wordt volgens het CPI bedraagt € 21.000,-. De indicatieve vraagprijs van € 550.000,- k.k. is de gekapitaliseerde erfpachtcanon voor het gebruik van de grond. Het recht van erfpacht wordt aangeboden met de reeds aanwezig opstallen zoals de Orangerie (ca. 120 m2) en de Wagenschuur (ca. 75 m2). Beide gebouwen zijn in steen opgetrokken met een geïsoleerd zadeldak met pannen en voorzien van een vliering en vloerverwarming. Er zijn grotendeels stalen kozijnen met enkele beglazing aanwezig.

De toekomstige woning met bijbehorende tuinen, erven en toegangswegen heeft een 'cultuurhistorische waarde' voor de instandhouding van de cultuurhistorisch waardevolle bebouwingskenmerken en -elementen van de ter plaatse voorkomende bebouwing. Hierin zijn de voormalige nutstuin inclusief de tuinmuur en kassen begrepen, die deel uitmaken van de als rijksmonument aangewezen buitenplaatscomplex waaronder tevens de tuinaanleg is inbegrepen. 

De kavel dient nog te worden ingemeten. De toegevoegde schetsontwerpen worden als voorontwerp toegevoegd maar hebben geen verplichting tot het bouwen van een identiek ontwerp. Het toegestane bouwvolume bedraagt ca. 1.000 m3.

Leusden is centraal gelegen en goed bereikbaar via de A28 en diverse N-wegen. Door de nabijheid van het centrum van Leusden, Woudenberg en Amersfoort zijn vele voorzieningen als scholen, winkels en sportvoorzieningen op korte afstand bereikbaar. Prachtige gebieden met bos, heide en het Henschotermeer om heerlijk in te recreëren zijn in de nabijheid gelegen.

Het ontwerp is een schetsontwerp, de kavel kan vrij van architect- en aannemers-verplichtingen worden verworven.
Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
10.000 m²
Bouwjaar
2017

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
10.000 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Leusden
Sectie
K
Perceel
354
Oppervlakte
10000 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Bekijk alle kenmerken

Kaart Arnhemseweg 105 LEUSDEN

naar Arnhemseweg 105 LEUSDEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand