Amersfoortseweg 6 MAARN

Prijs op aanvraag 

Omschrijving

LANDGOED SORIA MORIA

Midden in de bossen in een heuvelachtig landschap bevindt zich hier één van de stilste plekjes van Nederland. Landgoed "Soria Moria" is een zelfstandig landgoed die gerangschikt is onder de Natuurschoonwet 1928. Soria Moria is gelegen in het Nationaal Park "De Utrechtse Heuvelrug', met een oppervlakte van ruim 6,5 hectaren vindt u hier absolute rust en privacy. Het landgoed wordt omsloten door andere landgoederen en daarmee heeft het aanwezige wild vrije doorgang. Afgeschermd van alle rumoer van verkeer en recreatie en toch op fietsafstand van de dorpen Doorn en Maarn en tevens op korte afstand van de snelweg A12. Hier komt u volledig tot rust na een dag hard werken! Doordat het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet kunt u als koper genieten van diverse fiscale voordelen zoals vrijstelling overdrachtsbelasting en andere zaken, voor meer informatie hieromtrent kunt u altijd de makelaar raadplegen.

KENMERKEN

BOUWJAAR ca. 1938
WOONOPPERVLAKTE circa 140 m²
INHOUD circa 450 m³
PERCEELOPPERVLAKTE 65.120 m²

BESCHRIJVING

Op het landgoed, bevinden zich een tweetal opstallen. Deze twee houten bungalows zijn oorspronkelijk gebouwd als weekend huizen voor de familie en stonden in het buitengebied in Hengelo. In 1938 zijn beiden naar Maarn verplaatst om daar als vakantiewoningen te gaan fungeren. In de oorlogsjaren heeft het als onderduikadres gediend.

In het huidige bestemmingsplan heeft één van de woningen een permanente woonbestemming en de ander een recreatieve bestemming. Conform bestemmingsplan is het mogelijk om een nieuwe woning te realiseren van 600 m³. Voor de recreatieve woning geldt dat de nieuw te realiseren recreatiewoning niet groter mag zijn dan de bestaande inhoud. mits de omliggende waarden door de wijziging niet onevenredig worden aangetast. Tevens behoort het tot de mogelijkheden om een bijgebouw te realiseren van circa 150 m². Binnen het bestemmingsplan zijn er diverse vrijstellingsmogelijkheden waaronder het vergroten van het bouwvolume van 600 m³ naar 800 m³, hiervoor kan de gemeente wel besluiten aanvullende eisen te stellen aan de planvorming.

OVERIG

BIJZONDERHEDEN
- Totale perceel oppervlakte 65.120 m²
- De woning is voorzien van verwarming d.m.v. houtgestookte CV en zonnepanelen, warm water d.m.v. elektrische boiler.
- Alarminstallatie.
Lees de volledige omschrijving
Perceeloppervlakte
65.120 m²

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
65120 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Maarn
Sectie
A
Perceel
1510
Oppervlakte
14970 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Maarn
Sectie
A
Perceel
1511
Oppervlakte
50150 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Bekijk alle kenmerken

Kaart Amersfoortseweg 6 MAARN

naar Amersfoortseweg 6 MAARN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand